Lazy days

Igår hade vi en riktigt inne dag och vi gjorde absolut inte många knop. Det enda vi faktiskt gjorde var att jag och Maximilian åkte och köpte lördagsgodis. Sedan kollade vi på film och åt gott hela kvällen. Skulle egentligen åkt till Bollnäs och träffat Jenny och barnen men jag Celine var så grinig och inget dög, så jag blev så stressad så jag peta in mascara borsten i ögat, gjorde värsta revan så jag är röd i ögat nu dagen efter också. Ser ut som typ ett blodkärl brustit. Ont som tusan gjorde det och det var droppen. Jag kände att jag helst ville vara hemma och ta det lugnt.
 
. Maximilian har börjat blivit så rädd för vissa barnprogram, förut älskade han Scooby doo men nu säger han bara: Nej inte Scooby doo, det är så läskigt. Det är bara massa monster, jag vill aldrig i livet titta på monster. Dom är så hemskiga. Sedan vill han att man ska följa med han på toa och sånt där vissa gånger för han är så rädd säger han.. Mammas älskling har sett för mycket Scooby.. Sedan gillar han inte att titta på alla dessa actionfigurer och skit som går heller vilket bara är bra ! Tycker inte barn ska se på sånt skit.. Han vill helst titta på Hello Kitty typ våran pojk :)
 
Lillgumman somnade vid typ 4 igår och sov till 6 nu på morgonen, dock vaknade hon vid 2 och skulle äta men sen somna hon på engång igen. Så nu går hon på högvarv efter att ha sovit så länge :) Så det är bara jag och lillgumman vaken.. Grabbarna sover och läre göra det ett tag till.
 
 
Blir nog att åka till Bollnäs idag istället. Ska leta lite färg och måla lite hade jag tänkt, om jag hittar rätt färger vill säga.. Vad jag ska måla kan jag visa sen när det är klart.. Hoppas bara det blir lika bra som jag tänkt. Jag brukar vara expert på att få snilleblixtar som sedan går åt skogen och Tobias får komma och avsluta det hela för att jag lessnat för det inte går som jag vill eller för att det inte gick lika fort som jag trodde :P
 
 
 
 
 

Klätteraporna

Förmiddagen spenderade på öppna förskolan som alltid på fredagarna. Lika roligt varje gång och barnen får härja av sig ordentligt. Det finns så mycket roligt att göra där, tänker man efter så finns det lika mycket att göra hemma. men åker man till öppna förskolan åker man dit för att leka, då ser man inte den där tvätthögen eller diskberget som ligger och väntar, så det är så skönt att komma dit, både för barnen och för mig.
 
 Efter öppna förskolan åkte vi på stan så Maximilian fick klippa sig och jag har aldrig varit med om maken på duktig kille alltså, jag satt som i chock för han satt still HELA tiden. Super duktig verkligen.
 
Men han visade vem som bestämde rätt så fort. Han sprang in på deras "lager" bakom kassan och visade vilket skynke över axlarna han ville ha, han  kom minsann ihåg att det finns ett med djur på. Sedan sa han: Bara så du vet så får du inte klippa så mycket. Efter när han hade klippt halva håret säger han även: Sen får jag en klubba. Eller hur? Sånt sätter sig verkligen i minnet på barn.
 
När vi kom hem från stan åt vi lite lunch och gick över till Evelina och barnen och lekte lite där. Sedan gick vi hem för att ha lite tacomys !Mums !
 
Maximilian somnade nu medans jag satt här och skrev så var tvungen att knäppa lite kort på sötnosen. Han somnade här bredvid mig i Celines myspöl.
 
 
 
 
 
 
 
 

Shabby chic sängbord

Igår fixade jag det sista med sängborden, och inte för att skryta så är jag hel nöjd ! Dock passade inte beslagen riktigt så dert blir att köpa nya idag sen så är dom komplett ! Visar lite bilder endå, men i min iver att påbörja det hela glömde jag ju såklart att knäppa kort hur dom såg ut innan, så jag lånade en bild på ett ungefär hur dom såg ut före. Snacka om skillnad va?
 
 
 

Fuskis..

Idag när vi var på stan hade Jenny en sån fiiin pälsväst på sig. Blev så kär i den då den var super mysig. Så jag har suttit och kollat runt lite här på internet och har hittat den perfekta ! Inte helt i päls men endå. Den är i fuskskinn med pälskrage och päls inuti ! Den är så fiiin! Tycker ni inte?
 

Hårklippning och stan

Nu har jag och Celine kommit hem från Bollnäs efter att ha flängt runt lite överallt.
 
Började med att lämna barnen hos deras farmor och farfar för att sedan dra vidaremot frisören ! Så efterlängtat och blir lika bra varje gång tack vare Jaquline..
 
Sedan mötte jag upp Jenny och Malin och deras barn för en vända på stan. Jag själv var barnfri och kände mig helt naken utan att ha någon av dom med på stan! Hade himlans trevligt och fyndade ett varsitt plagg åt barnen :) Kappahl är bra med sina rabatter !
 
Denna jeansklänning har jag spanat in flera gånger men aldrig köpt den men idag slog jag till när jag endå hade en rabattkupong. Den är faktiskt ännu finare i verkligheten !
 
Maximilian var/är i behov av långärmströjor nu när det börjar bli höst och garderoben svämmar över av nästan enbart t-shirts. Så han fick denna tuffa tröja ! Det fanns en likadan i grönt också men jag tycker inte om grönt  men detta var i armygrönt och var riktigt tuff den med, men svag som man är för vitt så blev de den vita såklart :)
 
 
 
 
 
 

Pizza bagarn

Åt pizza till middag och Maximilian agerade pizzabagare. Han var så duktigt och nöjd blev han med :) Men åt kan jag inte säga att han gjorde.. Var någon tugga sen var han tung i magen som han själv säger.
 
 
Lillgumman fick äta macka och titta på.
 
Ikväll ska vi bara ta det lugnt och titta på bonde söker fru :) Ska upp tidigt i morgon, ska klippa mig redan vid 9 och ska hinna skjutsa ungarna före också som ska vara hos sin farmor och farfar.
 

Tiedye

Ett måste i höstens garderob är ett par Tiedye jeans ! Så sjukt snyggt! Hoppas jag kan hitta det perfekta jeansen. Kanske blir en tur i morgon efter hårklippningen :)
 

Över 1 år

Insåg idag att nu har jag varit hemma över 1 år.. Den 23 September 2011 gick jag hem med havandeskapspenning och året har gått sjukt snabbt.. Maximilian operarade sig i samma veva jag gick på HP och den 20 November, 2 dagar före beräknad födsel kom våran älskade lilla dotter ut med en sprudlande fart.
 
Allting började på morgonen den 20 november. Vaknade vid halv 8 av lite sammandragningar som blev värre efter ca 20 minuter.. Men vid halv 9 väckte jag Tobias och sa att bebisen kommer nog idag. Han flyger upp ur sängen och frägar varför jag inte väckt honom. Det är lugnt säger jag, jag känner knappt värkarna men vi ska nog åka till Gävle till Camilla (tobias syster) och vara där tills de börjar på riktigt.
 
Vi packade in oss i bilen mot gävle och när vi var halvvägs till Gävle säger jag: De är nog lika bra vi åker till förlossningen då det är ca 30 sekunder mellan värkarna ( fortfarande svaga värkar) Tobias ringer sina föräldrar som är är i Gävle och ber dom möta upp oss på förlossningen och hämta Maximilian som också var med i bilen..
Sedan ringer han förlossningen och säger att vi är på väg.. Efter ett tag ringer dom upp och frågar hur det går efter att dom läst min journal efter förra gången då det gick så fort med Maximilian. Dom säger att vi måste ringa efter ambulans om det trycker på, jag som fortfarande inte känner så mycket säger att det är lugnt och vi fortsätter våran resan.
 
På parkeingen till förlossningen hämtar Camilla upp Maximilian och vi går in och möter våran barnmorska varav Tobias utbrister: Men dig känner ju jag ! Det visade sig vara en gammal klasskompis sen lågstadiet.
Catrin som hon heter säger: Ja men är det du Tobbe, dig var ju jag ihop med när vi var 7 år sen kollar hon på mig och säger: Och vet du han hade 2 tjejer samtidigt.. Haha vilka rykten man för höra på själva förlossningen.
 
Klockan var 09:50 när vi anlände till förlossningen och vi fick komma in på ett rum och jag var öppen 10 cm redan när vi kom in (samma som med Maximilian). Dom koppla på alla möjliga slangar och grejer och upptäckte att bebisens hjärta rusade (men det gjorde det med Maxis också) förmodligen för att allting går så snabbt. Vattnet gick vid 10:28 och det var då jag började få riktiga värkar.. Men värkarna kan jag hantera ganska bra men det där trycker nedåt när bebisen vill ut är olidligt..Kl 10:58 började krystvärkarna  och trycket nedåt blev värre och jag trodde jag skulle dö och allting var mycket värre denna gång än med Maximilian men ut kom hon våran "lilla" tjej kl 11:12. 4378 gram och 51 cm. Hon var så knubbig och go och den sötaste tjej jag någonsin sett  ! Så allt som allt tog det ca 3,5 timmar från allting startade. (ungefär samma som med Maximilian)
 
Vi hade världens mysigaste barnmorska och henne skulle jag lätt ha igen ! Hon hade bara vart färdig barnmorska i 6 veckor och hon var så himlans duktig och jag kunde inte få en bättre barnmorska !
 
och framför allt ska jag väl berömma Tobias som det var första gången för ! Han hann ju aldrig vara med när Maximilian kom till världen. Maximilian kom 6 veckor föt tidigt och Tobias jobbade i fjällen då. Så då var min mamma med och agerade navelsträngsklippare :)
 
 
Våran sötaste flicka. På denna bild förstår ni vad man menar med "lilla" tjej. Hon var såååå knubbig när hon kom ut. Men alltid världens finaste tjej <3
 
 

Tandborstning

Så nu har vi skjutsat iväg Maximilian på dagis. Men hann knäppa lite kort i morse på barnen innan vi åkte. Celine har lärt sig att dricka välling själv och hon är så söt när han håller den där gigantiska falskan själv. Men borsta tänderna själv kan hon inte än så det hjälpte brorsan till med.. Världens duktigaste storebror som gör allt för sin lillesyster, och då menar jag allt för han jävlas bra nog med henne också :P
 
 
Sen när Celine sover sin förmiddagslur ska jag nog gå ut och måla lite, ja i regnet, vi har väl garage :) Vill ha klart dom där sängborden nu när jag fick lite grejer igår på posten till dom och i fredags köpte jag nya beslag. Kommer bli så fint.
 
Mamma skulle komma hit och pröva lite skor också, hon ska ju åka ålandsbåt och ville låna ett par och visst får lill mamsen det :)
 
 

Vart jag än går..

Lägg din hand mot min kind och visa mig vägen.
Kommer du ihåg den?
Det känns så skönt och komma hem.
För när du ser mig, blir du lycklig
Om du känner dig ensam, öppna dig då.
Dela med dig av känslan, jag kan nog förstå.
Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går.
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går.
Vart jag än går, vart du än går.
du vilar här på mitt bröst.
För mig är du livet, men jag tar dig för givet.
Förlåt jag kan vara dum.
När du i stillheten tätnar.
Men jag hör dig.
Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går
Spela vår låt nu, ta mig med storm.
Kan vi inte dansa som förr, hela natten lång
Bli nu ett med mig darling.
Jag vet att vi kan.
Men sen vill jag hålla din hand.
Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går.
Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går.

FUNK

Man kan hitta massor av fina saker till kanon priser på lager 157s webshop! ISå i denna regniga dag passar det perfekt att skriva om regnkläder. Som detta snygga regnställ för 300 kr. Tycker det är svårt att hitta regnställ som är fina som inte kostar skjortan. Antingen tycker jag dom är för plastiga eller så är det knepiga färger. Jag har tidigare handlat deras märke FUNK och tycker det är kanon till ett överkomligt pris.
 
Många tycker tycker det är ytligt när man tänker på hur kläderna ser ut till barn mm, men jag vill klä mina barn i det jag tycker är fint, lika som jag själv inte skulle köpa någonting till mig själv som jag tycker är fult. Punkt slut!
 
 
 
 
 
 

True to blue

Idag ser du ut att bli riktigt trök väder,, så vi håller oss bara inne idag. Maximilian har vi precis skjutsat till dagis, det ska vara fotografering där idag, så ser fram emot när kortet kommer :) Efter dagis blir det en tur över till Evelina och barnen, Maximilian ville så gärna gå till Willes hus idag som han själv säger.
 
Slängde ihop ett litet collage med lite fina saker i blått
 
 
Nu ska jag och lillgumman äta lite frukost och mysa innan det är dax att hämta hem brorsan ! Ha en fin tisdag !

Kärlek vid första ögonkastet

Det blev kärlek vid första ögonkast då jag såg detta halsband på Hms hemsida. Verkligen mina färger. Pastelliga färger är verkligen mig!  Tror det lätt kan bli för mycket med detta halsband men har men en diskret och enkel outfit så kommer det funka alldeles utmärkt ! Jag gillar egentligen inte stora smycken då det lätt kan bli för mycket, man vill ju inte se ut som en julgran liksom. Men detta föll mig verkligen i smaken.
 

Lek, lax och lampfötter

Maximilians kompis William kom hit och lekte en sväng idag, vilket var väldigt uppskattat då Maxis sa varje kvart: Någon måste leka med mig. Så tur bästisten numera bor i grannhuset. Blev inte en sån lång stund då William skulle åka bort med sin morfar men Maximilian var nöjd för det lilla som blev. Sedan började vi med middagen som bestod av lax och räkgryta med potatis. Det gick hem hos barnen och även hos mig som älskar lax
 
Hur svårt ska det vara att hitta fina lampfötter nu för tiden? Tycker jag har tittat överallt. Vill känna: Att dom där ska jag ha men det har inte blivit någon riktigt sån känsla av några jag sett.  Väljer mellan dessa 3 än så länge.. Bryr er inte om skärmarna, jag har redan fixat andra.. Tror det blir den i mitten faktiskt..
 
 
 

Gamla kort

Sitter och tittar igenom kort på datan och inser hur mycket bilder jag har som jag inte kommer ihåg att jag har knäppt. Så liten mina barn har varit, och vad tiden går fort.. Hittade detta kort och skrattade lite för mig själv, tycker det är så klockrent ! Grabbarna grus på en varsin sida och Thilia i mitten med rumpan emot, fick till det precis :)
 
 
och ner jag ser detta kort inser jag hur långt hår Maximilian har nu! Detta är en månad sedan och håret har växt nästan det dubbla. Jag ringde och beställde klipp tid tidigare idag och ska få komma iväg på torsdag hos bästa Jacquline på salong Donna :) och på fredag blir det Maximilians tur!

Stjärnbyxor

Jag älskar ju stjärnor och har hittat så fina byxor med stjärnor på.. Men finns dom i Maximilians storlek? Nej så klart. Så tror jag jag och köper ett gäng mjukisbrallor och lite tyg och ber barnens farmor sy lite granna :) Dock inte idag, men nästa gång vi är på stan blir det nog Lindex erbjudanden tag 3 betala för 2 byxor :)
 

Gummistövlar..

Gårdagen spenderade vi i Bollnäs hela dagen. Vi var hos barnens farmor och farfar, barnens kusiner och faster var även där.. Vi lämnde barnen där en sväng och åkte på elgiganten,rusta,copp och sedan storhandling på Willys. Gjorde den stora upptäckten häromdagen att hans gummistövlar hade ett stort hål, så vart hittar på nya gummistövlar en söndag? Han måste ju ha till veckan på dagis, så de blev lite akut.. Sprang in på rusta och tittade men där var dom verkligen fula och såg jätte plastiga ut.. Så jag skyndade mig in på coop och tittade och där såg dom lite bättre ut allifall.. Så dom fick duga.
 
 
 
Och lillgumman är i behov av skor hon också. Hon som går omkring hela dagarna nu nöjder sig inte med att sitta i vagnen hela dagarna när vi är ute. Hittade världens sötaste gummistövlar på någon sida men dom är slutsålda överallt verkar det som. Typiskt :( För visst är dom väl bara för söta?
 
 
 

God morgon

 
Bara jag och Celine vaken i detta hus.. Grabbarna grus tar sovmorgon verkar det som :) Jag har suttit och ändrat lite på min designen här på bloggen. Krångligt men börjar förstå mer och mer allifall.. Idag ska vi in till bollnäs till barnens farmor och farfar och sedan ska vi storhandla. Verkligen på tiden.
 
Jag har upptäckt att jag fått lite dille på barnjackor. Varje gång jag är inne i en klädesaffär tittar jag på jackor åt barnen. Lika så på internet.. Eller ytterkläder överhuvudtaget.. Mössor, skor, overaller och jackor. Båda ungarna har jackor så det räcker men man kan ju titta allifall :) och apropå mössor så har jag beställt en super söt mössa åt Celine. Hoppas tillverkningen och leveransen är snabb :)
 
Här är 3 favoriter som jag tror Maximilian skulle passa  bra i. Speciellt den i mitten. Den var bara så tuff!
 
 
 

Mysfika

Barnen farmor dök upp idag med 4 av barnens kusiner. Så då slängde jag ihop en kladdkaka i sista minuten, men den blev lika god för det. Dom var här en bra stund och barnen lekte på så snällt.. Men man märkte att Maximilian inte var helt hundra, fortfarande lite hängig, han pratade i sömnen inatt också, massor ! Inte tyst en sekund känns det som.. Kanske är det för förkylningen som gör han orolig.. Men man har ju hört han pratat flera flera gånger förut men dom två senaste nätterna pratar han hela tiden.
 
Tobias håller allifall på sågar till lister och nya socklar till köket så idag blir det förmodligen klart i köket :) Stackarn som får vara ute i detta skitväder och såga bara..
 
Jag måste ha tryckt in någon inställning på kameran så det blir suddiga bilder.. Hmm undra hur jag ska fixa till det då? Jag som är sååå teknisk.
 

Back to black..

 
 

Kvällspromenad

Celine har blivit så duktig på gå. Hon går genom hela huset och vänder.. Kan böja sig ner och ta upp en sak för att sedan gå vidare utan att tappa balansen.
 
Igår lyckades jag ta kort på henne när hon traskar omkring, annars brukar hon nästan alltid hinna sätta sig eller ramla omkrull precis när jag ska knäppa. Det är väl så typiskt. Men igår lyckades jag.
 
 
Hon blev föresten 10 månader i torsdags. Våran stora tjej som redan kan gå.. Trodde inte hon skulle börja gå före 10 månaders ålder.. Trodde hon skulle vara för "tung" för de.. men det är mycket muskler och vrånghet i denna lilla tös. På denna bild nedanför är hon så lik mig när jag var liten tycker jag... Var iväg på 10 månders kontroll i måndags och allt såg bara bra ut..
 

Överallt och ingenstans..

Idag har vi flängt överallt. På öppna förskolan där jag och Celine fick vara själv, fick skjutsa Maximilian till hans farmor då han var hängig.. :( Efter öppna förskolan åkte vi och åt på Mobackes, Bea och barnen blev inte med då hennes barn också blev lite dålig.. Sen åkte vi tillbaka till öppna förskolan då Evelina hade en tid hos barnmorskan.. Sedan åkte jag och lämna av massa saker hos kvinnojouren sedan vidare till Albert och Herbert, sedan dollar,karlssons,stan.lidl och sedan hem till pappa och tills sist hämta min brudkista som jag köpt :)
 
Hittade lite smått och gott lite överallt men inte några lampfötter :( Dom hade inge roliga någonstans ! Skulle behövt vart till Owes, och hoppas dom laddat upp med höstnyheter då det var väldigt utplockat på sånt sist..
 
Min brudkista ser inte mycket ut till världen ännu.. Men med lite färg och piff så ska det nog bli bra.
 

Klocka och kalender

Hade lite tråkigt och slängde ihop ett collage med lite "vill ha" grejer från Ellos. Maximilians standard är ju mjukisbyxor så det skulle han behöva ett gäng i storleken större än vad han har nu.. Sedan skulle jag vilja ha en klocka på sängbordet och denna kalender.. Den var bara så fiin <3

Fredag morgon.

Idag är det fredag vilket innebär öppna förskolan . Efter öppna förskolan ska vi ut och äta med Evelina och barnen och Bea och barnen.. Sedan blir det en sväng på stan och en tur till Albert och Herbert :) Letar nya lampfötter, som jag ska ha på nya sängborden när dom är klar, vet på ett ungefär hur jag vill att dom ska se ut.. Tycker inte om allt för mycket krusseduller :p Dom ska vara vit allifall. Chockerande va? ;p
 
Det verkar har löst sig med försäkringskassan allifall.. Tydligen hade alla mina ansökningar om föräldrapenning blivit låst? Hmm jaja, det var därför jag fick så lite förra gången. Men fick en slant extra i kassan idag istället. Hoppas det inte blir samma visa tills nästa gång allifall..
 
Maximilian har legat mellan oss inatt och han har pratat i sömnen ungefär varje kvart. Ena gången låg han och sa att han var sååå stark och vissa gånger mumla han och andra gånger var det om några fåglar... Så har vaknat varje gång han sagt någonting och Celine har vaknat 3 gånger inatt hon också.. Så jag behöver inte ens säga att jag känner mig sliten idag ?
 
Ha en fin fredag !

I väntan på lunch

Här sitter dom små trollen och väntar på lunch som små gamar. Tackar mig själv som oftast gör för mycket mat så det blir rester och det är toppen tills panikhungriga små magar !
 

Skare va

 
Så ska det va ordentligt.
 
Så det är lillgumman ska ha spotlights i sitt kök !
 
 
 
 
 

RÖSTA!

http://goo.gl/W9Dsk Rösta på mitt bidrag i babyshops tävling. Sommarens skönaste unge !
 
 

Vintermänniska?

Så nu har vi åka med Maximilian till dagis, och gush vad kallt det var ute ! Brr.. Snart får man väl packa fram vinterkläderna.. Jag själv gillar inte alls vinter.. Det är kallt, man måste klä på sig mycket så man ser ut som en micheline gubbe och det är skottning, frost på rutorna och så lyckas jag jämt fastna någonstans med bilen.. Nej jag är ingen vintermänniska. Men det är förstårs mysigt att grilla korv ute när det är snö :)
 
Nej nu ska vi äta lite frukost och så hade vi tänkt måla lite, men det blir nog inte nå med det då det är så kallt ute. Jag som ville måla mina sängbord !!! och har föresten hittat en brudkista som jag ska hämta hem på fredag ! :) Jippi! Har letat länge och nu har jag funnit en. Längtar tills jag får pyssla om den.. Men har så mycket på gång som jag ska pyssla om nu.. Dockskåpen (inte för att det är så aktuellt då Celine är så liten) sängborden, en stol och så kistan då.. Men det är ju så roligt att hålla på.. Allifall när det blir som man vill :)
 
Ha en bra dag!

Kappahl leverar som vanligt...

 
Har spanat in lite nya barnkläder till barnen från kappahl som nog blir köpt på fredag när vi ska på stan :)
 
 
Tror även den här sista ska finnas i lila. Så undrar vilken man slår till på :)
 
 

Rensa

Dagen har spenderats med Linnea, Alexander och lilla Elsa. Har haft supermysigt ute i Söderhamn hos dom. Men nu är vi hemma och ska äta en sen middag. Ris,kyckling och currysås. En av mina absoluta favoriter :)
 
I morgon ska jag rensa lite här hemma nere i skrubben och rota fram allt jag inte kommer använda igen och gå igenom min garderob för att sedan skänka till kvinnojouren. Bättre att skänka dom vidare istället för att dom ska ligga här hemma och samla damm och samtidigt som man gör en god gärning <3
 
 
 
 
 

I ett väntrum

Det är 1,5 vecka sedan Celine tog mer än bara två små vinglande steg. Det var här i väntrummet till örondoktorn i Hudik som hon tog sin första riktiga promenad på ungefär 10 steg. Och nu 1,5 vecka senare går hon hela tiden, flera meter. Det längsta hon har gått är nog ca 5-6 meter alldeles själv ! och hon är inte ens 10 månader.  Mammas gullhjärta växer upp för snabbt <3
 
 

 
 

Bildcollage


Tack till dig som var anonym och kommentera:) fast jag upptäckte sedan att det är picasa jag haft på datan tigare, men tack vare dig satt jag och klurade lite tills jag insåg att jag kunde göra bildcollage och inte bara redigera bilder och göra effekter :) Jag är inte så smart som jag ser ut :P
 
Så jag prövade slänga ihop två bilder av en krans jag pysslat ihop.. Detta är den större versionen :) Gjorde två likadana fast två olika storlekar. Tycker det är så fint med rosor :)
 
 
 
 
 
 

Mulen dag.


Idag är det en riktigt grå dag. Tror vi myser ner oss under filten hela dagen. När vi hämtat hem Maximilian från dagis förstårs. :)
 
Mina finaste <3
 

 

Fyndat

Idag har vi haft en riktig fynd dag och då menar jag verkligen fynd för allt har varit GRATIS! Har fått 2 sängbord som jag ska fixa till och göra snygga, en cykel till Maximilian, inlines, knäskydd, skidstavar, skridskor och cykelhjälmar. (passa på att ta en till bästisen William oxå när det fanns två likadana så dom får vara lika)
Man får passa på när det är gratis :)
 
Så dagen har bestått av att flängt runt att hämta alla dessa saker typ. Men har även hunnit med ett BVC besök och lillgumman växer så det knakar. Hon väger nu 9165 gram och var 71 cm lång. Och går gör hon för fullt, hon har sammanlagt gått ungefär 2 meter och det gör hon hela hela tiden, så snart springer hon väl :)

Det nya golvet.

Hur det än var så la vi in det golvet vi köpt från början, efter ett dygns velande och tittanade på massa andra golv hittade vi inget lika fint som det vi valt som skulle passa i köket, och jag ÅNGRAR MIG INTE EN SEKUND! För fy bubblan vad fint det blev. :) Ska lägga ut bild någon dag när vi satt dit dom nya listerna som ska köpas i morgon :) Men när vi efter flera timmars letande så hittade jag golc jag vill lägga i hallen och i sovrummet när det blir dax, fast vardagsrummet är prio 1 med golvbyte ! Men har ingen som helst aning vad jag vill ha dit in.
 
 
Idag ska vi mest tat lugnt. Jag kanske går ut och donar lite med dockskåpet.. Tobias var vaken till kl 5 i morse och så han läre väl sova ett tag till, plus att han blivit jätte förkyld. :/ Hoppas jag och Maximilian klarar oss, Celine är redan förkyld men verkar piggare idag :)
 
Ha en fin söndag !

Långt hår. ÄNTLIGEN!

Nu har jag äntligen börjat fått långt hår igen ! Men det är snart dax för ett besök hos frissan. Men det blir bara så lite som möjligt som ryker :) Älskar att man kan locka det utan att det ska bli så kort.
 

Vaken först

 
Som vanligt var jag och lillgumman upp först i detta hus. Hon tultade omkring med brorsans bil och var riktigt glad och sprallig.
 
Nu har Tobias åkt in till Bollnäs för att klaga på golvet. Vi sa bestämt att vi inte ville ha med fog (fasade kanter) och gubben i affärern sa att det inte var fog på detta golv. MEN DET VAR DE! Hoppas vi kan hitta ett lika fint golv utan fog.. Men sådan tur har man väl inte...
 
 

Bakning

Vi skulle baka muffins idag och Maximilian beställde att vi skulle baka bollnäs GIF muffins ! Visste inte hur vi skulle göra det så vi gjorde i färgerna då allifall :) Inte så bandyaktigt med fjäril men endå :)
 
 

Bildpogram

Idag var vi på öppna förskolan som sagt :) Barnen lekte på och härja ! Supermysigt !
Inte någon som har tips på ett bra bildpogram? Hatar att ha ful text i mitten av bilderna,

Friday, Im in LOVE !

Idag ska vi hänga på öppna förskolan. Ha en fin fredag !
 


 

Min första..

Blev lite rastlös idag och insåg att jag hade lite sockerpasta hemma så jag prövade göra min alldeles första ros. jag kan erkänna att jag aldrig kommer bli något proffs, men man ser att det är en ros allifall :)
 

HM

Var rastlös och klickade in mig på HMs hemsida och kollade lite barnkläder (såklart). Insåg att dom lagt ut massa NYTT! Jippi tänkte jag och började kolla, men blev ganska besviken då det inte var mkt som föll mig i smaken.
 
Däremot har jag sett massor av fint på kappahl och Lindex. Lindex har bättrat på sig nu på slutet tycker jag så jag gick med i deras klubb och fick 50 kr rabatt som jag måste uttnytja någon dag :)
 
 
Dessa två var det enda jag hittade som var nytt på Hm som föll mig i smaken och inget nytt till Maximilian var direkt fint..
 


 
 

Vuxen

Blev visst dåligt med bloggande igår.. Maximilian var på dagis och sedan när jag hämtat honom kom Evellina, Linnea och barnen hit på lunch. Sedan härjade barnen på och lekte rövare :)
 
På kvällen var man lite extra vuxen och gick på föräldra möte. Dom har gjort om grupperna på dagis och gjort om loite i lokalerna.. Verkar toppen bra ! Vet inte om det är därför men Maximilian har velat vara på dagis varje dag sen dom gjorde om.. Bra han trvis allifall :)
 
Fixade lite med ena dockhuset också igår en snabbis.. Ska kanske fortsätta idag och tapetsera kanske? :) Får se..
 
Måste bara få säga att Skänk och tigg Gävleborg på facebook är hur bra som helst ! Har blivit av med massor av saker som bara stof och tog plats för oss som någon annan behövde. Har ju även "tiggt" två dockhus och superfina prydnadsskuddar som ska vara i myshörnan i lekstugan . Verkligen toppen ! Kommer upp nya saker hela hela tiden, men det gäller att vara snabb !
 
 
 

Pyssel projekt.

Har idag haft fullt upp hela dagen. I morse skjutsatde vi Maximilian till dagis och jag och Celine åkte till mamma och hjälpte henne baka min favorit kladdkaka. Sedan hämtade vi Maximilian och drog till Bollnäs där vi hämtade upp 2 dockskåp/hus helt gratis som vi ska renovera och dona med.. Celine kommer ju inte precis leka med dom nu men man måste passa på när det är gratis.
 
Träffade även fina Anna en stund, vi var på långnäs och lekte i lekparken och sedan på sibylla och ät lite stríps och dipp.
 
Hämtade sedan upp Evelina för att åka och hämta ett av dockskåpen :) ska bli så roligt att renovera och fixa till dessa. Kanske inte blir nu utan till våren, men har pyssel som ligger och väntar när man blir pysselsjuk.
 
 
 
 
 
 

Sjukhusbesök

Nu har vi landat efter en mysig dag i Hudik. Maximilian var hur duktig som helst på sjukhuset och han hörde som han skulle. Vi gick på stan en snabbis och Maximilian fick välja en leksak på Albins leksaker, det var han värd efter alla sjukhus besök han har varit med om under sina 4,5 år. Han föddes 6 veckor för tidigt och redan då fick han ligga på sjukhus i 2 veckor, sedan vid 8 månader ålder fick vi han tid på barnsjukhuset i Hudik för utredning av sin anding som visade förkylningsastma. Vid ca 1,5 års åldern slog han upp ögonbrynet och fick limma. Sedan insjuknade han i svininfluensan vid 2 års ålder och fick ligga inne 2 gånger i både Hudik och Gävle. Sedan vid 3 års åldern upptäckte vi ljumskbråck som gav ett x antal sjukhusbesök i Gävle samt en operation. Och nu vid 4 års åldern har han besökt Hudiks sjukhus för både ögon och öronkontroller. Min stora duktiga kille <3
 
Han valde allifall ens stor blå fyrhjuling som han har lekt med sedan vi kom hem för en timme sedan och Celine fick en tunika från Kappahls underbara serie Newbie
 

 
Och måste tillägga att Celine kommer säkert kunna gå inom någon vecka. Hon tog ca 10 steg flera gånger om på sjukhuset.. Så nu ska hon gå och tulta omkring hela tiden :)

Hudik

Idag blir det att ta med oss Evelina och åka till Hudik. Maximilian ska på sjukhuset och kolla öronen, så hoppas verkligen han hör som han ska. Ska såklart äta den enormt goda thaibuffen som är en standard när man åker till Hudik.
 
Börjar bli lite pyssel sjuk, man kanske skulle ta att lära sig baka fina cupcakes?
 

Järvzoo i bilder

Har spenderat dagen på Järvzoo.. Det var en riktigt höstdag så vi var ordentligt påklädda, fast man blev såklart varm av att gå hela tiden, men det blåste kalla vindar lite från och till.. Men barnen hade det jätte skoj och det var spännande att se alla djuren..
 
Någon som har tips på ett bra collage program?
 
 

En varsin


Skrev ju tidigare att Maximilian haft samma strorlek i snart 2 år och att han hade kläder så det räcker och blir över, men har upptäckt att det börjar bli dags för nästa storlek till han, det funkar nog ett tag till med 116 men då ska det enbart vara 116 och inte 110/116, det börjar bli för litet. Hittade 2 varsina perfekta plagg till barnen på HM.
 




 
 
 

Skopunkten

Jag har alltid köpt vinterskor till Maximilian på skopunkten och dom har varit helt suveräna. Han har aldrig blivit blöt och har aldrig klagat på att han frusit. Så jag slår till på ett par därifån till Celine också i samma stuk.
 
Dom här skorna ska få värma barnens fötter iår.
 
 


 
Hittade naturligtvis skor som föll mig i smaken också. Säger bara MUMS !
 

Järvzoo

Idaag blir det att spendera dagen på Järvzoo med Sofie, Lars och Astrid. Så nu ska jag gå iväg och packa lite fika, såklart grillar vi korv där men måste ha med oss lite annat gott också :)
 
Celine sov til kl 7 i morse och la sig igår före 18.. REKORD  Så känner mig utvilad som aldrig förr. Behövde lite extra sömn nu med tanke på veckan som varit och i morgon ska vi till Hudik med Maximilian och kolla hans öron. Hoppas det ser bra ut, vi ska kolla dom för han säger: Vad sa du? till precis ALLT!
 
Ha en bra söndag !

Det perfekta golvet.

Var iväg och beställde golv nu på förmiddagen till köket. Jag hittade det mest perfekta golvet, bättre än för väntat. Hoppas det blir lika snyggt när det väl ligger på plats. Jag hade 2 krav när vi kom in. Det ska vara ljusgrått och utan fogar, men nästan alla golv hade fogar och hittade vi nått utan var det för mörkt. Men så låg det där i sin lilla hörna och väntade på mig. Det perfekta golvet, och då behövde jag inte kolla något mer :) och vi vet ju vem som bestämmer när det kommer till inredningsgrejer så då var det bestämt.
 
 

Handla

Igår var vi iväg och handlade med mamma och så här handlar vi.
 

 
 
 
 

Skridskor och fika.

Idag har vi flängt runt med mamma på alla möjliga ställen och gjort fynd. En sänghimmel och ett par skridskor till Maximilian för endast 25 kr.. :)
 
Sedan när vi kom hem från våran fyndtur åkte vi till Majas och fikade och firade Jenny som fyllt år! Sofie och Astrid var oxå med.. Fikade, pratade och hade mysigt.
 
Nu har vi precis ätit mat och killarna i hushållet gick ut och fikade med lekstugan så vi tjejer har lite mysigt inne. I morgon blir det en tur till bollnäs för att titta på golv, hoppas verkligen vi hittar något vi gillar.. Skulle helst av allt vilja ha samma golv i hela huset så det flyter ihop mera på nå vis :)
 
Nej nu ska jag bädda ner mig framför tvn och ta det lite lugnt.

Stan, snosen och sibylla.

Jag behöver nog inte säga hur trött jag är, med två nätter med magkatarr och en ickesovande bebis säger nog allt. Idag ska vi hem till mamma och hjälpa henne med en spegel hon köpt, sedan ska vi iväg och köpa en sänghimmel (ska ha i lekstugan).
 
Var på stan igår och köpte present till Jenny som fyllt år, ska iväg och gratta henne senare idag. Maximilian hittade till slut ett par byxor som dög åt han.. Försökte visa massa snygga jeans men det enda jag fick till svar var: Nej mamma, dom där är så hemskiga. Dock hittade han ett par riktigt tjejiga jeans och säger: Men mamma, dom här var väl gullig? Till sist valde han ett par TILL mjukisar som han ville ha :)
 
Och det var nära att det blev en stor katastrof på stan, var inne på Team sportia och gick sedan till bilen som vi hade vid stadshus parkeringen och upptäcker att Snosen (Celines snuttefilt) är BORTA! Kollar på klockan 17:57! Shit, vänder och springer genom hela stan och hon hade kastat ut den på Team sportia, kom precis när dom skulle låsa dörrarna ! Hade verkligen tur!!!
 
Åkte sedan till Sibylla där Evelina och Linnea var. Jag och Maximilian köpte oss en varsin strips och jag orkade inte ens en ynka liten strips. Men efter 2 dagar utan mat var det inte så konstigt, men det var sååå gott!
 
Nej nu måste jag lägga på ett kol om vi ska hinna till dagis i tid ! Ha en bra fredag !

Vinterkläder

Åh blir tokig på alla dessa saker som behövs till vintern ! Så mycket att tänka på. Sockar, vantar, mössor,fleccekläder, overall, täckjacka och täckbyxor. Som tur är kan Maximilian ha allt från förra året. Han har nog inte växt så himlans mycket eller så var det stort ifjol. Lillgumman saknar bara skor och ett par tjockare vantar, sen tror jag hon ska ha allt.
 
Mina älskade småtroll. Vad skulle jag göra utan er?
 


 
 

Hemska natt !

Natten var riktigt hemsk ! Har sovit ungefär 2 timmar sammanlagt. Vidriga mage att krångla alltså, men nu är jag pigg igen. Men hur länge då?
 
Hoppas jag håller mig pigg nu, ska ju på järvzoo på söndag med Sofie, Lars och Astrid. Idag har vi inte planerat nått speciellt än så länge allifall. Ska vänta ett tag och se hur magen blir. Håller jag mig pigg kanske det blir stan idag.. Om jag orkar, sömnbrist 2000.
 
Men jag mår genast mycket bättre när jag ser dessa två guldklimpar <3
 


 
 

Soffhäng

Det blev inge stan idag, började må illa och få kramper i magen under tandhälsoinformationen. Tur det bara tog ca 30 minuter. Åkte hemåt och passade på att springa in på affärn och köpa magmedicin ! Hoppas det hjälper. Man blir så slut av att ha ont och att må illa.
 
Maximilian blev besviken då det inte blev stan då jag lovade han att han skulle få välja ett eller två par byxor helt själv. Få ta det en annan dag när jag är bättre.
 
Ikväll blir det soffhäng!
 
 

För mycket kuddar

Tror inte man kan ha för mycket kuddar i sängen ! Gillar verkligen inte tapeterna i vårat sovrum. Men Tobias har lovat mig annat.. Någon gång :P Och när vi ändå snackar inredning kan jag berätta att vi ska förmodligen iväg och titta på nytt golv till köket i helgen. Jag vet på ett ungefär vad jag vill ha :)
 


Ellos.

.Alltså hittar hur mycket fina barnkläder som helst på Ellos ! Som är precis i min smak ! Blir nog en beställninig lite längre in på hösten !








 


 

En jobbig natt

Alltså, hur mycket kan en mage krångla? Har legat sen halv 2 inatt och haft kramper och mått illa. Kändes som det blev bättre en sväng så Tobias åkte och jobba, men redan efter en halv timme fick jag ringa hem han. Hade sådana kramper så jag trodde jag skulle tuppa av. Ringde 1177 och dom  tyckte jag skulle ta medicin mot magkattar, och det hade jag gjort, 2 olika i flera omgångar under natten, utan resultat. Men när Tobias kom hem blev jag faktiskt bättre redan efter en halv timme ungefär och nu är jag på topp igen :)
 
Så det blev inge dagis för Maximilian idag. Så idag blir vi hemma och myser tills vi ska iväg på tandhälsogrejs med Celine. Sen blir det nog stan efter det :)

Juklappar.. redan?


Har faktiskt redan köpt julklappar ! Somamren är ju knappt förbi. Men jag har hittat några klädesplagg åt barnen som jag bara känner att jag måste ha men som inte ha funnits i deras storlek utan bara i större då slår jag till  och tänker att den här kan tomten komma med :) Inte världs roligt att få kläder men man ska lära sig att uppskatta sånt man inte tycker om och vill ha också. 
 
Och jag tycker det är svårare och svårare att hitta fina kläder åt Maximilian, mjukisbyxor är en standard för honom så det är inte så svårt, men sedan tröjor ! Allt ska ju vara med spindelmannen,superman och cars nu för tiden. Och för det mesta går sånt bort nu för tiden !
 
Mendans till Celine hittar jag hur mycket som helst. Jag älskar ju rosor,volang,spets och blommor och dom gör faktiskt mycket barnkläder med sånt på just nu så jag kan ju inte låta bli! jag skrev ju att jag sällan hittar någora fina barnplagg på Lindex men nu har jag ändrat mig. Hittat 3 stycken MÅSTEN till Celine. Dock finns dom bara från storlek 86 (hon har 74 nu) men hon växer ju så fort !
 

 
 
 


 

Dagis,öppna förskolan och hallen.

Ska strax väcka Maximilian för att äta frukost och sedan blir det dagis. Känns lite viktigare nu på tisdagarna att han är där när dom ska ha utedagar då och vara med dom lite äldre barnen och leka.
 
Som vanligt har jag vart uppe inatt så är helt SLUT! Men jag börjar bli van att känna mig hängig och sliten, det spelar ingen roll om det är Tobias som går upp när Celine håller på på nätterna så vaknar jag allifall och kan inte slappna av förens hon sover igen.
 
Idag efter dagis blir dett fara mot bollnäs och öppna förskolan. Med Evelina och barnen såklart! och jag har inte berättat att dom kommer bli våra grannar föralltid ! Dom ska köpa huset dom hyr nu och jag är superglad. Ännu en gång får vi världens bästa grannar :)
 
Har ju skrivit tidigare att jag gjort om hallen lite och tänkte nu visa er lite bilder, jag kan inte med min kamera riktigt då jag aldrig orkar läsa nå instruktions böcker så alla mina bilder är knäppt med en amatör kamera av en amatör. Jag har köpt en ny spegel att ha ovanför skoskåpet, bytt tillbaka till den gamla bänken, (hade inte den andra nå länge men den kändes inte riktigt rätt, ihoptryckt och liten på nå vis och så är det bättre förvaring på den här, och vilken småbarn mamma älskar inte förvaring) Sen har jag bytt hylla ovanför bänken och lampor ovanför byrån, sen satt upp tavlorna som hängde ovanför skoskåpet längre bort i korridoren.
 





Tradera


Förra veckan budade jag hem en jättesöt täckväst med "lurv" på luvan åt Celine. Betalade endast 52 kr(då var frakten på 36 kr) och lappen sitter kvar och allt. Super nöjd ! Tradera är bra !
 
 

Ny vecka!

Ny vecka och nya tag. Så hoppas dennna vidriga förkylning jag haft i helgen försvinner snart. Men jag pallrade mig upp ur sängen och skjutsa en glad Maximilian till dagis. Han vekade så glad för att vara tillbaka efter 12 veckors ledighet.
 
Igår bestämmde vi att om vi är pigg idag när Tobias kommer hem från jobbet att vi ska börja göra ordning i lekstugan. Den har vart fuktskadad sen vi flyttade hit till huset och nu i sommar har Tobias rivit ut väggar och lagt nytt tak så nu är det det roliga till mig kvar :) Måla och inreda det hela! Men vädret är så konstigt så vet inte hur mycket man törs måla utifall de blir kallt.. Men isåfall får man ta det till våren. Men vet ungefär hur jag vill ha det ! Ett kök och en myshörna och kanske en snickar hörna om det får plats :)

Söndag.

Då var helgen slut och vi har fått grymt mkt gjort denna helg. Allifall i Celines rum så praktiskt taket är klart ! Äntligen. Ikväll blir det tacomys som en liten avrundning på denna sommar och att Maximilian börjar på dagis i morgon igen (om han nu vill).
 
Till veckan har vi inte så mycket planerat vad jag vet. Får se vad som faller oss in. Alltid brukar vi hitta på nått :)
 
Ha en fin söndag !

Höstpyssel

Har hunnit höstpysslat lite idag oxå. Dock ska kransen hänga på dörren men måste hitta någonting att hänga upp den med då jag inte vill spika, då vi har fönster på dörren.
 
 

Celines rum

Idag har det blivit dåligt med skrivande här i bloggen då vå hållt på med Celines rum sen i morse kl 9. Skruvat upp alla hyllor, gjort kök och städat och fixat. Det är inte helt klart än, gardiner och matta fattas och vid expedit hyllan är det inte klar. Måste piffa lite mera i den hörnan. Skulle allt ha målat sängen också, men känns så jobbigt då lillgumman blir utan säng.. Men här kommer lite bilder allifall.
 
 




RSS 2.0