Julbord och tradera

Idag blir det öppna förskolan på förmiddagen som alla fredagar. Sedan ska jag skjutsa barnen till deras farmor och farfar för dom ska sova där båda två. Vi ska iväg på julbord ikväll med Tobias och Kents firma. Det ser jag framemot. Det är hemligresa, det enda vi vet är att bussen går från bollnäs kl 18 ikväll :) Spännande ! Missa julbordet förra året då Celine bara vara 3 veckor gammal och då ville jag ju såklart inte redan lämna bort henne :P Så ska bli lite extra gott iår, inte för att jag äter speciellt mkt på dom där juloborden men endå.
 
Igår kväll satt jag och höll koll på massa tradera auktioner jag hade som gick ut. Snacka om att det är sista minuterna som priserna stiger. Men blev positivt överraskad. Fick 1000 kr för 3 auktioner, inte illa ;) Det är spännande att inte veta vad priset slutar på.  Man kan ju sälja vad som helst, har lagt ut massor av kläder som bara legat och skräpat i garderoben och det är flera plagg som gått över 100 kr, så man tjänar en slant, även fast vissa auktioner blir det ju inte alls så mycket man hoppats. Men det jämnar ut sig :)
 

Skattjakt.

Idag har jag varit på en riktig skattjakt. Hade hela bilen full med saker på vägen hem. Min pappa har köpt farmor och farfars stuga som han ska ha som årerunthus och där fanns det massor av saker som säkert dom flesta ser som skrot. Men jag såg det som en riktigt skatt! Hittade en jätte fin byrå, en gamal telefonbyrå/sängbord, näverkorg,lampfot och en pall :) Sedan var det ju torsdag vilket innebar Erikshjälpen :) Hittade dock bara en lite pall där. Men nu har jag att dona med ett tag framöver.
 
Men sedan gjorde jag ett riktigt fynd! Åkte till arbrå och köpte en didriksson overall för 50 spänn till Celine! Den ser inte ens använd ut. Jag som budade hem en ny overall med lapparna kvar och allt för ca 50 spänn på tradera bara häromdan. Men vem kan mostå när det är en didrikson fär 50 kr? INGEN!
 
 
(Lånad bild)

Pepparkaksbak

Igår var Linnea med barn här på lite pepparkaks bak. Barnen kladde på och gjorde fina pepparkakor. Maximilian använde dock inte formana utan gjorde egna små figurer istället och inget sätt är ju fel :) Maximilian smakade inte en enda snutt pepparkaksdeg, tror inte rikitgt han förstod den gick att äta. Han slapp få ont i magen allifall.
Det var klet och kladd överallt innan det var färdigt så vi slängde pojkarna i badkaret så dom blev lite rena. En mysig dag helt enkelt <3
 

La maison

Har eftermiddagspysslat lite.
 
 
 
Glömde såklart knöppa en före bild på denna lilla kista. Men den var gräslig :p

Julpysslat !

Har spenderat förmiddagen med att julpyssla lite.. Trodde jag aldrig om mig själv :) Gillar inte alls vintern och snön och det enda positiva är ungefär julafton. Att se barnen sitta förväntansfulla och spända i väntan på tomten att få ge dom julklappar och se deras tindrande ögon och lycka när dom får just den leksaken dom önskat sig.
 
Men till saken. Här är mitt första julpyssel för iår, kanske också den enda.
 
 
Oj glömde visst att JULMUSTEN är ju förstårs en positiv sak med vintern :)

Julstämning

Igår bakade jag och Maximilian lite lussebullar, dom blev lyckade i smaken men formen kan vi ju diskuterna :P Haha. Ska väl baka ca 6 satser knäck någon dag, jag fullkomligt älskar knäck, nästan det bästa som finns, efter lakrits och julmust!
 
Satt även upp lite julbelysning. Brukar inte julpynta så mycket mera än adventsljusstakar och julgran men i år blir det nog lite mer, men vi får se.
 
 
 

Celine- 1 års kontroll

Har varit iväg med Celine på 1 års kontroll och allt såg bra ut. Hon fick vaccination, den sista av 3 med dom som jag absolut tycker är viktigast. Skulle aldrig i mitt liv INTE vaccinera mot hjärnhinneinflamation! Den sjukdomen skrämmer mig verkligen.. Usch! Tur den har blivit gratis så ingen behöver tveka pga av ekonomiska problem för den var verkligen dyr förut. 740 kr per spruta eller nått.Men man bestämmer så klart själv om man vill vaccinera sina barn eller ej, och dom vaccin som funnits LÄNGE tvekar jag inte på, men kommer det några nya är jag skeptisk efter "svininfluensan" vacinationen. Men som sagt nu har hon fått den och skrek som en stucken gris gjorde hon, glukosen hjälper ju inte ett dugg! Så tror de där att socker ska "dämpa" smärtan är skitsnack för den har aldrig hjälpt på nått av mina barn.
 
Hon hade inte gått upp så mycket sen 10 månaders kontrollen, 300 gram ungefär men vid 10 månaders kontrollen hade hon gått i ungefär 1 månad  så dom senaste månaderna har hon ju sprungit fram så inte konstigt hon inte gått upp. Men trodde ALDRIG hon skulle väga 1 kilo mindre än Maximilian på 1 års kontrollen, hon som vägde mer än 1 kilo mer än han vid födseln, så det kan vara. Tror även hon är kort,? det känns som det allifall.
 
 
 

Im back

Ursäkta dålig uppdatering, men har legat magsjuk hela familjen utom Celine. Men nu är vi friska igen :) Skönt, magsjuka är tamefan det värsta Så i helgen har vi inte gjort så mycket endå utom glott på film och slöat.
 
Har ju skaffat mig en "krafs" telefon så nu har jag skaffat instagram. Fattar inte så mycket ännu, heter Elinannacarolina. (tror jag) bytte där och höll på ett tag.
 
 
 

Im back

Ursäkta dålig uppdatering, men har legat magsjuk hela familjen utom Celine. Men nu är vi friska igen :) Skönt, magsjuka är tamefan det värsta Så i helgen har vi inte gjort så mycket endå utom glott på film och slöat.
 
Har ju skaffat mig en "krafs" telefon så nu har jag skaffat instagram. Fattar inte så mycket ännu, heter Elinannacarolina. (tror jag) bytte där och höll på ett tag.
 
 
 

Stjärnstudio

Igår var vi på barnens hus och fotade barnen. Stjärnstudio var där. Vi var såklart först på plats och jag och Maximilian fick hjälpa fotografen att rigga studion. Vilket Maximilian tyckte var superkul. Men sen när vi skulle knäppa kort var det inte lika roligt längre, han ville inte alls sitta som vi tyckte och Celine ramla av själva pallen dom satt på så hon for rätt ner i golvet med huvudet före, så hon fick ett stort rött märke i halva pannan. Men lyckades få till några bra bilder allifall och Maximilian fick en mandarin av den snälle fotografen för han vart så duktig :) och korten behöver inte vara perfekt, gör dom som dom vill får man ju mera av deras personlighet på kortet vilket är ett stort plus! Så nu väntar vi otåligt på att korten ska komma hem i brevlådan, medan ska jag försöka hitta bra platser och ramar till korten.
 
 
 
 
 

Xperia U

Min telefon gick ju sönder för någon vecka sedan, den vägra ta emot laddning, Men den hade hängt med i 3 år också så det var väl på tiden. Så jag lånade en telefon av Evelina så länge men nu har Tobias köpt mig en ny :) Xperia U. Jag håller på lär mig den och den verkar bra. Duger gått och väl åt mig. Jag har alltid sagt att jag inte vill ha en flera tusen kroners telefon, vilken ångest det skulle bli om jag hade sönder den (vilket jag är expert på). Så denna är perfekt !
 

Stjärnstudio

God morgon!
 
Idag har vi fullt upp hela dagen. Först ska vi iväg till Söderhamn för att knäppa kort på barnen. Stjärnstudio är på barnenshus och knäpper.Har inte ens bestämt mig än vad barnens ska ha för kläder, Maximilian har jag lyckats bestämt men Celine fick så mycket fint när hon fyllde år, så vi får se vad vi tar . Sedan ska jag iväg och handla med Jenny inför våran årliga tjejkväll med tacos som vi ska ha ikväll :) Hoppas att hinna ta en tur till Eriks hjälpen också :) Så ser våran dag ut i det stora hela.
 
Hoppas dom på Stjärnstudio lyckas bättre än vad jag gör med att få till kort på mina huliganer.Kom ju på att Maximilian ramlade ju på dagis igår och fick ett rejält sår i pannan och idag ska vi knäppa kort, han tajmar in sina fall bra, förra gången var det till julkortet och dom skrapmärkena har precis gått bort då får han ett nytt. Han är fär drummlig våran fina pojk <3 Stjärnstudio är på plats i barnenshus både idag och i morgon.
 

Pigtittare

 Gubben är på bandy så då passade jag på att göra det sista med pigtittaren. Den blev så söt och det blev verkligen det lilla extra med rosmönsteret innuti. Synd jag inte knäppte kort på hur den såg ut innan, den var verkligen gräslig. Den får nog hamna inne på Celines rum.. En fin inredningsdetalj till ett prinsessrum.
 

Stan, shopping och sibylla!

Nu har vi kommit hem efter en lunch på Sibylla, en tur på dollar och en sväng på stan. Hade hur mysigt som helst och hittade lite smått och gott, SOM VANLIGT! :P Hade ju både rabattkuponger på Kappahl och Lindex. men vi va<r tvungen att åka hem för Maximilian tjatade att han hade så ont i huvudet och det kan jag förstå. När jag hämtade hem han från dagis idag bestod hela pannan av ett enda stort plåster ! Han hade hållt en tjej i handen när dom sprang till gympasalen och han hade ramlat rätt ner i backen med huvudet före :/ Stackars mammas lilla drummel <3
 
Dagens fynd på Lindex. Denna har jag spanat in hur länge som helst på Lindex och nu slog jag till när jag hade rabattkupong, så betalade knappt 100 kr för denna lilla goding :)
 
Hittade lite smått och gott på Kappahl också. :) Där hade jag verkligen rabatt! Betalade endast 170 kr för dessa 3 plagg! ja som ni ser kostar bara den svartgrå tröjan 149 kr, så jag fyndade verkligen :P Älskar  rabattkuponger ! Köpte i lite större storlekar så Celine har något att växa i, då hon fick så mycket när hon fyllde år.
 
 
 

Födelsedag och pyssel.

God morgon.
 
Har blivit dåligt med bloggande dom senaste dagarna. Men igår fyllde världens finaste tjej år. :) Våran Celine <3 Vi var mesta dels hemma utom en sväng till sjukhuset med Maximilian då han vaknat vissa nätter och gråtit för att han haft ont i örat och igår var en sån dag, men det visade sig att de var inget fel på hans öra, så jag vet inte vad det kan vara.
 
Celine öppnade lite paket här hemma på morgonen, eller Maximilian öppnade åt henne. Hon fick mestadels kläder av oss och en Zebra hon kan hoppa och gunga på som spelar musik :)
 
 
Idag ska vi till Bollnäs och umgås med fina Anna <3 Ska ta en tur på stan, kappahl gör mig ruinerad med alla deras erbjudanden nu för tiden. Fick sms igår om jag visade smset i kassan skulle jag få tag 3 betala för 2 på barnavdelningen, sen på posten fick jag min bonus på 100 kr (det lönar sig att shoppa) plus en rabattkod på 25 procent :) JIPPI!
 
Har även hunnit pyssla lite, så klart. :) Hittade en till liten gullig byrå på Eriks hjälpen som jag målat och fixat text på. Hittade en liten pigtittare jag ska göra ordning också, men den har jag inte börjat på än.
 

Emma Anna Celine.

I morgon är det 1 år sedan våran lilla Celine kom till världen. 4378 gram och 51 cm lång. Så mycket har hänt på detta år och tiden har gått allt för fort. Vi älskar dig Emma Anna Celine Söderberg Olsson <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb på gårdagens kalas.

Vi hade verkligen en toppen dag igår och Celine tackar så otroligt mycket för alla super fina presenter hon fick ! Hade besök enda fram till klockan halv 10 och barnen somnade sött, Maximilian redan klockan 5 och sov till klockan 8 i morse, snacka om att bli slutkörd av att ha kalas. Dagen till ära åt vi pizza, vilket jag inte gjort på 6 månader.(har varit så rädd att få magkatarr) men det gick bra och det var verkligen super gott! Synd bara på allt fika man hade tryckt i sig under dagen. Celine som aldrig har ätit eller druckigt varken kakor,glass,tårta eller saft fick faktiskt inte smaka igår heller, låter super taskigt men hon åt ingen mat på hela dagen, hon tokvräga, bara spotta ut hela tiden, så tyckte inte det var världens bästa dag att inviga sånt på. Hur som helst var dagen hur bra som helst och vi tackar alla som kom och firade när våran lilla prinsessa hade sitt första kalas <3
 
Bildbomb
 
 
 
 
 
 
Celines alla fina presenter hon fick. :) Plus någon till som barnen hann snappa upp och leka med innan jag hann knäppa kort :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalasdag.

God morgon!
 
Igår var vi på öppna förskolan på förmiddagen och lekte. Sedan var vi hemma och baka,städa och fixade tills Celines 1 års kalas vi ska ha idag.(Hon fyller på tisdag). Jag var vaken till halv 1 inatt och höll på, och ännu är det inte klart, ska städas lite till och tårtorna ska göras. Fullt upp hela dagen. Men ser fram emot en fin och trevlig dag och hoppas på att Celine är på bra humör och att det inte blir alltför jobbigt åt henne.
 
Bild bomb kommer ikväll eller imorgon! :)

Fånga dagen

 
Fånga dagen.Precis vad jag har behövt gjort idag ! Måste verkligen ligga i för att hinna allting inför morgondagens 1 års kalas!
 
 
 
Så här blev paradhyllan när texten kommit dit. Mycket finare när texten kommit på plats, enligt mig allifall :)
 
 

Julkort

Här har ni ett par exempel på varför jag gruva mig att ta julkort ! Tror ni jag lyckades? Helt rätt: NEJ!
Men Maximilian är skapligt nöjd med att reta sin lillesyster som för den delen är väldigt fjompig :P
 
 

Avensjuka lillesyster !

Så här ser denna morgon ut. Med avensjuk lillesyster ! Men kan inte låta bli att skratta åt detta kort. :) Strax ska vi fara till öppna förskolan. Egentligen ahr vi inte tid med det, då vi borde städa hela huset,tvätta,baka 100 sorters kakor och förbereda för kalaset,men får vara vaken sent ikväll istället :)
 
 
 

Hyllor

Tänkte visa er lite vad jag har pysslar med dom senaste dagarna i pysselväg. Dessa 3 hyllor. Dom var från böjan träfärgad och med lite färg blev dom så här :) Nötte ner dom lite kanteran såklart. Satte dit hönsnät på ena hyllan och en bräda som bakstycke på paradhyllan där det så småningom ska komma dit en text. Har ingen plats för dom själv här hemma bland allt mitt skrot så lägger ut dom på tradera och hoppas på få en slant:) Är man rastlös så är man!
 
 
 

Ännu mera pyssel..

Igår hade jag en riktig pysseldag. :) Allt blev inte riktigt som jag tänkt mig.. Men vissa saker blev ju bra :)
Älskar att dessa 2 blev lite sliten i bilderna, var så ivrig så jag kunde inte riktigt vänta klart på torktiden, men jag tyckte att det blev så bra när det blev lite nött och slitet! Precis som det ska vara just nu :P Ibland lyckas man fast det inte är riktigt meningen.
 

Servetter och lim.

Har pysslat hela förmiddagen. Har pysslat ihop lite fina lock till en del glasburkar, men skulle köpt glasfärg så man kan måla burkarna också. Vet inte riktigt vad jag ska ha burkarna till, men söta blir dom allifall. Här har jag använt mig av servetter och lacklim. Metoden heter decoupage. Så nu blir det att köpa tonvis med fina servetter :)
 
 
 

Gamla glasburkar..

Tänk vad mycket man kan göra med gamla glasburkar. Till Celines dop tog jag gamla barnmatsburkar och gjorde rosetter av rosa sidenband och knöt runt  och hade som ljuslyktor och nu har jag gjort lite juligare lyktor och fler är på gång :) Tänkte trycka "Julgodis och knäck" på några burkar och försöka göra locken lite gulligare :) och säkert blir det ett och annat spetsband också :)
 
 
 
 
 
 
 

Farsdag.

Idag ska vi åka runt lite och fira papporna i denna familj. Först ska vi ju fira Tobias, världens bästa pappa <3 Åt han har vi köpt en jätte fin tröja, hoppas han tycker den är lika fin :) Bara han vaknar till liv ska vi ge han den
 
Sedan ska vi dra vidare till Bollnäs för att fira min pappa och Tobias pappa.
Sedan åker vi nog på farfars grav igen och tänder ett ljus för han. Han var ju faktiskt min pappas pappa så han ska såklart firas han med.
När vi var på Albert och Herbert och skulle köpa gravljus och Maximilian frågade såklart vad vi skulle göra där så då sa jag det att vi skulle köpa ljus och ställa på mammas farfars, din gammelfarfars grav och då efter ett tag sa Maximilian och tog tag i just denna figur och säger: Men mamma, ska vi inte köpa den här roliga gubben åt gammelfarfar istället? Och han snappar upp fort det där med gammelmorfar och gammelfarfar och det kändes så självklart när han tog den där figuren med just denna text att den skulle vi köpa och ställa på graven och så fick det bli !

Lazy day

God morgon!
 
Gårdagen spenderades i soffan hela dan ungefär. vi hade en riktigt soft dag.Utom när jag röjde en sväng ner i våran gillestuga. Där har vi så mkt rammel så det behövdes verkligen,. Det går liksom när Maximilian sova borta. Han hade haft pannkaksfest, köpt lördagsgodis och lekt med hans "tjej" Julia :) Som han för övrigt berättar för allt och alla att han är kär i. Så lyckan var på topp för han igår. Utom att han skrapat upp hela ansiktet i hallen hos mormor. Han lyckas då alltid ramla mitt på blanka golvet.. Ser ut som han vart ute och slagits. Mamma skjutsade hem honom på kvällskvisten och med sig hade han Julia, så han var lagomt stolt att visa henne sitt rum då hon aldrig vart här förut, dom lekt på någon timma innan mamma/mormor och Julia åkte hem. Men det var en slut och trött Maximilian som somnade ungefär 10 minuter efter att dom åkt.
 
Vi tittade även på Johan Falk och åt pizza, eller jag åt en strips. Ja enbart strips. Vågade inte äta något annat pga av min mage som reagerar på det mesta och jag får världens magkatarr, eller nå.. !? Sedan blev det så mycket bättre och lite jordnötsringar och lite annat smått och gott.!
 
Vi saknade såkart våran tokunge hela dagen. Även lillesyster som rev och slet i allting när hon inte kunde bråka emd storebror.
 

Maskeradkläder

Igår hade vi hur mysigt som helst på öppna som vanligt, sedan fyndade vi på Rusta. Maskeradkläder för barn för endast 49 kr setet. VILKET PRIS! Köpte en riddardräkt åt Maximilian som får bli tills maskeradlådan i julklapp :) Har allt möligt smått och gott i den nu. Spindelmannendräkt,polishjäl,piratkläder med tillbehör, brandmanshjäl,osynlighetsmask,kungakrona, vildavästern väst och handbojor. Så nu får det vara nog :) Fattas bara en fin förvaringslåda/kista till sakerna.. Kanske tvingar Tobias att bygga en :P
 
Igår kväll blev vi bjudna på middag hos mamma, super gott som vanligt när mamma gör mat :) Maximilian stanna kvar och övernatta. Själv slockna jag på soffa vid redan halv 9 och vakna halv 12 och var vaken till 2, sen vid halv 5 skulle Celine upp. Så sen dess har det vart full fart.
 
Idag har vi inte så mycket planerat tror jag. Bara ta dagen som den kommer skulle jag tro.
 
Ha en bra dag! :)

Familje nycklar..

Ja jag vet då varför jag inte blir klar med paketkalendern någongång, därför att jag ska påbörja någon annan snilleblixt jag får på huvet.. Som denna nyckelbräda påbörja jag igår och ska köpa krokar till idag så man kan hänga upp nycklarna. :) Var dessutom riktigt svårt att få en bra bild på den då det blev jätte glasigt eller suddigt på varje kort.. Men dessa var det bästa jag fick till..
 

Planerar paltkoma

Om ett tag ska vi hämta upp lillebror för han ville ha skjuts till Bollnäs. Vi ska som vanligt på öppna förskolan  eftersom det är fredag.. Men före det och efter vi släppt av Emil ska vi hälsa på farfar vid graven, blir andra gången för mig bara.. Förra gången hade vi köpt ett jättefint gravljus och denna gång har vi en liten annan sak att ställa där som faktiskt Maximilian hitta och sa att vi skulle ge till mammas farfar och den passa perfekt var precis som han visste vad det stod.. Visar kort senare.
Men efter öppna ska jag, Evelina och barnen iväg på Rusta :) Ska fynda massa ! :) Som vanligt.
 
Hann inte klart med paketkalendern heller igår så den får jag ta itu med ikväll :) Men före det ska vi bli bjuden på mat av mamma/mormor! Fläskfile och hennes oslagbara potatisgratäng med hennes mera oslagbara kantarellsås! :) Planerar paltkoma.
 
Ja ungefär så ser våran dag ut. Ha en bra dag alla fina där ute ! :)
 
 

Sneak

Här får ni en liten sneakpeak på paketkalendern :) Eller en liten del av den allifall :)
 
 
 

Memories..

God morgon.
 
Maximilian är skjutsad till dagis och vi har varit och lämnat in paket som ska skickas iväg. Men vi har hunnit pysslat lite nu på morgonen också :) Började igår göra en liten tavla så jag gjorde det sista på nu på morgonen.. Måste dock köpa upphägningsgrejer så jag kan få upp den på väggen.. Ska göra klart paketkalendern idag också.. Så den visar jag förmodligen bild på ikväll :) Har så många ideer på pyssel nu.. Kanske gör ett gäng och säljer också.. Vem vet :)
 
 
 
Evelina och barnen kommer hit och lunchar lite sen när jag hämtat hem Maximilian från dagis :) Myspys! Blir pasta och köttfärssås.. Det går alltid hem!
 
 
 
Idag på eftermiddagen såfort Tobias kommit hem ska jag iväg med Sofie, och kanske Evelina till Jenny :) (Sörlin). Ska blir bjuden på fika och såkalrt ska jag klappa lite på hennes bäbismage :) Ja ungefär ser våran dag ut i sin helhet.

Stalkers.

God kväll!
 
Har precis lagt Celine för natten och Maximilian kollar lite på TV för att varva ner. Pappan i huset har dragit iväg på bandy så jag får roa mig själv såhär på kvällskvisten. Väntar på att bonde söker fru ska börja sen ska jag titta på det nya programet Stalkers.
 
Själv sitter jag och glor runt lite på internet och hamnade på Gina tricot och hittades dessa godingar som skulle passa alldeles utmärkt i min höstgarderob!
 

Dagisplats,pysikiatri och inredningsbutik..

Idag blir det dagis för Maximilian efter att haft ledigt i en vecka. Då ska nog jag och Celine pyssla på lite, eller Celine ska väl sova och jag ska pyssla på. :)
 
Skrev ut papper om dagisplats åt Celine igår och upptäckte att man ska vara 4 månader ute i förväg och jag trodde det var 3, så hoppas hon kommer in det datumet jag tänkt nu då så jag slipper krångla med att ta färldrapenning dagar av Tobias. Jag gruvar mig tills hon ska börja, denna lilla mammagris. Hur ska det gå? Maximilian var aldrig så här mammig som Celine är, så med han var det inga problem. Och så tycker jag det känns som Celine är mkt mindre än Maximilian, men dom kommer att ha börjat på dagis ungefär i samma ålder. 1 år och 5 månader. Jaja, någongång ska hon väl börja, så lika bra att sluta grubbla. Har ju inte så mycket till val :)
 
Men har ju egentligen inget solklart jobb att gå tillbaka till heller.. Men jag vet vad jag vill jobba med allifall..Psykiatri! Eller helst av allt i hela världen skulle jag vilja ha en liten inredningsbutik! Men det läre väl bli i ett annat liv! :)
 
Nu ska vi slänga i oss lite frulle!
 
Ha en bra dag allihopa!
 
 

Jul jul och julkort..

Jag brukar inte längta till julen och att julpynta, men iår gör jag faktiskt det. Längtar tills jag får ta fram och piffa till adventsljusstaken och hänga paketen på paketkalendern, tills att titta på julkalendern på TV:n, vilket jag inte gjort sen jag var liten, men iår är det ju Greveholm !Tror jag var lite kär i Sprak där faktiskt. Ja just det, i roboten :) Han var ju för gosig ! HAHA!
 
Men en sak jag gruvar mig för är julkortet som ska knäppas, framkallas och skickas. Alltså hur ska det gå med mina barn som inte kan vara mer än 1 meter nära varandra. Dom retar varandra till vansinne. Igår försökte jag få dom att vara MINST 3 meter ifrån varandra. Lätt att försöka få en 11 månaders bebis att förstå det. Nää det var ju roligare att reta brorsan liksom. Ja hur som helst ska jag försöka ta tag i det i veckan. Men känns motigt att piffa upp dom, piffa till en bra plats med rekvisita och allt som hör där till när man vet att man inte kommer få ett enda kort där båda barnen tittar i kameran :P
 

Utelek

Idag har vi lekt med Evelina och barnen, dom kom hit en sväng så vi tog först en promenad. En kort sådan då barnen kaosa som vanligt :) Maximilian skulle inte cykla för han skulle hålla Bamse i kopplet men när vi kommit en bit så vrånga han till sig och grina och skrek för han ville helt plötsligt cykla.. så han var gnällig hela promenaden så vi gick hemåt. Där vi var ute i det kalla vädret. Jag pysslade klart min paketkalender, eller skriva dit siffror ska också göras. Lägger ut bild när det är klart :) Blev faktiskt rätt så nöjd ! Jag har sågat, skruvat och målat varenda liten bit på den helt själv, den ni :)
 
 
 
Celine och Thilia pysslar på i köket !
 
 

Lilla rackaren..

I söndags var ju barnens farmor och farfar här med deras nya lilla familjemedlem. Den lilla rackaren både kissa och bajsa inne, men han var nog världens sötaste lilla hund. Barnen älskade honom, fast det tog ett tag för Celine innan hon riktigt kände sig bekväm med honom.. Han skulle hoppa och slicka i ansiktet och det tyckte inte min lilla prinssessa på ärten om :) Han hade dock inget namn än. men änt han söt så säg?
 

Gårdagen, dagen och paketkalender

Igår var vi på stan med mamma/mormor. Hittade en väst till Maximilian till julafton och röda strumpbyxor till Celine. Då fattas bara den röda slipsen. Vart tusan hittar man en röd slips till en 5 årig pojke?
Hur som helst så lunchade vi på Sibylla. Verkligen super gott! Speciellt då jag inte ätit nå på hela dagen, så det slank ner gott och väl :)Köpte även två ljusstakar. :) Stjärnor på fot så klart! Hittade även någon leksak till Maximilians paketkalender, det blir ju grejer för 10-20 kr styck så mest är det väl bara skit saker, men vad glad han ska bli av att öppna ett paket varje dag. :)Så leksaken håller väl allifall den dagen.. får vi hoppas :)
 
Började även snickra ihop min paketkalender igår. Hoppas den blir bra när det är klart, jag brukar vara urusel på att såga, mäta och snickra ihop grejer. Så idag h¨ller jag tummarna för att det ska gå som jag vill.
Var även och hämta en sprillans ny laserskrivare igår som jag fått av pappsen. Tak snälla<3 Så nu ska jag försöka installera den också så jag kan pröva på en grej som jag verkligen hoppas på att ska lyckas. Kommer kunna göra så mycket fint isåfall! ;)
 
Efter lunch tid ska Evelina och barnen komma hit och leka. Det ser vi fram emot. :) Har ine sett dom sen fredags, måste vara rekord? :)
 
 
Här är västen jag köpte till Maximilian på Lindex.Den är i ett mjukt material så han kan känna sig lite bekväm på julafton, inte sånt där stelt material som västar och kostymer brukar kunna vara i och den kostar endast 79 kr! VILKET PRIS!
 
 

Pysselsjuk

Nu börjar jag bli grymt pysselsjuk. Men det är så tråkigt väder ute så det är inge kul att vara ute och måla och såga och hålla på.. Men till veckan gör jag nog ett ryck :) Nu vill jag pyssla ihop lite julsaker!
 
 
 

Hundvalp.

Gårdagen blev inte alls som vi tänkt oss då Maximilian fick feber och sov typ hela dagen. Mammas gohjärta<3 Så vi var inne och tittade på TV hela långa dagen. Men idag verkar han lite piggare allifall.
 
Och jag vet inte vad jag ska ta mig till med min mage.. Har ni denna vecka vaknat 2 nätter och haft så ont i magen och mått illa. Man vågar knappt göra någonting längre för man är rädd att magen ska krångla. Har varit till läkare 2 gånger som säger att det är magkatarr, och äter mediciner mot det men får allifall ont och blir illamånde.. Någon gång har jag haft så ont att jag legat och krampat och skrikit, då trodde jag seriöst att jag skulle dö.. Då kom dödsångesten, vilket gjorde det hela ännu värre.. Jaja, denna vecka har det varit ganska lindrigt så det är ju tur..
 
Idag kanske barnens farmor och farfar kommer på besök. Det piggar nog upp Maximilian, speciellt då dom var iväg igår och köpt en liten hundvalp :) Ser fram emot att träffa lurvtussen :)
 
ha en bra dag allihopa!
 

Ännu mera julklappsprat..

Ja gud vad jag håller på velar fram och tillbaka vad barnen ska få när dom fyller år och till julklapp. Jag blir ju så ivrig och skulle helst velat ge allting idag, så det kliar lite i fingrarna när paketen ligger i garderoben och väntar. Celine fyller nästan 1 månad före julafton och Maximilian 1 månad efter julafton. Så blir mycket presenter såhär års..
 
La ju tidigare ut en bild på en My little pony häst som Celine skulle få i julstrumpan.. Men tänkte om lite, hon kan ju inte få det "bästa" i julstrumpan.. Så har köpt en My little pony bok som hon ska få i strumpan istället. ( ja jag älskar dessa hästar, var ett freak själv när jag var liten). Tycker det är roligt att dom små ponnysarna är tillbaka.. Dom är ju bara för söta. Tror jag faktiskt kan en del fraser ur deras introsång på filmerna fortfarande ? :). Så bilden jag la ut på ett annat inlägg har blivit utbytt mot en ännu sötare liten ponny häst som hon ska få istället.. Den kan prata, sparka med benen och lite sånna saker. Såg den på barnenshus igår och den  var ur söt och sa massa söta saker med sin härligt söta röst. Tror nästan jag kommer bli mer till mig än Celine på julafton :P
 
Så tänk er denna lilla söta häst säga: Jag älskar dig och :Jag heter Pinkie Pie :)
 
 
Så denna bok med ljud ska hon få i julstrumpan.. Kostade typ 50 spänn. Verkligen ett super pris för en bok med roliga ljud och melodier !
 
Så men nu är alla presenter och julklappar klara till båda barnen! Så nu kan man pusta ut.. Trodde jag för en sekund.. Men har fortfarnade inge julkläder till Maximilian.. Gahh, vet att det är ett tag kvar till jul, men vill kunna luta mig tillbaka och kolla på alla andra som stressar närmare jul. :)
 
 
 
 

Små förkylda...

Här gjorde vi morgon före klockan 6, tur man la sig tidigt igår.. Men hela familjen har blivit lite små förkylda, så man är lite hängig endå. Får se vda dagen har att bjuda på, lät som Tobias och Maximilian skulle skruva bil, så jag och lillgumman får hitta på att roa oss med något vi också.. men ver bara inte vad än.
Skulle behöva rensa ner i källaren, men det är så mycket saker och det är sån oordning så vet inte vart man ska börja, så skjuter säkert upp det.. som vanligt :)
 
Skulle vilja hitta 2 gulliga förvaringskorgar till Celine rum, men hittar inte dom perfekta. Dom ska vara söta, vita, vara ca30*30*30 ,sluka leksaker och passa till en liten prinssessas rum :)
 
H en fin dag allihopa!

Bildbomb på dagens spökande.

 
Idag har vi haft en fullspäckad dag med bara massa spökande.. Var till barnenshus på liten busfest och sedan hem och bakade,lagade matoch fixade halloween fint! Drog igång spökmusik och barnen blev överförtjusta.
 
BILDBOMB!
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen och dagen

Gårdagen spenderades först på öppna förskolan, men var tvungen att åka hem för larmet drog igång? ORKA! Helt utan anledning också verkar det som.. Jaja efter att vi kommit hem och checkat läget så drog jag och Evelina med barn till Söderhamn på dollar och ö&b.Hittade lite till Maximilians paketkalendern och lite till hans "maskeradlåda". Det blir nog lite omkastningar på julklappar och födelsedagspresenter, tänkte ge Maximilian en låda med olika maskeradkläder och tillbehör när han fyller år men det blir nog till julklapp istället så får han något han skulle fått till jul på födelsedagen :)
 
Dagen idag blir lika fartfylld, först öppna förskolan och sedan busfest på barnenshus i Söderhamn för att sedan ha Halloween party för barnen med världens bästa grannar.. Vi ska göra lite "hemskig" mat och en läbbig bål och lite annat roligt :) Hoppas barnen tycker det är lika kul som föräldrarna..
 
 
 
 
 

Varannan sekund

Idag är man skapligt trött, och ni kan ju säkert gissa varför? Jo min dotter. La henne igår vid ca kvart i 8 men 2 timmar senare vaknade hon och vägrade ligga kvar i sin säng, hon gall skrek, var ovh gav henne nappen för att sedan gå och lägga mig för att hinna ligga 1 sekun dinnan hon skrek igen.. och typ så där har vi hållt på hela natten. Gahh! Snacka om sömnbrist.
 
Igår spenderade eftermiddagen/kvällen hos Evelina och barnen, Sara och Zakkarias var också där. Super trevligt och fick en god middag, Bestämde att vi skulle fortsätta umgås även idag på öppna förskolan, så idag blir det att åka dit. :)
 
Ha en bra dag allihopa!
RSS 2.0