Full fart hela dagen..

Snart kommer Wille hit och leker med Maxis så föräldrarna kan planera bröllop :) Det ser vi fram emot. Mamma kommer även hit snart så jag kan fixa hennes hår :) Senare blir de väl att gå över till Evelina och barnen :)


Någon som känner sig sugen..

Är det någon som känner sig sugen på att göra en design till min blogg? :)

Måndag.

Idag har vi inget planerat förutom att färga håret på mammsen. Sen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt ! Får se hur Maximilian mår om han vill på dagis idag.. Men han blir säkert hemma med oss. Dom senaste veckorna har han bara varit där 1 dag, vi har hittat på så mycket annat skoj. Blir ganska rastlös om vi bara är hemma en hel dag.


Dagens tips !



Jag är egentligen inte så förtjust i produkter som ger stadga åt håret, men detta är verkligen en volume master !

God middag.

Var hemma hos Evelina och Fritz hela dagen igår. Ungarna busade på för fulla muggar. Utom Celine som sov typ hela tiden vi var där, fick väcka henne när vi kom hem så hon "måsta" äta, sen har hon sovit hela natten ( fattar inte vad jag göra vaken när båda ungarna sover). Maximilian somnade på soffan hemma hos dom, så han var nog inte riktigt hundra, men sen vakna han efter en stund och då var de full rulle igen... Linnea Kastman var även där och laga VÄRLDENS GODASTE mat.. Fylld fläskfile, potatisgratäng och kantarellsås, åt så magen stod rätt ut.. En riktig 10 poängare !

Ska även köpa gymkort så jag kommer iväg och rör på mig lite, tänkte gå på onsdagarna när Maximilian är på barngympa och sen tänkte jag försöka komma iväg på mammastyrka på torsdagarna när Maxis är på dagis, och på det träningspasset får man ta med sig sin bäbis, helt toppen ! :)

Söndag

Idag hoppas vi att vi skulle kunna leka med Evelina och barnen, dom har ju nämligen blivit våra grannar nu :) Så nu slipper vi åka enda till arbrå för att se deras ur gulliga nyllen, nu är de bara att traska 50 meter genom skogen !

HÄRLIGA UNGAR!














Barnen verkar bättre i sin förkylning allifall. Celine har sovit sen kl halv 4 igår, med en matpaus vid elva som jag praktiskt taget tvinga henne till, vilket var dumt för sen spydde hon :S men hon hade spytt gången före oxå så jag tyckte hon borde ha varit vrål hungrig, hon som skulle äta jämt om hon fick.  Men imorse vid halv 8 var de full fart på henne, lite snorga fortfarnade men såg inte alls lika hängig ut som igår. Maxis är fortfarande snorig men han går de ingen nöd på, han är sitt vanliga bråkiga jag :) Han säger så härliga saker nu för tiden. Här kommer några citat

Maximilian: Mamma får jag cola?
Jag: Nää, är du törstig får du dricka vatten.
Maximilian: Men åhh, du är hopplös med ditt vatten.


Maximilian: Vad gör du mamma?
Jag: Jag plockar lite.
Maximilian: Jag hjälper gärna till ( WHAT? han som inte ens vill ta av sig skorna själv liksom)


Maximilian när vi sitter i bilen och väntar på att de ska bli grönt: MEN KÖR DÅ BILJÄVEL !

Maximilian: Men åh.
Jag: Vad är de?
Maximilian: Men de är sabotage !

Maximilian: Pappa, mamma bara förstör.
Tobias: Vad förstör hon då?
Maximilian: Det hära, de här mitt liv. ( Snacka om chockad när han säger en sån sak, men han var tvär förbannad på mig för att han inte fick ta med sig alla sina leksaker som han har hos sin mormor hem)

Jag: Maximilian, kan du sluta med de där.
Maximilian: Om du slutar jolla !

Jag: Kan du inte komma hit så jag får en kram.
Maximilian: Aldrig.

Han kan vara bra kaxig min lilla grabb. Men han är så himlans go för det mesta, som han vill blåsa när man gör illa sig, han brukar säga ursäkta när han rapar, han säger nästa alltid tack för maten och så brukar han säga snälla mamma kan jag få innan han vill ha någonting, och så är de massor av små saker som gör så hjärtat smälter.

En skojig natt

Inatt har lillgumman haft roligt. Hon har varit vaken ett antal gånger och skrattat,flinat och jollrat. Lite fel tidpunkt kanske? Men hon hade kul allifall :) Så man kunde ju inget annat än att skratta tillbaka.. Men nu är man trött, men vad gör de ? Jag har ju en glad liten tös och de är viktigast.. Senare ska vi hämta hem Maximilian, tomt utan honom. Men först ska vi handla lite mat.


Måste tillägga att Celine älskar sin nya sängmobil ! Tror hon låg i en halvtimme och flina åt den igår !


Idag skulle jag behöva ett tips. Den bästa mascaran. Vilken är din favorit? Jag hade en favorit men nu tycker jag inte den är lika bra längre? Hmm.. Jag vill få LÅNGA ögonfransar av min mascara.

Fyndat

Jag och lillgumman tog en runda på stan efter att vi lämnat av Maximilian hos hans farmor och farfar. Vi fyndade lite saker. Dom har konkurs utförsäljning av babyproffsen på krokanenhuset. Där fyndade vi en vagnleksak till lillgumman så hon har nå att glo på när hon ligger i vagnen, hon fick även en klänning jag spanat in länge o´ch vips så var de halva rea priset, som hittat, men någon storlek för stor men då har hon något att växa i :) Till mig själv blev de ett nagellack och en hårinpackning. Maximilian har nyss fyllt år så han har saker så de räcker och blir över..



Är denna klänning inte gudomligt söt?




Har hört så mycket bra om denna inpackning så nu ska jag prova ! och hon i kassan malde på om att detta var så bra och att dom sålde slut fort. Tur jag hann på den sista flaskan :)

Bollnäs avklarat.

Nu är vi hemma igen efter visiten i bollnäs. Var på kontroller på bvc med barnen och sålde lite grejer till folk ! :)

Maximilian.

Vikt:17,4 kg
Längd:109 cm.

Celine

Vikt:6005 gram
Längd:58 cm

Bvc.

Idag blir det bvc för kontroller av båda barnen.. Maxis ska ha 4 års kontroll, vi får väl se hur det går.. Han brukar kunna vägra saker dom ber att han ska säga eller göra :P Och det ska bli spännande att se vad lillgumman väger nu. Var 3 veckor sen sist :) Kommer väl uppdatering sen om hur det gick.

De vackraste jag vet..

















Tjorven


Våran lilla tjej är en riktig Tjorven. Eller vad tycker ni? Hon är så härligt runt och go ! :)





















Gympa mer !

Har faktiskt anmält Maximilian till barn gympa en termin till fast de var fiasko var och varannan gång förra terminen :) Men han var ett år yngre än alla andra då och kände ingen.. Men nu tyckte Tessan att våra pojkar kunde gå tillsammans så mammorna kunde röra på fläsket medans :) Vilket jag tyckte var en super ide ! Hoppas Maximilian sköter sig bättre och lyssnar om Wille gör de, Man kan ju alltid hoppas !






På onsdag ska jag hämta hem en sån här till Celine. Den både låter, lyser och snurrar. Kan de bli bättre?

Pyssling.

Ursäkta den dåliga uppdateringen i helgen, men har varit fullt upp. Maximilian hade kalas i lördags med massa trevligt folk :) Många härliga paket, mest pyssel och målar grejer, han är ju en riktig pyssling våran son, han kan sitta och klistra, klippa och måla jätte länge, enda gången han är lugn typ :P

Men idag är de Maximilians riktiga födelsedag, för 4 år sedan nästan exakt på tiden kom han ut våran älskade lilla plutt, 6 veckor för tidigt men endå så stor 3204 gram 51 lång kl 07:23. Mamma och Pappa älskar dig Maximilian<3



Maximilian, Alexander och mormor


Linnea, Mattias, Elsa, Linda och Tobias


Evelina, Thilia och William


Evelina och Thilia


Mattias, Tobias, Maximilian och William


Linda och Cornelia


Evelina och Thilia


Tobias och Maximilian


Elsa


Mamma/mormor, Alexander, Kent och farfar


Linda, Cornelia, Evelina och Thilia


Astrid och Thilia


Astrid, Maximilian och Celine som blir buren av Sofie


Massa folk !


William, Maximilian och William busar med morbror Emil


Igen :)

Kalas dag :)

Idag blir de kalas för våran älskade son Maximilian :) han fyller egentligen på måndag men vi kör kalas idag. Ska väl snart slänga ihop några tårtor.. Bakade snickers och chokladbollar igår, har morotskaka och potatisbakelse i frysen som ska tas fram :) Här är min egen tolkning på snickers och chokladbollar. Är de barnkalas ska man piffa upp och använda lite färger, och för övrigt ska de ju vara roligt att fika !



           

Hemma igen :)

ËNu är vi äntligen hemma igen.. Har varit borta sen kl halv 9 i morse. Först var vi på öppna förskolan till kl 12 sen har vi ränt i massa affärer.. Helt slut i kroppen ! Men fyndade en massa allifall, var halva reapriset på åhlens och lindex, hittade en klänning och body på åhlens till Celine för endast 28 kr styck ! och en pyjmas på lindex för 35 kr helt perfekt :) Maximilian åt en korv på stan men nu börjar han bli hungrig igen så snart ska vi slänga ihop tacos :) Sen ska jag baka och städa och göra godispåsar :)


Dagens tips!



Vilken tjej har inte varit på ett Mary Kay party och blivit förälskad i desas underbara produkter?!
Detta är min favorit hudvårdsserie !

Tråkigt besked..

Fick för ett tag sen ett tråkigt besked av Evelina att dom inte kan komma till öpnna förskolan i möre för William är sjuk :( Typiskt . Krya på kramar till honom <3 Men vi åker nog in endå, måste ju handla till kalaset och köpa doppresent. Ska på dop på söndag, Linda och Niklas lilla flicka Cornelia ska döpas. Så vi åker nog på öppna förskolan och sjunger en sväng :) Nu väntar vi på mamma som ska komma hit och äta, idag blir de mos, fiskpannetter och spenat.



Har klickat hem denna söta one piece till lillgumman från hm. Är inte så inne på de där med one piece som alla springer runt i, till och med vuxna karlar. Men till bäbisar är de otroligt sött :)



Önskar dom kunde få in den här på kappahl igen. Hur söt är den inte då?

Tjat..

Maximilian: Mamma kan jag få en riskaka?
Jag: Ja vänta lite.
Maximilian: Mamma får jag en riskaka då?
Maximilian: Men mamma ta fram NU!
Maximilian: Men MAMMA!
Jag: Men sluta tjata.
Maximilian: Jag tjatar bara ibland !

Han är för go våran lille grabb. Ibland undrar man vart dom får allt ifrån. De kommer så mycket roliga saker ur han lille mun !

Snö

Inatt verkar de ha snöat, har inte tittat ut men hörde plogbilen på gårn tidiagre så lite måste de ha snöat allifall. Maximilian verkar inte vara nå sugen på dagis idag heller, vet inte vad de blivit med honom.. Men klart han ska vara hemma och mysa med oss :) Måste även ringa bvc sköterskan som vi har, såg nu på morgonen att Celines navelbråk har blivit dubbelt så stort, de brukar inte alls se ut så där...


Dagens tips !



De här är de ABSOLUT bästa jag köpt till mig hår någonsin ! Jag har stort frizzigt hår efter jag duschat, Ronja Rövardotter släng dig i väggen liksom. Den här oljan gör mirakel, håret blir lent, inte lika stort och i sammband med plattången (thank you god för plattången) tror jag inte de är mitt hår längre. Ca 250 kr på salong, men har haft min sen i sommras och har halva kvar, så den är jätte dryg. och jag snålar inte på denna :) har även lite andra produkter i håret innan plattång och föning som oxå gör håret fiint, men har märkt så stor skillnad sen jag börja använda den här.



Peace out / Elin

Va bara att vända..

De var bara att vända i dörren så fort vi kom till dagis, när vi klev innanför dörrarna blev Maximilian vrång och de första han sa var: Jag vill åka hem! Så de blev så.. Han ska inte behöva vara där när vi är hemma om han inte vill. Han brukar för det mesta villa åka till dagis, och de ville han idag oxå, tills vi kom fram.


Åh avd jag längtar tills vi ska göra lillgummans rum :) Hoppas de blir snart, bara de blir klart nere i källarn ska jag tvinga min karl att påbörja det hela :) Tycker de är så drygt att inte ha någonstans att göra av alla hennes grejer, de är datarummet som ska bli hennes rum så här ligger alla hennes saker huller om buller :)

Lite saker hon ska ha i sitt rum.



Älskar denna tapet så den blir de som en fondvägg, resten vitt !


Denna hylla är så lämplig som förvaring.



Och dessa runda förvarings boxar ligger här hemma och väntar på att få pryda hennes rum :)



Även denna spårvagnsbil bara väntar på att bli upppackad :)



Och vilken liten prinsessa skulle inte vilja skramla med det här i köket?



Och vem älskar inte dessa underbara hyllor från de danska märket sebra?



och en sån här myspöl har vi även köpt som vi tänkte hänga en sänghimmel ovanför så de blir en myshöra ;)

Det finns så himla mycket fint till barnes rum ! Man kan nästan inte bestämma sig hur de ska se ut, man kommer på nytt hela hela tiden. Men de här är mina absoluta favoriter ! Sen finns de så himla mycket mer, men då skulle ni få sitta en hel dag att bara glo på barnrums inredning :)

Peace out / Elin

Vilket IDIOTI !

Alltså detta blir bara värre och värre, nu ska inte 15 timmars barnen ens få en frukt på förmiddagen.. HUR SJUKT ÄR INTE DETTA? Så de är meningen att mitt barn ska sitta och titta på när dom andra som inte är 15 timmars barn äter frukt? De är ju så sjukt vidrigt så de inte är sant... De är inte svårt att skicka med en frukt, men de finns faktiskt människor som kanske inte har råd, en frukt kostar inte många kronor men för vissa familjer vrider dom och vänder dom på varenda krona för att ens ha tak över huvudet.. då prioriterar man inte frukt.. Egentligen skulle man skita i dagis överhuvud taget men Maximilian gillar att vara där och de är hans framtida klasskamrater som han ska gå med i flera flera år, självklart känner jag som mamma att han ska leka med dom redan nu och knyta band så att han inte står där själv och inte känner någon när den stora dagen är kommen, klart man vill ha någon annan än sin mamma att umgås med första skoldagen... och skiter vi i dagis nu blir vi av med platsen och de vill vi ju inte tills den dag jag börjar jobba igen.. Skulle rent ut sagt kunna vrida huvudet av den som bestämt detta !

Öppna förskolan

Idag skippar vi dagis och drar på öppna förskolan med Evelina Söderberg med hennes busiga barn :) och för er som inte vet är vi faktiskt inte släkt :P när vi börja skolan för några år sedan på komvux trodde alla vi var syskon :) Hennes son William är Maximilians absolut bästa kompis, de brukar han själv säga, fast dom bråkar värre än två syskon, och ibland leker dom snällt. Maximilian tjatar ofta om William, så jag kan inte säga att vi ska träffa dom innan vi är påväg typ, annars tjatar han ihjäl mig :)








Bästa vänner ?




Vi har faktiskt inte skickat in några namnpapper till skatteverket om Celines namn än, men nu har vi bestämt oss vad hon ska heta : Emma Anna Celine Söderberg Olsson.
Emma efter Tobias farmor och Anna efter min farmor, även jag heter Anna :)
Vi säger nästan aldrig Celine, oftas säger vi lillegumman eller som Maximilian alltid säger BÄBIS ! :)


Dagens tips !


Den här concealern är de bästa i världen, täcker röda partier och blemmor gudomligt bra. Så alla som inte har en sånhär borde införskaffa sig en :) ca 275 kr på kicks, men den är DRYG och räcker verkligen länge.


Peace out/ Elin

Några av Maximilians födelsedags presenter :)

                                       


            Leklera                                            Lego city brandstation
                  

                                                                     

                               Målarbok                            Väska med målargrejer


Här är lite av Maxis födelsedags presenter han ska få :) Han fyller om exakt en vecka ! Planerar kalas för fullt, vad som ska bakas och köpas :) Ska ha kalaset 2 dagar före så de blir på helgen :) Då är de mera säkert att alla är lediga :) óch då blir de två dagar man får öppna presenter och då blir Maximilian nöjd ;)  

Kalas

Hemkommen från kalaset, blev där några timmar. Mycket trevligt och gott fika,
smörgåstårta och gofika :) Man gick väl upp ett par kilo :p
Nästa helg är de våran tur att ha kalas, våran Maximilian blir 4 år
gud så fort de går. Här är han liten lillgubben.
Mammas älskade grabb <3

                                          

       Ikväll blir det väl chips och dippmys som vi alltid har på söndagar :) ska kolla på luftslottet som sprängdes, har inte sett den på jätte länge.

Peace out / Elin

Bildprov

                                

    Det verkar som jag kunde ladda upp en bild allifall :) De tar sig.

Försöka

Ska försöka mig på de här med att blogga, och ärligt talat fattar jag ingenting av alla dessa krumilurer och tjafs när man ska göra en design :p och hur man får bilder och sånt... Kanske lär mig någongång.


Idag ska vi allifall på kalas till Linnea och Mattias i söderhamn :) Deras son (min gudson) Alexander blir 3 år idag :) Grattis till han <3

RSS 2.0