Seg.

Här kommer lite bilder sen pannkaksfesten. Lite seg att lägga ut bilder.
 

Pyssel på g !

 
Väntar otåligt på att få börja pyssla på detta gulliga hus ! Hoppas leveransen går fort !
 
 

Beautiful stuff

 
 
 
 
 
 

Pannkaksfest

Nu strosar vi runt på hembygdsgården som har barnensdag med pannkaksfest och talangtävling. Efteråt blir de nog en tur till Majas cafe !

Gårdagen

Igår solade vi och var ute och myste på gårn fram till eftermiddagen då vi tog vårat pick och pack och gick över till grannarna. Där blev vi sedan kvar tills kvällen. Ungarna lekt som vildingar som vanligt.
 
Idag blir det pannkaks fest på Rengsjö hembygdsgård ! De ser ut att vara kanonväder så det blir nog skoj.
Ha en bra dag !
 
 

My blog post

Bara jag som har problem med den? Antingen har dom gjort om så jag inte fattar eller så funkar den inte för mina blogginlägg kommer in upp i loggen längre på facebook.
 
Idag ska vi njuta utav solen som verkar ska skina hela dagen <3

Klagomur

Nu tänker jag klaga lite så vill man slippa gnäll bör man inte läsa. Jag förstår inte va de är för fel på Celine och hennes sovning. Trodde de hade vänt när hon 3 nätter i rad bara vakna 1 gång men tji fick man. Inatt har hon vaknat vid 12, halv 3 och sen halv 6 ! . och efter det hade hon inga planer på att sova något mera så nu är vi vaken och leker.Hon vägrar somna om utan nappflaska, och den har hon tagit galant i 1 vecka nu, så färdig ammat för mig då jag inte fick göra annat om nätterna än att agera levande napp. men välling äre bara att glömma, den grinar hon illa åt, hon får ersättning som hon äntligen börjar tagit, i början fick vi värma bröstmjölk vilken är inte bara, inte vad som helst som duger åt denna lilla dam. Men igår blev hon 8 månader denna lilla pudding . Hon är ju go oxå så man kan inte bara klaga på henne <3
 
 
 
 
 

Fyndat

Ny klocka. 279 kr på guldfynd. Mellan 20-70 % på hela sortimentet.
 
Hittade även en kaxs skaljacka åt Maximilian på kappahl för halva priset- De fanns bara 1 kvar och i hans storlek vilket måste ha innebärt att de var meningen att han skulle ha den :) och så fick jag med mig lite hårfärg hem. Får se hur det går, brukar alltid bli missnöjd när jag håller på :P
 
 

Asi você me mata

Nosa, nosa
Asi você me mata
Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego

Delícia, delícia
Asi você me mata
Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego

Sábado na balada
A galera começou a dançar
E passou a menina  mais linda
Tomei coragem e comecei a falar

Nosa, nosa
Asi você  me mata
Ai se eu te pego, ai ai se eu te pego

Solen över våra tak!

 
Vilket innebär - Shortsväder!

Fredag..

Idag ska jag och Celine ta en sväng på stan. Tänkte titta på lite hårfärg. Någon förändring kanske? Vi får se. Älskar ju mörkt hår! Men ett snäpp ljusare kanske inte skadar. Sedan kanske de blir en tur ut till yran. Beror på när vi ska hämta hem Maximilian från husvagnsvistelsen.
 
Vädret ser ut att ha vänt. Ska vi få lite sol i sommar endå. :)  Hoppas de, har så mycket vi vill göra!

De ena och det fjärde.

Idag har vi gjort lite av de mesta. Vart in till bollnäs, varit till mohed och sola och bada, fått punktering, duschat, ätit och bara njuit. En händelserik dag med andra ordm Maximilian fick vi inte med oss hem så han fick stanna i husvagnen med sin farmor och farfar och kusin Meja.
 
I morgon blir det en sväng på stan och kanske titta ner en sväng på brännbollsyran .
Nej nu ska jag titta lite på panduros hemsida om jag kan beställa hem lite pyssel :)

Match

Tycker det är supersött att matcha barnen i samma kläder, även fast dom inte är av samma kön. Så tummen upp för ellos som har en hel del sånt !

Ugglor vs Robotar

 
 
 

Onsdag

 
Idag blir det att åka ut till Moheds camping igen och mysa. Hoppas solen håller i sig ! Men det verkar klent.
 
 
Nu blir det att äta lite frukost innan vi ska åka !
 
 

Beslutsångest

 
Någon av dessa skulle passa utmärkt över vårat köksbord. Men kan inte bestämma mig för vilken. Den första är dyrare och finns inte förens i september och den andra är billigare och finns redan nu. Men jag tycker båda är så snygga på sitt vis.

Svängom

Idag var vi som sagt hos mamma och myste. Åt mat och Maximilian lekte med grannflickorna. Sedan skulle vi åka hem men väl i bilen tyckte jag att vi kunde åka till Moheds camping och hälsa på barnens farmor och farfar som är och campar där , och med sig hade dom en av barnens kusiner Meja. Vi badade lite och myste i det fina vädret.
 

Pannkaksfest!

För alla pannkaksälskande barn!
 På söndag den 22 Juli är det barnensdag på Rengsjö hembygdsgård med  pannkaksfest och stjärnskott 2012 ! Stjärnskott är en rikstäckande artisttävling för barn och ungdomar födda 1996
eller senare. Fri entre !
 

Treasure

Dom har så roligt med varandra mina skatter fast de är nästan 4 år mellan dom.
 

Mother

Igår kom mamma hem från Göteborg. Så har inte träffat henne på snart 5 dagar vilket är rekord. Annars träffas vi nästan varje dag. Så hon är efterlängtad, så när Maximilian vaknat åker vi hem till henne och gosar lite.
 
Bara för att jag är ledig denna sommar och inte jobbar så är det skitväder. Dom sommrar jag jobbat har det vart strålande solsken. Modernatur jävlas med mig.
 
 

Majas cafe

Idag tog jag, Celine och Evelina en sväng till växbo för att gå på butik Linängen men de var stängt så vi åkte på Majas cafe istället. Och som alltid ville man ha med sig hela butiken hem men jag kom hem tomhänt denna gång.
 
 
 
Hittade en bild med fina Molly oxå :)

ADIDAS

Hittade en suverän sida med massor av adidaskläder till barn. Kids Brand Store. Dock lite i storlek 110-122. Men hittade lite smått och gått endå. Var mycket rea och gillade man dom på facebook fick man ytterligare 100 kr rabatt. Så två adidasset för 500 kr. HUR BILLIGT ÄR INTE DE?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ond cirkel

Det är sommarlov för Maximilian och vi har fått in konstiga sovvanor. Han somnar vid ca 7-8 på kvällen och vaknar vid ca 10 för att sedan vara vaken till ca kl 01. Och Celine vaknar mellan  kl 2-4 och ska äta sen ska hon upp vid ca 6. Så de blir inte mycket sova om nätterna.
 
 
Men nu har Tobias fått semester så vi får se vad dom närmasta 3 veckorna har att bjuda på.
 
Har klickat runt på varenda hemsida med adidas kläder till barn, och det finns dåligt med sånt i storlekarna 110-122. Det finns hur mycket som helst från storlek 62-104 och 128-160 men just storlek 110-122 verkar dom glömt? Och Maximilian ligger på storlek 116 nu. Hittar bara enstaka plagg. Skulle vilja ha denna jacka men hittar den inte i hans storlek.
 
 
Denna har jag hittat till lillgumman allifall. Finns på halens för 499 kr. Klicka i erbjudaden kod 7060 och du får 25% rabatt på dyraste varan. Så denna kostade 375 kr.
 

Power

Vaknade just efter att ha tagit en tupplur på soffa. Riktigt skönt att sova lite middag, har inte gjort de på evigheter. Har tvättat lite mattor och dukar idag så det blir till att stryka de snart innan de ska tillbaka på sin plats igen.
 
Kan någon förklara för mig vad de är för speciellt med villervalla kläderna? Jag verkar vara den enda mamman som inte gillar dess kläder. Inte alls min smak. Men tur alla är olika.
 
Jag tycker det är riktigt otäckt om alla våldtäkter man läser om nu. Flera stycken i Gävle, Bollnäs och Söderhamn. Man vill inte ens tänka på de. Tycker det är galet att det finns så mycket sjuka människor!!!!
 
 

Mysdag.

Igår hade vi verkligen en mysdag. Var inne hela dagen och tittade på film, ritade, pysslade och åt gott. Ser ut att bli en liknande dag idag. Det är verkligen grått ute.
 
Anmälde oss till den årliga byabrännbollen igår med. Förra året var jag inte med och sprang pga av magen, men iår ska jag ge järnet . Glössbo team is the shit! 

Sommarlista

Saker jag vill göra i sommar.
 
Åka husvagn till en mysig camping.
Furuvik
Järvzoo
Björn Rosenström på parken
Bada
Sola
Endagars kryssning med mamma.
Grilla
Picknick
Pannkaksfest på hembyggdsgården
 
 
 
Undra om man hinner allt detta ? Halva sommaren har ju vart och inte mycket till sol har man sett. Man vill ju inte direkt åka på Furuvik och glo på aporna i spöregn.

Ska jag äntligen få se ?

Jag har sedan jag vart 15 år försökt gått på en Björn Rosenström spelning. Men har jag lyckats någon gång?
 
När jag var 15 år åkte vi till färila för att se på han för att upptäcka vid ingången att de var 18 års gräns.. Kunde dom inte sagt de när vi köpte billjetter? Så då gav jag upp tills jag fyllde 18.
 
Så till kommande år när jag vart 18.
Sommaren 2007- Gravid. Spelade han ens i bollnäs?
Sommaren 2008- Visste inte att han spelat.
Sommaren 2009- Jobbade
Sommren 2010- Jobbade
Sommaren 2011-Gravid
Sommaren 2012- Är det då det ska ske?
 
 Så den 4 augusti blir det nog parken ! Någon mer än jag som ska återuppleva musiken från tonåren?

Epic fail 2

Alltså jag blir nästan rädd för mig själv hur nedrans tankspridd och senil jag är. Igår efter att jag skrivit mitt inlägg om att jag kastar grejer gick jag och kastade ett bananskal och vad hittar jag i papperskorgen? Jo en nappflaska som jag råkat kasta..
Och inte nog med de gjorde jag ett storkok med köttfärs åt Celine och tömde på kokosmjölk och tyckte den såg lite konstig ut så jag tittade på bästföre datum. 08-2012. Åh ett helt år gammalt ju tänkte jag och blev irriterad och slängde bort skiten för att sedan komma på: men det är väl 2012 nu? Snacka om tanskridd. De måste vara sömnbristen, och det läre inte bli bättre idag då våran lilltjej gjorde morgon halv 4 .
Välkommen lördag.

Epic fail.

 
Har haft besök av Sofie och Astrid på förmiddagen så vi fikade lite och bara umgicks. Sedan drog jag och Celine in till bollnäs för att handla och gå på lite andra affärer. Kom hem med lite smått och gott. Bla ett hus i kartong som är till för att rita på, och vem blev inte överlycklig för de? Jo Maxis som kan sitta och rita i timtal.
 
Nu ikväll gjorde jag en upptäckt. En grej till kaffeperkulatorn är borta, själva skålen där man har kaffepulvret. Jag måste ha kastat den, jag är expert på kasta grej utan att veta om de, hittar typ jämt saxen i papperskorgen efter att jag använt den.. Så det var ju inte så lyckat.
 
Nu har Tobias semester i 3 veckor. Han måste säkert in och jobba någon dag men endå. . Får se vad vi hittar på. Ska allifall iväg och campa några dagar .
 
Nej nu ska jag mysa ner mig framför tvn.
 
 

Utvärdering.

Jag brukar lätt tro på allt som sägs på reklamer att detta gör under för din hud/hår/kropp och brukar alltid bli besviken efteråt. Men detta är verkligen magi på burk. Det känns som en uppstramande känsla i ansiktet när man ha den på och när man tvättat av den ser de ut som man fått sig ett litet lyft och inte nog med de man ser väldigt glammig ut och den ger en otrolig lyster! Det enda minuset är väl att den kostar en del. Annars får den bara massa PLUS av mig.

Ole dole doff ?

Sömnbrist.se

Min dotter sover aldrig känns det som ! Bara 3 timmarsstötar i taget så idag är jag skapligt trött då hon gjorde morgon redan halv 5 och vakna en gång vid kl 2 och skulle äta..
 
Får se vad vi hittar på idag, har bara varit hemma nu i 2 dagar så jag börjar bli lite rastlös.. Har blivit en bloggläsare.. Läste aldrig bloggar förut men nu följer jag massor !

Grubblar och tänker

Jag sitter här eller går omkring
Och grubblar och funderar över tusen ting
Ett ord kan va långt, men mena nåt kort
En mikroorganism består om det är ett sort
Och varje språk har egna ord
För sol och stormar, himmel och jord.
Så varför det och när och hur
Varför finns det stjärnor, är det bara tur?
Och är vår himmel störst?
Och vilken stjärna faller först?
Jag önskar att jag sen kunde se
vart tar ljuset vägen när man släcker det?
Jag undrar vad som sker
Om ingen orkar grubbla mer?
 

Fashion against aids

Lunch

Nu blir det att äta lite lunch, laxgryta som jag gjorde igår. . Så superlätt att göra men så himla god.!
 
Recept ala Evelina
400 gram lax
Salt
Svartpepper
Citronpeppar
Italiensk salladskrydda
3 dl grädde
 
Skiva laxen i bitar och stek och töm på grädden, krydda med kryddorna efter smak. Mycket citronpeppar är ett tips !
 
 

?

Dagen består av ett enda stort frågetecken då vi inte har någonting inplanerat. Maximilian följde med Camilla och barnen hem till farmor och farfar sin efter att dom varit här igår och lekt, så han sover borta inatt. Så jag och Celine ska ha en lugn dag framför tv:n och massa mys i myspölen.
 
 
Mina ovärdeliga <3
 
 

Shameless

 
Nu ska jag titta på ett avsnitt av Shameless. En av dom bästa serier jag sett. Säsong 2 går på canal+ series.
Men kanal 9 visar säsong 1 på söndagar kl 22:00.

Abstinens

Denna sommar kan man inte annat än att ha lite abstinens efter solen. Vart är det dina vädret? En solig dag på stranden känns så himla långt bort i detta väder. Vi som planerar camping tur med husvagn, ett besök på furvik och ett på järvzoo. Då vill jag ha finväder !
 
Tobias får semester nästa vecka och 3 veckor framåt så då beställer jag 3 veckor med sol !
 

Tips.

Jag gjorde en supergod sås igår som vi åt till pasta. Till och med Tobias tyckte den var god. och han tycker inte ens om kantareller egentligen.
 
Jag gjorde blå bands kantarell sås enligt anvsningen på kartongen. Hackade en liten lök och en röd paprika och stekte de tillsammans med en burk chaminjoner och slängde ner i såsen med en burk creamfraish. Supergott!
 
 

Sockersött.

När man sitter och klickar runt på internet kan man hitta dom mest sötaste leksakerna. Blev kärlek vid första ögonkastet här.
 
 
 

Små blå män.

Har enda sedan jag vart liten kollat ,lyssnat och älskat dessa små blå varelser. Den nya smurf-filmen går het här hemma av Maximilian, så han har nog fått detta drag efter mig :)
 
 

Munken.

 

Smycken

Jag har aldrig vart så mycket för armband förens nu.
 
 
 

Lunch

Sitter hemma hos barnens farmor och farfar och ska äta lite lunch innan de blir buspalatset.
Dom har så skojigt med varandra kusinerna.
 
Gamla bilder.
 
 
 
 

Bus och lek

Dagens ska spenderas på buspalatset med barnens faster och hennes barn (alltså barnens kusiner).
Vädret är bedrövligt så det är säkert mycket folk på buspalatset idag. Mysigt ska vi ha allifall.

Barnmats recept..

Jag lagar all min barnmat själv så tänkte bjuda på 2 recept.
 
Ris, köttfärs och vitabönor i tomatsås ( Detta är Celines absoluta favorit)
 
Du behöver
400 gram köttfärs
3,5 dl ris
1 burk vitabönor i  tomatsås.
300 gram wookade grönsaker.
1 burk krossade tomater
Örtkrydda
 
Koka riset enligt anvisningen på paket. Koka köttfärs och grönsakerna i vatten. När detta är klart  håller du av nästan allt vatten, spar lite lite på botten. Sedan tömmer du på vitabönorna och dom krossade tomater och örtkrydda efter behov. låt koka ca 10 minuter. Blanda sedan med det färdiga riset och sedan mixa. Jag brukar blanda ut med lite vatten innan servering för det blir lite stabbigt. Detta blev  18 portioner.
 
Pasta med örtkryddad kyckling.
 
Du behöver
2 stora kycklingfileer.
5 dl pasta.
1 burk skivade champinjoner
1 burk passerade tomater
1 burk krossade tomater
300 gram wookade grönsaker
Örtkrydda
 
 
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skiva kycklingen i bitar och koka med grönsakerna, när kycklingen är klar tömmer du av allt vatten och tömmer i dom passerade och krossadetomaterna samt champinjonerna. Örtkrydda efter behov. Låt koka någon minut och blanda sedan med pastan och mixa. Samma här med vattnet, brukar blanda ut innan servering Detta blev 12 portioner..
 
 
 

Glamglow

Ansiktsmasken som tydligen hela Hollywood pratar om har kommit till Sverige. Hoppas den är lika bra som den låter.

Akropolis.

I lördags var vi ut och åt på Akropolis, gudomligt god mat. Vi firade Fritz och Evelina för deras förlovning. efter vi ätit och minglat ett  tag drog vi vidare på parken där M.I.D spelade och gud folket var som tokiga. Man flög som en vante fram och tillbaka och man såg inte ens bandet för vakterna var tvugna att stå framför.
Hade grymt roligt och vi kom hem vi ca halv 4 på morgon kvisten. Tackar alla inblandade.
 
Här är några av bilderna som jag vågar visar.
 
 
 
 

Lördag

Igår hade jag en riktigt skitdag! Allting som kunde gå fel gick fel.. Men hoppas på bättre tur idag. Senare ska vi dra iväg till söderhamn till Linnea óch Mattias och fira deras yngsta barn Elsa som blir 1 år idag. Var egentligen meningen att vi skulle ut ikväll men ser ut att skita sig det oxå. När jag väl ha trotsat ångesten att lämna bort Celine så har vi ingen barnvakt...
 
sitter och göttar mig i lite gamla bilder på Maximilian när han var liten. Mammas lille trollunge.
 
 
 
 
 
 
 

Kista

 
 
Före
 
 
Efter. men känns som de är någonting som saknas?
 
 

Kalas

Igår var vi på kalas hos Thilia som blev hela 2 år. Av oss fick hon detta middagsset i trä och jag tror nästan mamman blev gladare än dottern.
Maximilian och denna gulliga hund Charlie hittade varandra.
 
 
Mammas prinsessa.
 
 
Fina flickorna.
 
 
Hade en super mysig dag. Först fikade vi i massor och senare på kvällen var vi ett gäng som grillade. Tack för en super bra dag/kväll !

Maileg

 
Älskar dessa underbara kaniner från det danska märket Maileg.

Presenter

Har inte visat någon av Celines doppresenter än. Här är någon av dom.
 
En Supersöt liten väska med stjärnor som matchar tapeterna i hennes rum och en söt liten mjukis kanin.
 
Ett guldhalsband med hennes namn ingraverat.
 
Hmm gick inte ladda upp mer foton, blev nå strul. Men hon fick även lite kläder, ett till halsband, pengar, en doptavla och en tallrik.
 
 
 

Dagens sysslor.

            Dagens göra
 
 
  • Skruva ihop möbler
  • Glössbo möbler
  • Ismyra loppis
  • Hämta Maximilian som sovit borta
  • Leka med Evelina och barnen
 
 
 
 
Nu blir det till att ge denna dam lite frukost.

 

Landat

Nu har jag landat lite och vilat fötterna. Så nu kan jag visa lite av dagens fynd.
 
 
Lampskärmar med en söt spetskant.
 
Plastblomma med en rosa kruka till Celines rum.
 
2 stolar till Celines rum.
 
2 snygga armband till mig själv.
 
 
 
Lite småplock till Celines kök som Tobias ska bygga
 
 .
 
Det var mycket shopping till Celines rum och småplock till hennes kök, så självklart skulle Maximilian ha någonting oxå, hans skruvdragare har han bankat sönder så jag passa på att fynda en ny för endast 15 kr .
 
 
Sen shoppa jag ungefär 100 saker till på ikea och lite presenter då vi ska på 3 kalas denna vecka.

Oh my

 
Nu är vi hemma igen efter våran shopping runda i Gävle. jag kan bara säga att HELA bilen var proppad på vägen hem, Visar lite senare fynden vi gjorde. Nu måste jag vila fötterna.

Gävle

Idag blir det en tripp till Gävle för massa shopping.
 
Planerade inköp. Kan ni gissa vad jag ska tvinga Tobias att bygga ihop av detta? :)
 

Tävling !

 
 
 
 
 
Tävla hos Elinochalva om en mjukisuggla och en uggleväska från Lilla tussilago.se , tävlingen hittar du här!

Underbara familj.

Dop

 
Ångrar inte en sekund att jag inte döpt mina barn i kyrkan utan på detta underbara ställe. Rengsjö hembygdsgård. Så himla fint och mysigt för barnen att springa runt och kolla på djuren efteråt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dopdekorationer/

Här får ni några bilder från dopdukningen.
 
 
 
 
 

Dagen D

Idag laddar vi för dop. Ska snart sticka iväg med mamma och duka, tårtorna klev jag upp kl 7 i morse och gjorde.
Kommer bilder senare någon dag,
 
Älskar mina nya örhängen, som jag till och med fick med på köpet för det var ta 2 betala för 1 på kappahl.
 
 
RSS 2.0