Fredag.

Snart drar vardagen igång igen efter en riktig dålig sommar (väder mässigt). Maximilian har haft sommarlov i 12 veckor. Så på måndag börjar han på dagis igen, fast han är nästan aldrig där när han väl får... Han sover så länge och så brukar han inte vilja dit allifall när det blir så korta dagar.
 
Men innan det drar igång är det fredag och sedan helg och denna dag ska spenderas på öppna förskolan som dragit igång igen efter ha haft sommarstängt. Men nu ska vi försöka vara där på fredagarna när det är barnsång.
 
Har sovit riktigt dåligt inatt, varit upp en miljon gånger och stoppat i nappen i en gallskrikande Celine, sen skulle hon upp vid 5 och leka så sen dess är vi vaken.
 
Har knäppt dåligt med kort senaste veckan men ska försöka bättra mig :)
 
 
 

Prinsen är hemma.

Men nu har äntligen våran prins kommit hem efter att ha envisats med att sova borta ett par nätter. Han hade haft det bra ned farmor och farfar, dom hade målat staket och shoppat kläder som han hade fått valt helt själv :)
 
Själv shoppade jag lite åt Celine i söderhamn. Ni kanske tycker jag handlar lite kläder åt Maximilian och det gör jag! Men han har haft samma storlek i snart 2 år så han har kläder så det räcker och blir över ! och när jag handlar åt Celine köper jag ofta någon/några storlekar större så hon har att växa i.
 
Hittade allifall mössan som jag ångrade att jag inte köpte i Gävle, och det fanns endast 1 kvar i Söderhamn i rea korgen dessutom så den kostade inte många kronor. Var nog meningen att jag inte skulle köpa den i Gävle endå :) Hittade även en söt klänning, en riktigt höstklänning, och en till dregglis. Hade ju turen att ha 25% rabatt.
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hello kitty!

Det börjar verkligen bli kallt ute så det är lika bra man letar fram höstjackan. Om jag har någon? Ska gå ner och rota någon dag.
 
Skruvade ihop en Hello kitty åkbil med handtag därbak som egentligen var tänkt att Celine skulle få när hon fyllde år, men hon fick den tidigare eftersom hon står så stadigt och faktiskt tagit något steg vinglandes..(hon är bara 9 månader!!!) Så nu på förmiddagen sprang hon rally med den, ibland gick det lite fort så hon for framåt. Vet en storebror som kommer bli avensjuk när lillesyster fått Hello kitty :P Vet att jag ratade Hello kitty för någon dag sen men det var i klädväg ! Nu snackar vi hello Kitty racerbil :p Den är mera rosa IRL!
 
 

 
 
Nej nu ska vi åka till söderhamn med Evelina och glo lite :)

Utvilad

Idag känner jag mig skapligt utvilad då Celine sov hela natten igen :) Igår var det annat när vi var uppe och lekte en timme på natten. Mamma kommer hit om en sväng då jag ska färga håret på henne.
 
Senare kanske det blir en tur till Söderhamn på kappahl om mina rabattkupponger har kommit, kappahl skulle skicka dom igår.. Klagade lite för jag har aldrig fått rabattkuopnger medans alla andra jag känner som är medlem får titt som tätt i brevlådan men jag blir alltid utan så dom skulle skicka ett par stycken så hoppas dom kommer idag :)
 
Maximilian är kvar hos farmor och farfar sin då han vägrade förlja med mig hem igår så han fick stanna en natt till så får Tobias hämta han efter jobbet. Nej nu ska jag stoppa nått i magen !

Rosor

Idag tog jag och Celine en promenad med Lena och lilla Thilde innan vi skulle in till bollnäs och hämta Maximilian, som såklart inte skulle med hem så han fick stanna en natt till.. Vi fyndade allifall en del strumpor på dollar :)
 
Nu på kvällskvisten har vi vart hos Fritz och Evelina (jag kan nog snart säga som vanligt så vi jämt är där och ränner) Hade supermysigt som vanligt <3
 
Måste visa två super gulliga saker från Lindex med rosor på. Dom föll mig i smaken direkt då jag älskar rosor! Sjalen skulle jag kunna ha själv fast den kommer från barnavdelningen. Den är sååå fin! Och världens gulligaste haklapp. Love it!
 


Den blå elefanten

Älskar blå elefant och deras utbud av leksaker. Som sagt är jag ett stort faan, ( även fast vi inte har så många) av träleksaker. Dom håller att kasta i golvet, slänga i väggen och tugga på.. Det enda minuset är väl att det gör jäkligt ont att få på sig om det skulle komma en farande av någon som leker lite vilt ;)
 
 

 
 
 

Höst?

Men uscha vad kallt det är när man vaknar på morgonen, igår var de 2,5 grad! Det är ju bara augusti. Så igår när vi vakna upp till denna kyla tänkte jag: Nää idag måste vi åka och köpa mössor till barnen..Så jag och Celine tog vårat pick och pack och drog till Bollnäs och hittade lite smått och gott. Hade fått en rabattkupong av mamma på 25 % på en valfri vara på kappahl så slog till på en liten blus åt Celine, hon har så dåligt med långärmat men nu har vi samlat på oss några stycken allifall..
 
Jag undrar om kappahl i Söderhamn är bättre än i Bollnäs? I bollnäs saknas det jätte mycket plagg som finns tex på deras hemsida. I gävle fanns det verkligen hur mycket mer som helst, har inte vart till söderhamn på kappahl på evigheter.. Blir nog en tur dit snart nog.
 
Idag ska vi hämta hem Maximilian som sovit borta hos sin farmor och farfar så då ska vi passa på att åka på dollar och titta om dom har strumpor. Vart tar alla dessa barnstrumpor vägen? Hittade värsta klippet förra gången på dollar, 4 par strumpor för 10 kr ! Så Maximilian fick 8 par nya men nu är det Celines tur att vara strumplös..
 

Barnkläder.

Jag har börjat märkt att jag har börjat ändrat lite på mitt tycke i barnkläder.. Förut fick det gärna vara tryck,färger, Blixten och Hello kitty. Men nu har det vänt. Har fattat tycke för spets, virkat, någon enstaka detalj som en blomma,ficka,spets eller en knapp. Visst hittar jag någon tröja med tryck ibland som är fint men dras mer typ till rosor, randigt och neutral.
 
 
 
Så Hello kitty.. Släng dig i väggen !
 
 
 
 

Pysslat krans

Nu på förmiddagen har jag pysslat ihop en liten krans.. Har den stora kransen kvar att göra.. Men den gör jag ikväll. Nu ska vi på stan ! :)
 

Visning..

Här är lite av det jag köpte igår. Motiven i ramarna har jag beställt från Anna form.

Valbo

Gårdagen spenderades i Gävle med mamma. Hittade så mycket fint.

Kläder åt Celine

Ramar

Överkast till Maximilian.

Äppellåda

Krukor

Blomma

Två små korgar till Maximilian.

Tyg

Kransar

Stereo åt Tobias

Burkar

Massa pennar och kritor åt Maximilian

Ska slänga ut någon bild senare. Ska även iväg till Linängen igen för 3 gången på en vecka. Måste köpa ett till väggord som jag ska sätta på Celines växasäng hon ska ha när hon blir större. Det är fortfarande 50 % på allt utom möbler där.

Dagen började ju bra...

Denna dag kunde inte börja sämre.. Vaknade vid 4 av världens magkatarr, har varit vaken sen dess. Blev stucken av en geting på halsen igår så det kliar till förbannelse, jag klippte mig i handen som svider nå grymt och upptäcker att jag får ca 1500 kr mindre av försäkringskassan denna månad... och dagen ska spenderas i valbo för shopping.. Tur att min lista inte är så lång.. Men det är ju då man hittar saker man vill köpa.. Jaja.. Nu ska jag ge barnen frukost.. Själv hoppar jag det idag..

Zara levererar

Jag beställde ju en jacka åt Celine från Zara och det tog 5 dagar för mig att få den. Den skickas endå från spaninen, så snabb leverans tyckte jag att det var, och 49 kr fraktkostnad, så som vanliga ställen här i sverige.  PLUS att den kom enda fram till bron. När vi kom hem från Bollnäs tittade jag brevlådan och blev besviken när paketet inte låg där, Jaha, jag får vänta enda till måndag då. MEN ICKE! När vi kom hem och skulle gå in låg det ett paket på bron.. :) och jackan var så himla fiiin! Men tur jag hade läst på lite om storlekarna för dom var verkligen liten i storlekarna.. Jag beställde från 12-19 månader på Celine och tyckte den bara vara lite lång i ärmarna, men veck upp dom så blev den en liten kappa. Celine fick inviga den igår så knäppte givetvis några kort ..
 
 

kräftskiva

Gårdagen spenderades med grannarna Fritz, Evelina och barnen.  Vi hann tyvärr inte pyssla igår så hoppas på bättre tur idag. Hade hur som helst super myigt på kräftsivan och Maximilian var rädd för kräftorna, Han skrek när William la en på bordet bredvid honom.
 

Min manliga.

Måste bara visa dessa kort på Maximilian igår när vi var på stan. Han skulle absolut bära Evelinas handväska. Han är så söt ! :) Sedan skulle han självklart hälsa på Dino, och vem vill inte :)
 

Pyssel och kräftskiva.

Idag vankas det pyssel dag med Evelina och sedan ikväll slår vi till på kräftsiva. har inte ätit kräftor på ca 5 år. Så det ska bli spännande. Hittade lite pyssel på stan igår så hoppas på att de går som vi vill idag nu då. Ska ut i skogen och leta pinnar om ett tag :)
 
Tobias och Maximilian gick över till grannarna på morgon kaffe så jag och Celine har städat lite.. Har packat fram overaller och vinterkläder sen förra året och ska testa om något passar, förhoppningsvis kan Maximilian ha sitt sen ifjol, och vi fick en overall av snälla Evelina igår till Celine, så hoppas hon inte växer allt för fort ;P
 
Nej ju ska jag fixa ordning mig ! Ha en bra dag !

Elodie details - Apple of my eye

Elodie details har lanserat så härliga saker nu till vintern. Kan inte låta bli att älska dessa saker ! Tycker det är passande med dessa blommor nu till vintern. Tummen upp!
 

Hemmagjord tavla !

En av två är klar och det tog ca 10 minuter att göra. Busenkelt. ! Jag hittade gamla ramar ner i källaren och köpte ett påslakanset med stjärnor på för 60 kr på dollar och gjorde 2 tavlor till Maximilians rum.
 

Ljuslyktor

Här är ljuslyktorna jag var tvungen att sticka iväg och köpa igår.. Ångrade mig när jag såg mamma packa upp sina och ställa ut dom.. 120 kr för båda. Vilket fynd ! Har dock inte hittat en bra plats åt dom än, men det kommer väl :)
 
 

Fredag morgon.

Just nu är det bara jag som är vaken i huset, barnen sover. Helt otroligt att Celine sover än när hon inte vaknat någon gång inatt.. Men själv kan man ju såklart inte sova. Hinner inte heller, ska hämta upp Evelina vid 10 tiden och sedan ska vi åka in till Bollnäs och göra stan och lite andra affärer och uträtta lite ärenden.
 
Sen ska jag hämta en gullig liten stol jag köpt av Tessan.. Men det är lite jobb med den innan den är klar. Tror faktiskt den ska flytta in till Maxis rum om det blir som jag tänkt mig. Kanske pysslar på med den i helgen när vi ska ha en pyssel dag, om vi hittar nå roligt att pyssla med vill säga.. Jag hoppas på att hitta lite smått och gott.
 

Skavsår..

Har idag tillbringat hela dagen hos mamma för att skruva byrå, två stycken.. Eller jag skruva dom och mamma hon.. ja vad gjorde hon egentligen ? :P Så nu har jag skavsår i handen efter skruvmejseln.. Men ack så bra det blev.. Tog även en till tur till Linängen idag, jag ångrade att jag inte köpte 2 ljuslyktor så vi tog en snabbis ut dit igen :) Fick sedan min favorit rätt hos mamma. HETA RÄKOR ! Mums !
 
 
Nu sover Celine och Maximilian badar och jag ska skruva takkrona... I morgon blir det en tur till bollnäs med Evelina för att shoppa lite pyssel. Det skriker lite i min pysselnerv ! Tror jag vet vad jag är ute efter för pyssel allifall. Får se vad som dyker upp när man är på stan :)
 
 
 
 

Marint är fint!

Skrev ju tidigare att jag skulle vilja göra om i Maximilians rum. Då skulle jag vilja ha åt det marina hållet. Tycker de är stilrent och snyggt och passar perfekt till en pojke som börjar bli för stor för babyblå och annat pluttinuttigt !
 
 
 
 
 

Pigg..

God morgon!
 
Jag har fått sova 2 hela nätter nu, blir lika förvånad när jag vaknar med ett ryck och inser att kl är 6 och att Celine inte vaknat en enda gång under natten. Maximilian sover hos sin mormor så jag och Celine är själv nu här på morgonen. Har precis lagt henne igen, och jag funderar på att gå ut och fixa med en sak i garget, innan vi åker till mamma och skruvar byrå. :) Hoppas på bättre lycka denna gång och att Maxis inte klättrar på den så de går sönder så vi får ringa till Ikea igen och beställa en ny bit :)
 
 
Har påbörjat min inköpslista tills vi ska till Gävle. Än så länge är den kort, men den hinner granterat bli längre .
 

Det var en gång...

Nu har jag hämtat min förvaringslåda som är gjord efter mina önskemål. Visst är den fin? Är du ute efter något liknande kontakta Lillemor Galvsby på facebook. Hennes man snickrar lådor efter din mått och text. Min som är 35*30*20 och kostade 225:-.
 
 

New stuff!

 
Lite nytt i hemmet. Men strunta för guds skull i tapeten vi har vid spegeln.. Den ska bytas.. Någon gång :P

Gårdagen och butik Linängen.

Igår flängde vi omkring i bollnäs halva dagen, var på massa affärer och sen åt vi lunch på mobackes med Sofie och Astrid. Hittade lite smått och gott som fick följa med hem, dock ingen matta till Celins rum. Hittade en på Rusta som kanske får följa med hem någon dag. Men hittade en matta som kändes rätt till Maximilians rum, men det tyckte inte han, så de fick vara.. För den här gången.. :P
 
 
På eftermiddan/kvällen var vi över till grannarna och firade Fritz som fyllde år. :) Åt gofika och barnen härjade på som vanligt. När vi var där säger Evelina: Du vet att de är 50 % på allt utom möbler på Linängen i morgon och på torsdag va? Nää de visste jag inte, så bokade genast in en åktur dit i morgon med Evelina och mamma :) Hoppas att hitta något fint till hallen då jag gjort om lite där.
Men ska ju till Gävle på med mamma på måndag och då ska vi ju till Owes ( det självklaraste när man åker till Gävle) så kanske hittar något fint där också. Säger bara en sak: Inredning är roligt !
 
 
 
Bilden är tagen från Linängens sida på facebook. Men visst har dom fina saker? För er som inte vet ligger butiken i Växbo !
 
 

Stan och pyssel.

Idag blir det att fara in till Bollnäs, har tittat ut en spegel jag ska köpa, lät som jag skulle köpa en åt mammsen med. :) Hoppas på att hitta en matta till Celines rum med, har inte alls hittat någon som fallit mig i smaken, och som skulle passa in, så idag ska jag på mattjakt och hoppas på ett fynd.
 
Senare i eftermiddag ska vi över till Fritz och Evelina, det är nämligen så att barnens gudfar Fredrik (Fritz som jag alltid säger) fyller år idag. Stort Grattis till honom :) i helgen ska jag och Eveline försöka oss på en pyssel dag, är grymt pysselsjuk nu!
 
Nää nu blir det frukost och sedan fixa ordning innan vi drar mot bollnäs.
 
 

Blinka lilla stjärna..

Jag älskar ju stjärnor och Celine har ju stjärntapeter inne på sitt rum så dessa skulle vara pricken över i:et i hennes rum .. Maximilian har så mycket grejer inne på sitt rum och skulle egentligen behöva göra sig av med någonting.. Kanske ställa ut i lekstugan, men han vägrar ! och hans rum skulle behöva en make over men det känns som han snart kanske har vuxit ifrån sin bilsäng och behöver en ny, så får satsa på hans rum då istället.
 

9 månader

Idag är det 9 månder sedan den där söndags morgonen i November som Celine bestämde sig för att komma ut. Och jag kan bara säga att GUD vad MYCKET det händer på 9 månader. Hon kan ju redan så mycket som att

Sitta

Krypa

Dra sig upp ståendes

Gå längst med saker

Stå själv i ca 15 sekunder

Hon har 5 tänder (nästan 6)

Vara världens envisaste

och är så himla älskad.

 

Skallebank

Inatt har jag sovit som en kratta, Celine har vaknat flera gånger och jag har haft svårt att somna om. Så nu har jag vart vaken sen kl 4, så nu är jag helt slut och har huvudvärk. Tror inte jag kommer orka göra någonting idag, känner mig överkörd..
 
Men tidigare i morse typ halv 7 skruva jag ner en hylla i hallen och målade för dom gamla fula hålen så ska Tobias få sätta upp en ny :) Köpte egentligen hyllan till Celines rum, men upptäckte att jag samlat på mig lite för mycket. Så den kommer passa utmärkt i hallen istället.
 
Här kommer två bilder sen igår då Maximilian verkligen ville vara med sin lillesyster och rå om henne. Han var så duktigt på att mata henne (fast hon tyckte det gick lite sakta ibland) sen gjorde han henne till en jultomte i badet. Älskade barn <3
 

5 höst outfits.

Igår slängde jag ihop ett kollage av mina favoriter för småflickor och idag bjuder jag på mina 5 favoriter för lite större tuffa pojkar. Plaggen är från zara och hm.
 

God morgon.

Hade tyvärr inte med mig kameran igår,så kan inte bjuda på några bilder men vi hade super mysigt. Idag har vi ingenting planerat än sålänge vad jag vet, det är bara jag som är vaken då Celine somna om för en stund sen. Själv har jag suttit vid datan och läst lite bloggar och hittat lite saker jag är sugen på. tex dom har söta lamporna och en en härlig spegel.
 
 
 
 

Full fart hela dan..

Idag har vi vart på språng hela dagen.. Började dagen på en tur på Glössbo möbler med Evelina för att sedan gå hem till dom och leka lite och äta lunch. Efter att vi varit där ett tag gick vi hem bytte om och gick vidare till nästa grannar för att fira Sofie som fyllde år igår. Var där i ett par timmar och hade det mysigt och åt go fika.. Nu blir det att krypa till kojs ! God natt <3

5 höst outfits .

Har suittit och dreglat halva morgonen över barnkläder. Har gjort kollage över mina 5 favoriter åt små flickor. Kan inte bestämma mig för vad som är finast. Det är blandade plagg från Hm, Ellos och Zara. Det mesta är från Zara.
 
 
 

Fredag

Idag har vi hunnit med mycket. Som jag skrev tidigare var vi till Söderhamn tidigare idag. Efter att vi kom hem därffrån gick vi ner till Sofie, Lars och Astrid och blev där ett par timmar. Sofie fyller år idag, men hon skulle ha firandet i morgon. Vi hjälpte henne att skruva ihop massa nya utemöbler dom köpt till sin nya altan och sedan städade vi bort massor av spillbitar, spik och spån som blivit kvar..
 
 
Nu ikväll har vi gjort hemma pizza med kebab och sedan kom mamma så vi åkte på Majas cafe en sväng och sedan gick vi ner till lekparken och gungade. Svängde även in till Sofie och dom igen och sa hej :)
 
 
Nu har Maximilian lite fredagsmys med vindruvor och hallon ! Hans favorit snacks !
 

Sova på golvet

Idag på förmiddagen har vi vart till söderhamn en snabbis. Var på öb, coop och barnenshus. Fick med oss lite smått och gott hem. En stor pool till nästa år och Maximilian fick välja en leksak på barnenshus och han valde ett set med fordon som finns på en ladugård. Sen när vi kom hem skulle vi på Glössbo möbler men det var stängt, så vi gick hem och gick in istället då solen helt plötsligt försvann :(
 
 
Var och köpte en leksak av Tessan igår till Celine och hon älskade den, hon lekte med den tills hon somnade framför den på golvet.
 
 
 
 
 

Ny favorit

Har hittat en ny favorit hemsida med barnkläder. Dom hade så mycket i min smak. Kunde inte sluta titta för jag hittade bara mera och mera jag tycke var så fint.  Fastnade speciellt för jackan/koftan överst här med en supersöt blomma. http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/home/se/sv
 

Den gungande älgen.

Nu är gungälgen äntligen klar. Den blev en helt annan älg med sin makeover. Den ser mycket sötare och snällare ut i vit och rosa/lila färg. Nu passar den perfekt inne på Celines rum. Men det var ett j*vla jobb att sandpappra bort den röda, det var inte roligt och det tog TID! Men nu är det gjort och nöjd blev jag.
 
 
 
 

98 nitar senare.

Måste erkänna att jag blev lite beroende att sätta nitar på kläder. Så igår kväll fick när det kliade lite i fingrarna (trots en dag med målning) fick min gamla jeansjacka sig en makeover.  Så en jeansjacka och 98 nitar senare blev jackan som jag inte använt på hur länge som helst användbar igen
 

Tjej morgon

Igår när Tobias kom hem från bollnäs kom han utan Maximilian, han hade stannat hos farmor och skulle sova där, så jag och Celine har en tjejmorgon, pappan i huset sover såklart än. Ser ut att bli lika fint väder idag så dagen ska spenderas ute..
 

Fikamys

På förmiddagen var Jenny, Sofie och lilla Astrid hit på fika. Slängde ihop en kladdkaka i sista sekund men den var lika god för de.. Jenny satt och strök Celine på ryggen när vi fikade så hon somnade i sin stol :) Tobias och Maximilian stack till bollnäs nu en sväng så jag och Celine har målat lite.. Ska fixa rosa färg någon dag så blir allt som jag vill..
 
 
Sitter och glor på panduro, finns miljoner grejer jag vill ha där ifrån att kunna pyssla med. Blir nog en beställning där ifrån snart., så jag har nått att pyssla med när pysselnerverna får abstinens.
 
 

Tisdag.

Igår blev det riktigt sommarväder, och tur var väl de. Har längtat efter solen hela sommaren. Vi åkte allifall hem till Tessan och fyndade en liten gungälg som jag sandpapprade på hela dagen igår och ska försöka måla idag. Med oss hem följde William så han och Maximilian fikade och lekte i värmen tills det blev för varmt och dom gick in. Var även ner till Sofie och Astrid och fikade. Sedan åt vi lite middag och åkte in till bollnäs och firade barnens farmor för hon fyllde år så det blev även fika där :)
 
 
Var meningen att det skulle bli svampplockning idag med körde ihop sig för Jenny så vi ska ses över en fika istället. Hoppas på fin väder idag oxå så jag kan måla lite saker och spraya lite. Har även beställt en sak som är special tillverkad efter mina önskemål som jag ska hämta till veckan. Ska visa er då :)
 
 

Stökigt barnrum.

 
Stökigt? Ja lite, det har sett tusen gånger värre ut. Helst ska man leka med allting på samma gång. Men när jag har städat på hans rum brukar han för det mesta bli sur och fråga vad jag gjort? :)
 
 
 

Knäpp kort på mig.

Jag förstår mig inte på mig själv ibland, alla i huset sover utom jag! Vaknar jag till på morgonen har jag så sjukt svårt att somna om.. Någon gen efter mamma skulle jag tro. Men detta resulterar i att jag blir jätte trött senare på kvällen, och inte nog med det ser du ut att vara skit väder ! Det skulle ju vara fint denna vecka. Eller? idag har vi ingenting planerat. Ska nog pyssla på i Celines rum, har lite beslutsångest vart jag ska ha endel saker. Men det blir nog bra till sist, Så om någon dag kanske ni får se någon bild :P
 
 
Maximilian är för härlig. Oftas vill han inte vara med på kort men ibland har han sina ljus stunder som för någon dag se då han satte sig på en stol och säger: Men knäpp kort på mig då mamma. Då är det bäst man är snabb så man hinner få något kort allifall.
 

Hulken.

Karln är på vift, ena ungen nattad och ena är bänkad framför tv:n vilket innebär att jag har städat lite och nu hamna jag här. Ska väl snart göra ett ryck med att försöka släpa ut soffan ur Celines rum. ( tur hon sover som en stock), så jag kan fixa och dona med det i morgon,. men skulle behöva vart till Ikea igen för att köpa lite små fix. Ska nog ta med mig mammsen dit snart nog :) Sedan ska jag tvinga Tobias bygga köket och jag ska fixa med spishällen, jag gruvar mig nästan för det, det verkar vara så pillrigt det som jag tänkt mig.
 
 
Nej nu ska jag ta fram Hulken i mig själv och släpa soffa !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka.

Nu är det en ny vecka vilket innebär att Tobias har pappa ledigt denna vecka. Vilket är superhärligt. Idag ska vi dock vara på skilda håll men vi planerar en tripp till Järvzoo någon dag under veckan, och på onsdag ska jag ut på en kantarellplockningsdag med Jenny. Så ser planerna ut än så länge denna vecka. Måste bara berätta att lillgumman sov från ca 20:00 igår till 07:30 i morse i ett sträck utan att ens vakna till en endaste gång ! Men ena katten väckte mig istället med att stå och skrika i örat på mig vid 02:30..
 
 
Jag vaknade före Celine i morse såklart så satte mig vid datan och glodde runt på internet. Hittade en jättesöt jacka plus ett par höstskor som skulle passa henne utmärkt. Men nu har jag hittat så många jackor som skulle passa henne helt plötsligt, så jag kan inte bestämma mig för vilken. Får fundera ett par dagar. Men med ellos rabattkoder så dom alltid har blir det superbilligt hos dom jämt.
 
 
 
 
 
 

En samling

Jag har samlat på mig lite smått och gott till Celines rum som ser ut att bli klart till veckan. Står en soffa i hennes rum nu som ska bort. Har inte haft någonstans att ställa den men nu till veckan ser det ut som den äntligen ska bort så jag kan pynta och dona. Som jag längtat !
 
 
Dom rosa små ugglorna längst ner det var dom jag fick som bonus från lilla tussilago ! kan inte annat än att älska dom. Dom är så ful så dom blir söta !
 

Pimp my pants.

Nu har fröken rastlös vart i farten igen. Hittade ett gammalt nitskärp som jag inte använt på 100 år och så fick jag en snilleblixt. Så jag rotade fram ett par byxor och en helt vanlig vit t-shirt. Så efter ca 20 minuter vart resultatet detta.
 

Spöka ut.

Idag blir vi nog bara hemma. Tobias ligger väl med träningsvärk hela dagen idag. Får se om jag och ungarna hittar på någonting, blir så rastlös av att bara gå hemma en hel dag. Tll veckan blir det nog ut i skogen för lite kantarellplockning med Jenny. en evighet sen jag träffade henne nu.
 
Igår innan vi åkte iväg på brännbollen spökade Maximilian ut lillesyster med sina kotofflor.
Han älskar när han får packa på henne av hans saker som hon får ha, som hon inte kan stoppa i munnen. Han vill att hon ska låna allt han äger och har. Världens bästa storebror <3

Härliga brännbolls lördag !

Igår hade vi en super härlig dag på brännbollsplan. Dock blev de inge spelande för mig och tur kanske de för annars hade vi nog inte kommit på 3:e plats. Vinnarna var klart värdiga och super duktiga, men inte för att skryta, eller jo föresten det tänker jag göra, så var min lillebror nog faktiskt bäst av allihopa och hans lag kom 2:a. Han varvade gång på gång och tog säkert 50 lyror ! Jag och barnen spenderade mestadelen av våran dag med Anna och hennes goa bebismage :) Fast Maximilian härjade med allt och alla, speciellt stor tjejerna och farvoritdagis"fröken" Janne. Efter brännbollen var det fest med grillning men det skippade vi då vi var alldeles slut och ungarna med så vi åkte hem och kollade film istället.
 
 
 

Gallskrik,sömnbrist och törhosta.

Ja som rubriken låter har det blivit dåligt med sömn inatt. Celine har fått för sig att vakna på nätterna igen. Hon sätter sig upp gallskriker och så ser man hur hon somnar till och tippar omkull för att sedan vakna av själva "tippen" och då sätter hon sig upp igen och gallskriker och sådär går det runt runt runt tills hon får välling, eller vattenblask med smak av välling får man väl kalla de :P Men det känns som man sover jätte dåligt av att behöva kliva upp vareviga natt ! Dessutom har jag fått världens törhosta !
 
 
Men idag ska vi ladda för brännboll hela dagen ! Sitter redan i lagtröjan och ska snart äta frukost ! HEJA GLÖSSBO!
 
 
Hämtade ut ett paket igår med en sak till Celines rum. Ni ska få se senare och fick med 2 bonus saker för den långa väntetiden på 3 veckor för att det första paketet kom aldrig fram men inga problem att få ett nytt och 2 bonus saker som verkligen var i min smak ! Så den långa leveransen gjorde inte ett smack !Visar er i ett annat inlägg senare :)
 
 
Verkar vara problem att ladda upp bilder här på bloggen så har därför ingen bild att bjuda på.
 
 
 

Marknad och Fredagsmys.

Idag har vi varit iväg en sväng på marknaden. Vi åkte karusell, hoppa hoppborg och åt mat och fiska en gosedjurspåse. Hade supermysigt och trevligt väder. Solen var framme hela tiden så det var riktigt härligt att gå runt och tralla.
Sedan åkte vi hemåt Rengsjö och åt mat hos Evelina med familj, och sedan var det dags för fredagsmyset som barnen tjatat om hela dagen. Popcorn och saltapinnar till Blixten gick hem alldeles utmärkt. Sedan byggde dom lite pussel och busade på. Men nu sover båda mina barn sött i sina sängar och laddar för en dag på bya brännbollen som hålls här i Rengsjö! Så beställning av sol- CHECK!
 
Här kommer en bildbomb från dagen !
 

Tjat tjat och tjat men så roligt !

Nu kommer jag tjata i ännu mera barnkläder. Men hämtade posten igår och där låg nya Hm katalogen med bara barnkläder! Jag gjorde nog några hoppsa steg hemåt och hittade världen gulligaste lilla outfit till Celine. Barnet i katalogen var hur tjusig som helst i det och tror Celine skulle passa helt perfekt i det :)  Blev rent ut sagt tagen med storm av den gulliga lilla västen :) Hittade även något plagg till Maximilian, men jag vet inte hur jag ska göra. Beställa eller beställa inte?
 
 
Kanske nu man ska passa på att köpa somamrkläder tills nästa sommar när HM har superrea? Kostar typ ingenting !
 
 

Fredag..

Förkylning börjar äntligen släppa men då har världens hosta kommit på besök. Jag som ska spela brännboll i morgon! Huvudsaken man har roligt. Idag ska vi ner på marknaden och glo lite, Maximilian ska få åka någon karusell. När vi var till furuvik älskade han de, Han hade en klok ren kommentar efteråt:  Jag har aldrig sett något liknande! Vi åkte uppåt och neråt ! Medans han hoppade upp och ner av iver! Så vi får hoppas att de finns några rolíga karuseller!
 
Nej nu vaknade barnen så nu ska jag roa dom en sväng !

Allt löser sig

 Idag har vi varit med mamma. Blev bjuden på tacos där för hjälpen av byrån vi skulle bygga ihop men det blev bara skit av allihopa.. Men efter ett samtal till ikea så löste sig alltihopa till slut. I morgon ska vi på marknaden så vi hoppas på fin väder !
 
 
 

Möbelbygge

Nu är vi hemma hos mamma och ska bygga lite möbler. Jag är verkligen kass på att läsa beskrivningar och det måste jag ha fått efter mamma :)
 
 

Mycket barnkläder.

Idag är vi mycket piggare så det blir en sväng till Bollnäs för att köpa lite välbehövliga städ och tvättgrejer. Sedan ska vi till mamma och skruva ihop lite ikea möbler hon haft hemme i över en månad och dom ligger fortfarande på golvet i sina kartonger. Vi gruvar oss nog eftersom det tog 4 timmar för oss att skruva ihop en tv bänk sist..
 
Är ute på jakt efter en höstjacka till Celine. Eftersom den jag fick från Ellos var i fel storlek och orkade inte skicka tillbaka den,så den passar nog till våren istället.Så nu är jag ute efter en ny, eller en overall. Har inte sett riktigt någon som jag super gillar. Jo en från Lindex faktiskt, brukar inte hitta så mycket barnkläder där då jag tycker kappahl och H&M oftast har finare. Men ibland har dom sina guldkorn !
 
 
Det blir mycket inlägg om barnkläder nu för tiden. Men det är ju så roligt och jag skulle kunna lägga ut bilder nästan varje dag på något fint barnplagg. Men jackan på bilden tycker jag är så söt, men kanske lite för söt?

Kojbygge

 
 
 
Tidigare ikväll pysslade ungarna med att bygga koja i vardagsrummet. Jag kommer ihåg sen jag var liten att jag älskade att bygga kojor av täcken,filtar, stolar och bord. Det är så rolgit att se dom leka ihop, även fast dom redan ryker ihop ibland och tjivas om de ena med det fjärde. Det är det som kallas syskonkärlek. Nu blir det en kopp te och kanske något gott till för att kurera mig så jag blir frisk. Vill hitta på någonting i morgon!

Trolldalen

 
 
 
Här kommer  någon bild sen vi var i trolldalen förra veckan. Bättre sent än aldrig? Det är så mysigt där. Dit skulle man åka oftare ! Mysigt att sitta och lyssna på vattnet när man äter sin picknick.
 
Nu väntar vi på att pappan i huset ska komma hem, så jag får vila lite. Har haft den ganska lungt idag faktiskt. Inte allt för mycket stim och stoj men de kommer väl som ett bakslag senare när vi inte gjort någonting på flera dagar.. Då kryper rastlösheten fram !
 
 
 
 

Trasiga kläder.

Idag har vi en riktigt hemma dag (igen) inte roligt att hitta på någonting när man mår som man gör. Just nu sover Celine och Maximilian ligger under bordet och klappar Siwert(katten) medans han tittar på tv. Det gäller att vara effektiv. Inte var det någon ide att jag åt lunch heller kändes det som då det inte smakade ett smack ! Hoppas detta går över snart så man får känna sig som människa igen. Celine är allifall lite piggare idag, men Maximilian har dragit på sig en förkylning han med.
 
Satt och gjorde ett kollage nyss på snygga kläder. Och varför tycker man trasiga kläder är så snygga?
 

Dunder

Som ni kanske märker har jag lyckats ändra lite på designen och headern. Alltså det är inte lätt för en amatör som mig.. Har inte något roligt program att göra header heller. Är helt snurrig av alla dessa koder och siffror som ska sitta hit och dit. Men de duga så länge.. Är så himla dunder förkyld så jag orkar inte hålla på allt för länge.. Lite bättre än de vanliga allifall :)
 
Nej nu ska vi äta en tidig lunch eftersom vi åt fruksot så himla tidigt..

Besök

Fick ett överraskande besök av Sofie och lilla Astrid tidigare idag.  Lika roligt att se dom. Dock var vi inte så pigga utan snorade och snörvlade mest.. Här kommer receptet jag lovade tidigare.
 
 
Köttfärslimpa.
 
Du behöver:
 
400 gram köttfärs
1 paket philadelphia vitlök och örter
1 ägg
Salt och peppar
1 paket bacon
1 förpackning creamy pepper sås.
 
Blanda allt utom såsen och baconet. Gör två avlånga limpor i en ugnsform och lägg över baconen. In i ugnen ca 30 minuter på 200 grader. Servera med potatis och pepparsåsen.
 

Savers.

Jag blir så rastlös när jag är förkyld . Att ligga på soffa en heldag kan ju vara skönt men framåt kvällen blir jag rastlös av att inte ha kommit iväg eller bort . Tur man ha två barn man kan lägga ner tiden på och då har man alltid någonting att göra.
Nej nu ska vi äta lite lunch.. Gjorde köttfärslimpa med philiadelphiaost i går och resterna får bli dagens lunch. Recept kommer lite senare.
 
Dessa får bli min räddning idag.
 
 
 

Blixten är fin !

Fick en förkylning från helvetet igår. Hade så ont i halsen så de kändes som att svälja taggtråd. Den kom på besök på 5 röda och bestämde sig för att stanna. Celine är också jätteförkyld, så vi har sovit lite halv klent inatt. Maximilian verkar ha klarat sig än så länge allifall. Han klämde ur sig en sån härlig kommentar igår.. Han har alltid sagt Blixten fin åt Blixten mc queen och igår försökte jag lära han säga det..
Så här lät det ungefär
 
Jag: Bliiixten MAC QUEEN.
Maximilian: Blixten är fin, mac är ett svin !
 
Lika igår när vi va på stan sprang han till solglasögonen drog på sig ett par och skriker så det hörs över hela affären: Titta mamma, snygg va!!!
Nog vad han snygg alltid och sen skulle såklart lillesyster oxå ha.
 
 
 
 
 
 
 

Ögon favoriter

 
Nog för att jag inte använt neulash så länge för att ögonfransarna ska ha vuxit men dom har redan blivit mycket mera böjda, de märks inte utan mascara, men när jag har haft på det blir dom jätte böjda och har haft mascaran från maybeline länge och inte alls haft den effekten tidigare..!

Tag 3 betala för 2

 
 
Blev en supersnabbis på stan. Köpte lite tröjor till barnen. 2 till Maximilian och 1 till Celine. Fast Maximilian var bra besviken att tröjan med My little ponny var till Celine. Den var ju såå vacker enligt honom. Det fanns alla storlekar i dom tröjorna jag spanat in. Det är storlek 86 på Celines tröja och hon har storlek 74 nu men hon växer ju i den någon gång och den var ju bara för söt. En julklapp kanske? ¨Tiden går så fort så det är snart jul Uscha.
 
 
Celine hade gått upp ca 400 gram på 1,5 månad. Tro det eller ej men hon ligger faktiskt typ 1 mm under normalkuran..Hon som alltid legat över normalkuran. Fast vad är normalt egentligen? Hon vägde ju 4378 gram när hon föddes vilket är skapligt stort om man frågar mig. Det är sällan man ser någon väga så mycket om man tittar på nyfödda. Hon vägde över 1 kilo mer än Maximilian, fast han var ju 6 veckor för tidig så han hade blivit en stor klump han med :P Jag får stora barn helt enkelt. :)
 
 

Hm

Älskar H&Ms barnkläder. Billiga och bra kvalite. Synd det inte finns här omkring, men har hört rykte om att de ska öppna i söderhamn?

Bollnäs

Idag ska jag och barnen in till Bollnäs en sväng. Ska in och väga och mäta Celine, det var länge sedan sist. Så hon har nog vuxit så det står härliga till. Får se om vi tar en sväng på stan också.. Har inte bestämt oss för det än.
Tobias har börjat jobba igen, men bara denna vecka sen får han förmodligen semester någon vecka till.
 
Gjorde en jättegod kycklinggryta/gratäng igår.
 
Du behöver
1 kg Kycklingfileer
1 burk champinjoner
1 burk majs
1 stor lök
2,5 dl matlagningsgrädde
5 dl creamfraish
1,5 dl sweetechili sås
Vitlökspulver
Örtkrydda
2 paket bacon
 
 
Stek kycklingfileerna så dom är klara. Bryn sedan champinjoner, majs och lök. Blanda grädde, creamfraish och sweetchilisåsen i en ugnsform. Krydda med vitlökespulvret och örtkryddan efter smak. Blanda ner champinjonerna,majsen, löken och kycklingen i "smeten" och in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Knaperstek bacon och lägga på när grytan/gratängen är klar. Serveras med ris,

Fantastic Four

Vad gör vi?

Nu blir det att spela lite spel och inta lite alkoholhaltiga drycker innan vi drar in mot bollnäs.
 
Vad gör vi? Nu kör vi!

Underbara barnkläder.

 
                
    
 
                     
 
              
 
Som dom flesta andra föräldrar älskar jag barnkläder. Detta är mina favoriter just nu. Kläderna finns på kappahl och H&M.

Härliga lördag,

Bara jag som är vaken i detta hus denna lördags morgon. Nog för att Celine vaknat 3 gånger men bara snabbisar, fick gå och lägga mig med henne i Maximilians säng, då han skulle sova med oss inatt. Men känner mig ganska utvilad faktiskt och det är ju bra för ikväll vankas det utgång Men först på kalas igen för en av barnens kusiner fyller år. Idag är det Tindras tur. Mycket kalas på sommaren.
 
Hade en super rolig och mysig kväll igår hos våra underbara vänner Fritz och Evelina. Grillade gott och hade fredagsmys. Fick även en hel påse kläder som Celine kan växa i. Tusen tack fina du <3
 
 

Kalas och grillning.

Idag har vi varit på kalas hos en av barnens kusiner. Casper fyller 11 år idag. Stort Grattis till honom :) Dom är här och hälsar på från Gävle.
 
Strax ska vi gå över till grannarna för grillning ! Sedan i morgon blir det utgång med dom. Hoppas jag får sova bättre inatt än natten som var då jag fick kliva upp kl 5 för att Celine vägra somna om. Hon har inte ätit på natten 3 utav 5 dagar. Rekord ! och ska hon äta tar jag knappt nå vällingpulver utan mest vatten för hon ska inte behöva äta på nätterna. Man kan ju inte säga att hon är tanig precis...
 
men vad gör lite valkar ? <3
 
 
 
 
 

Min pingla.

Älskar detta kort på mig och Evelina så det förtjänar ett eget inlägg. Det är 2 år sedan och vi ser så lyckliga ut :)
 
 
Undra hur jag fick den där fina hårfärgen.. Den skulle jag vilja ha igen..

Pysslat

Före
 
Efter
 
 
Före
 
 
Efter
 

Träslottet.

 
 
I fredags var vi iväg till träslottet.
Det är hur mysigt som helst där. Barnen älskade det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma

Här har det vart bloggtorka medans vi har varit borta på campingsemester i Gävle på Engesbergs camping. Har varit där förut och kommer säkerligen åka dit igen. Supermysigt och perfekt nära för att gå på furuvik. Men det enda negativa med denna resa var att mitt batteri dog på kameran innan jag hann knäppa ett endaste kort !!! Typiskt mig att inte kolla sånt. Tobias knäppte lite med telefonen allifall.
Vi hade hur som helst super mysigt.. Ena dagen drog tjejerna i gänget på stan och andra dagen på valbo och gubbarna på biltema, och sista dagen vart de Furuvik. Maximilian älskade det !
 
Kommer forhoppningsvis lite bilder om Tobias får tummen ur och lägger över sina kort på datan :P
RSS 2.0