Hade visst glömt julstrumpan..

Skrev ju tidigare att jag var klar med julklapparna men insåg sen att jag har ju inte köpt något till julstrumporna. Så har klickat runt lite och hittat en varsin leksak till den. Sen får dom kläder i paket på morgonen också, dom som dom ska ha på sig under julaftonsdagen.
 
Till min lille bygg och pyssel gosse.
 
 
Och till min mysprinsessa.

Ett par miljoner

Efter lunchen idag bakade vi lite muffins.. Dom ser goda ut men ät lite mycket lunch så jag fick inte i mig någon men efter att ha barnens utlåtande är dom godkänd. Vi har varit inne mestadels av dagen förutom en snabbis när vi gjorde vinter och fångade in kaninerna.
 
Här kommer lite bilder från dagen. Har inte knäppt så händelserika bilder men en bild säger mer än tusen ord så här har ni ett par miljoner ord.
 

Julklkädes prat..

 
Skrev ju förut att jag hittat en julklänning åt Celine, glöm det. Har hittat en super fin klänning på HM som jag nu klickat hem. Som ni läsare vet vi de här laget är jag inte så förtjust i för mycket rött, men med ett litet inslag vid jul är bara sött!
Svårare att komma på vad Maximilian ska ha på julafton? Gahh Hjälp. Vad ska era pojkar därute ha? Skulle gärna haft en grå skjorta och en röd slips.. Så dom matchar lite. :)
 
Så detta blir Celines outfit till jul.. Blir nog ett annat hårband då detta verkar vara slut.
 
 
 

Kaniner och cupcakes

Alltså varför sover inte min lilla tös om nätterna? La henne vid ca 19 igår och hon vaknade vid 20:30 och var vaken en stund för att sedan somna om för att vakna vid 01.30 då skulle hon upp och äta välling och sedan somnade hon om för att vakna vid 06:00.. Varför kan hon inte bara sova?
 
Idag är Maximilian ledig från dagis när kusin Clara sovit över.. Så idag ska vi gå ut och fixa vinter åt kaninerna och sedan ska vi baka lite  cupcakes hade vi tänkt.. Inte så mycket mera planerat.
 
Nu har vi allihopa ätit frukost och nu ska vi slappa lite framför tvn innan vi ska åka på affären.

Stan och tacos!

Idag på förmiddagen var Maximilian på dagis som vanligt och innan vi skulle hämta han kom Evelina över och sedan drog vi för att plocka upp han på dagis för att fara vidare till Bollnäs. Vi handlade lite på Willys och var på stan en super snabbis och självklart hittade jag massor av fint till barnen. Det var tag 3 betala för 2 på kappahls barn avdelning.. och då läre man ju passa på, hade även en rabattkupong så köpte ett 4:e plagg också.. Kunde inte riktigt bestämma mig men till slut så blev det en jätte fin dress åt Celine och en blus och en vit långärmad tröja till Maximilian. Men senare kom jag överens med mamma att hon skulle betala Celines kläder så skulle hon få dom i födelsedags present. :) Så visar kläderna när hon har fyllt år :p
 
Efter stan hämtade vi upp barnens kusiner Casper och Clara på station som kom med tåget från Gävle. Casper skjutsade vi vidare till dom andra kusinerna och Clara följde med oss hem för lite övernattning.. Vi ska mysa till det med tacos såhär på en måndag. :) Man får lyxa till det ibland.
 
Denna fina tröja fick Maximilian allifall.
 
 
 
 
Nu ska jag börja med maten liten smått så ha en bra kväll allifhopa!

Besvikna barn

Halloweenkonserten/partyt igår var inte så bra därför att det var INSTÄLLT! Inte ett ord har man hört om det.. Kvinnan på bibloteket sa att jag hade ett gammalt program. Gammalt sa jag? Jag tog det precis här nu bredvid dig och hon tog upp och läste och fick skämmas lite..  Barnen vart hur som helst super besviken, så vi åkte upp på Albert&Herbert i deras spökrum och det var skojigt det också. Tur vi ska ha Halloweenfest för barnen nästan helg.

 

 

På kvällen dukade vi upp med morötter,chips och dipp och hade en riktigt myslördag. För idag kommer jag inte se mycket av mina pojakr i familjen då dom ska dra till Gävle och shoppa.. Brukar vara kvinnorna i hushållet som pysslar med sånt men idag är det ombytta roller.. Så jag är grymt sugen på att åka runt och leta lite loppisar att gå på.. Får se om jag tar en tur någonstans..

 

Ha en fin söndag!

 

 

Nu äre dax..

Öppna förskolan, stan, Halloween och fredagsmys

Behöver jag säga vad vi gjorde igår? Förmodligen inte.. Som alla fredagar var vi på öppna förskolan.. Men före var vi på stan och köpte biljetter till Stiftelsen .KATCHING!
 
 
Vi hade med oss lunch så vi lunchade på öppna förskolan innan vi drog ner på stan. Hittade vantar åt barnen.. Kappahl hade tag 3 betala för 2 på alla mössor och vantar.. Hade spanat in en mössa på internet som jag tänkt köpa till Celine och den skulle finnas inne enligt hemsidan men ICKE! Blev så besviken. Så köpte ett par till vantar istället men nii ser väl vilken söt?
 
 
Sedan flängde vi runt hela bollnäs för att hitta lite Halloween kläder åt barnen.. På dollar hade dom inte speciellt mycket och på karlssons var det dyrt men på Albert&Herbert där fanns det minnsann! :) Det ska vara någon Halloweengrejs på bibloteket idag för barn så vi tänkte åka dit och kolla in läget.. Och det stod: Kom gärna utklädd.. Så då passar vi på att spöka ut barnen. Outfitsbilder kommer senare.
 
Pappa Tobias var på bandy igår kväll så vi lurade hit mamma/mormor på lite fredagsmys. Popcorn och dillchips och lite bubbelvatten.. Tittade på x-factor.. Tror det var 2:a gången jag såg så var inte speciellt insatt men det var mysigt endå..
 
Nej nu ska jag göra mig ordning för dagen.. Ska över till Evelina senare och spöka ut barnen . Ha en fin dag allesammans!
 

En serie bilder..

Medans Maximilian tog sovmorgon försökte jag få ett bra kort på mig och Celine, men hon blev bländad av blixten så antingen blundade hon eller tittade bort..
 

Premiär

Idag blir det som sagt att köpa biljetter till Stiftelsen som ska spela på tuppens i februari! Yeeah!! Sedan blir det öppna förskolan en sväng och sjunga för att sedan åka på stan för lite välbehövlig shopping ! Sedan slinker det väl säkert med något som är icke välbehövligt också.. Brukar bli så :)
 
Igår kväll satt jag och pysslade ihop lite inbjudningskort till Celines kalas.. Så idag ska det bli lite utdelning :)
 
Sprang precis ner och hämtade min vinterjacka i källaren.. Idag blir det nog premiär. Det värsta jag vet är att frysa!!!
 
 
 
Är så glad jag kostade på mig en ordentlig jacka ifjol..
 
 

Powernapp

Lunchen på ringshög var verkligen supergod. Älskar vintersoppa  med cream fraish ! Maximilian var också nöjd efter att tryckt i sig 4 stycken pannkakor. :) Tack mamma/mormor för lunchen ! Anna var också där med lilla Pontus så fick sniffa lite bebis, och gud så liten han var, 3 veckor bara och jag kan inte komma ihåg att mina barn varit så små.. Men tydligen har dom de..
 
Efter lunchen åkte vi hem och båda barnen somnade så jag skulle sova en stund jag med tänkte jag. En stund blev det inte..  2.5 timme rättare sagt! Ooops, någon blir visst vaken ikväll!
 
I morgon ska jag och Jenny (Frank) stå på första parkett när biljetterna till Sftiftelsen släpps ! :) Tycker bara 1 låt är bra en så länge men det räcker, man kan gå ut och ha kul endå.. Det är 3 månader bort så man hinner väl lyssna sig less :p Så i morgon kommer jag komma lite senare till öppna förskolan.. Men det är det värt.. Men efter öppna förskolan måste vi på stan och köpa vantar till barnen.. Maximilian har tappat bort sina fingervantar (3 stycken!) och Celines vantar är tydligen också borta så det står på morgondagens shoppinglista !
 
 
 

CAMO

Kamouflage är riktigt hett i höst och jag funderar starkt på att skaffa mig något/några plagg. Det lutar åt västen eller byxorna.. Eller kanske båda?  Riktigt snygga båda två, men en väst känns lite kallt nu då det var 6 minus när jag klev upp i morse så det får nog bara bli byxorna.. Dom finns på Gina tricot :)
 
 
Nej nu ska jag sminka mig och göra mig klar för att luncha på mamma/mormors jobb. Pannkaka och soppa som vanligt där på tordsagarna ! Ha en fiiin dag!

Onsdagen

Förmiddagen såg likadan ut som måndagen och tisdagen, Maximilian var på dagis och jag och Celine hemma och slöade.. Men när vi hämtat Maximilian åkte vi hem till mamma och skulle hjälpa henne med henne nya gardiner som tydligen jävlades med henne kvällen före.. Hon var inte hemma påengng så vi började med att göra lite lunch tills hon skulle komma hem.. Spaghetti och köttfärssås...
 
Sedan fixade jag gardinerna på noll tid så dom läre ha haft någonting emot mamma kvällen före ! :)
Efter det glodde vi på datan lite och lyssnade på musik.. Sedan blev lillgumman lite gnällig så vi åkte hemåt för att sova lite middag, Maximilian somnade en sväng han med..
 
Vi var bjuden på middag hos Evelina så vi gick över dit och åt och grattade henne eftersom hon fyllt tidigare i veckan. Vi åt tacolasagne,(en av mina favoriträtter) och åt lite glass till efterrätt. Super gott och super trevligt som vanligt !

Tisdagen

På tisdagen var Maximilian på dagis som vanligt på förmiddagen och sedan var vi hemma och slappa hela dan. Men vid 18 tiden gick vi ner till grannarna och firade lilla Astrid som blev 2 år! Av oss fick hon en dock med potta och nappflaska. Vi åt tårta och fikade alldeles för mycket  vanlig ordning..
 
Sedan vid 20 tiden gick vi hemåt och väntade på Svenska Hollywood fruar. Det var säsongsavslutning och självklart var det intriger! Älskar när det blir lite drama. HAHA!
 

Måndagen

Har haft lite bloggtorka men nu tänkte jag komma igång igen :)
 
I måndags var Maximilian på dagis och jag och lillgumman hemma och slöa. Sedan vid 15 tiden mötte vi upp Linda och Cornelia och shoppade lite på dollar,jysk och Albert och Herbert. Hittade lite presentre åt Evelina som fyllde år den dagen, samt lite smått och gott som jag ska visa här neranför. Var super trevligt att träffa Linda och lill Cornelia, var toook länge sedan.
 
Hittade denna underbara filt/pläd på jysk och var bara tvungen att köpa en.. Har tittat på den förut på internet men den har alltid varit slut i butik förut men nu hade dom satt ut den som restvara, så jag passade såklart på! Den är så himla söt! Självklart fick Evelina som har samma smak som mig en likadan i present!
 
Och dessa underbara kuddfodral med rosor har jag också fyndat fast för någon vecka sedan, och eftersom jag och Evelina i praktiskt taget har identiska vardagsrum, inte planlösningen men inredningsmässigt (lika soffa, lika vardagsrumsbord,lika matta och lika gardiner) så köpte jag två kuddfodral i present till henne också. vi måste väl ha allt lika :p
 
Hittade även en fönsterspegel för endast 229 kr på Albert och Herbert och var bara tvungen att slå till då den var mycket finare än den fönsterspegel jag hade.. Tror jag snappade åt mig den sista, såg då så ut. Vet inte vad som hände med bilden till höger? roterade den och sparde men allifall blev den åt detta håll, prövade ett antal gånger med samma visa varje gång, så de får ni leva med :)
 

Lite bilder..

Som sagt var vi iväg på Angelicas födelsedags fest med 50 tals tema ! Vilket var väldigt svårt så jag var väl inte så där jätte 50talsaktig. Men vi hade en super trevlig kväll och vi är mer än nöjda med lördagen!

Lite av fredagens shopping!

Hejsan på er!
Igår var vi på 50 tals fest, ska titta igenom kameran senare om jag hittar några lämpliga bilder att lägga ut :)  Så innan jag har gjort det bjuder jag på bilder på lite av fredagens shopping..
 
Dessa två fina tröjor hittade jag till Maximilian i fredags.. Köpte en till också men hittade ingen bild på Lindex hemsida.. Och har inte haft möjlighet att knäppa ëtt eget kort då det ska vara en julklapp.. Skjortan hade jag tänkt att han skulle ha på fotograferingen vi ska iväg på i slutet av November. Dom hade någon kalas dag på Lindex , tag 3 betala för 2 på hela barnstortimentet och så fick barnen ballong och en tablattask. Både mamman och barnet tyckte det var roligt att shoppa ! :)
 
 
Dessa pyjamas byxor fick följa med hem till mig själv. Älskar rosor och kunde bara inte motstå dessa. Tänk att glida omkring i dessa på morgonen innan man ska ta tag i dagen! Sköna och snygga dessutom! Och det ser genast lite roligare ut när dom hänger på stolen och väntar på att bli använda ! Dom är mycket finare i verkligeheten!
 

Mina fina !

 
Mina fina underbara pojkar ! Jag älskar er !

Celine 11 månader

Idag blir lillgumman hela 11 månader ! Tänk vad tiden går fort och hon har verkligen växt upp och fått sin egna personlighet!  Vrång som en åsna och henne gör man verkligen inte som man vill med.. Hon säger ifrån på engång om något är fel. Och så kan hon ju gå,, tycker hon ser så rolig ut när hon den lilla tösen knallar omnkring.. Hon är så kort och liten för att gå.. Hon har ju gått över 1 månad så nu springer hon ju fram.. Och några ord kan hon säga också.. Titta och mamma är favoriterna som hon säger ungefär 1 miljon gånger per dag sen pappa kommer ut ur den lilla munnen ibland. Våran älskade lilla trollunge! Vi är så stol över dig!
 

God morgon

God morgon!
 
Idag ska vi iväg till bollnäs och lämna barnen hos deras farmor och farfar. Vi ska på 50-tals fest ikväll. Har fortfarande problem med vad man ska ha för frisyr, jag som inte alls passar i något utom utsläppt eller en vanlig hästsvans.. Ja jag ska över till Evelina och göra mig ordning före så vi får slå våra kloka huvuden ihop..
 
Ska även in på lite affärer i bollnäs idag, köpta lite välbehövligt och någon present tills vi ska på kalas till veckan då grannarnas lilla Astrid blir hela 2 år !
 
Nej nu ska jag ta och ge Celine lite gröt ! Ha en fin dag allesammans !
 

Fullspäckade underbara dag !

Våran dag har varit full späckad men började verkligen inte bra. Packade in oss i gamla volvon vi lånat av lillebror och det var inte bara.. Fick dela vagnen i 2 delar pch lägga ena delen i bakluckan där det var fullt med fäljar som jag fick kånka ut för att sedan knöla ner ena delen av vagnen ochs edan fick jag lägga andra delen i baksätet med Maximilian och Celine fick sitta fram med mig.. Och sedan startar inte bilen!!!! GRRR!! (kan tillägga att pappa ringde en timme senare och sa att bilen stratat när han prövat, vilken tur man har) Ringde mamma som skulle in och handla och frågade om vi fick åka med henne, och självklart fick vi det :) Men hur vi skulle ta oss hem var inte riktigt klart än.. Men medans vi vänta på mamma/mormor så myste vi lite inne i hallen.. Celine har sina nya urgulliga skor på sig som ni ser på bilden :)
 
 
Men till öppna förskolan kom vi med andan i halsen och tröjan ut och in :P HAHA! Pinsamt läge.. Jaja, har nog hänt dom flesta stressade småbarnsföräldrar.. Vi fikade,målade, lekte och sjöng!
 
 
 
 
Sedan gick vi till Max och åt lite lunch. Super gott, har inte ätit där på en evighet.. Sedan trallde vi ner på stan och shoppade loss lite.. Kan visa det i ett annat inlägg.. Sedan bokstavligen talat packade vi oss in i Evelinas bil för att fara hemmåt och hem kom vi. Var i bollnäs hela hela dagen! Från kl 10 till ca 16. Var rätt slut när vi kom hem så någon middag orkade vi inte laga, tur vi hade rester kvar sen hela veckan typ.. Vilket fredagsmys :P
 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en lika bra dag som mig ! Tack alla inblandade och alla som ställde upp och skjutsade oss !
 
 

Julkort

God morgon!
 
Jag och lillgumman sitter vaken och laddar för öppna förskolan.. :) Maximilian sover än och det läre han göra ett tag till då han var vaken till halv 11 igår.. Så går det när han råkar somna en sväng..  Idag efter öppna förskolan ska vi ut ta med våra barn ut och äta en sväng.. Undra hur det kan gå? :) Sedan ska jag och Evelina ta en tur på stan.. Ja ungefär ser våran dag ut.
 
Sitter och längtar tills vi ska iväg och knäppa kort på barnen.. Över 1 månad kvar men sitter redan och planerar vad dom ska ha på sig.. Celines outfit är nog spikad.. Hon har så många söta klänningar men har nog lyckats valt en hon ska ha.. Värre med Maximilian, men hittar säkert på något snyggt till han med!
 
Har även funderar lite på julkortet, gruvar mig för hur det ska gå att få dessa två huliganer som alltid ska bråka, reta varandra , dra varandra i kläderna  och skratta som galningar åt varandra att sitta still så man får ett bra julkort !  Förra året var Celine  bara 8 dagar när vi knäppte julkortet! Då var det svårt att få till hennes huvud bra när hon satt i Maximilian knä, och så Maximilian som alltid ska se sur ut på kort.. Haha. Detta kan bli en historia för sig..
 
 
Ja här ser ni ju hur liten Celine var.. Alldeles röd i ansiktet fortfarande, men hon har alltid vart lika rund och go!  Och detta var nog de enda kortet Maxis flina på.. men iår ska jag försöka dona lite juligt runt omkring.. Hade inte liksom ork för det 1 vecka efter förlossningen ifjol..

Dagis/Förskola

 
Måste bara göra ett inlägg om vårat dagis här i byn! Jag kan inte vara annat än nöjd ! Jag tycker det är så himla bra och roligt att dom har kategorier på vissa dagar.
 
Tisdagar- Utedag
Onsdagar: Gympasalen
Torsdagar: Överraskning
 
Som förra torsdagen när jag hämtade Maximilian hade dom tagit dit polisen med polisbil så barnen fick sitta i bilen och lyssna på sirenerna och kolla på poliskläderna och det var verkligén poppis hos Maximilian och i morse när vi kom till dagis hade ena fröken med sig 2 kaninungar.(nu har ju vi kaniner själva så Maximilian tyckte väl inte att de var sådär super intressant men han hade matat dom och pysslat på allifall).  Sedan hade dom grillat lite bröd uppe i skogen till mellis..Tycker det är bra och roligt att dagarna inte ser lika ut hela tiden.. Och att det blir lite sånt där som inte "hör dagis till"..
 
 
 
 
 
 
 

Flamingo..

 
Hejsan!
 
Evelina och barnen har varit här och lunchat och lekt en sväng. Vi gjorde pasta, kantrarellsås med bacon och champinjoner och lite köttbullar. Efter lunch gick vi ut och lekte och barnen slogs om leksakerna som vanligt.. Vilka huliganer till barn man har. Celine fick lägga sig och sova efter ett tag då hon blev lite grinig efter att blivit omkullputtad ett antal gånger.
 
Sitter och funderar på hur jag ska göra i morgon men öppna förskolan.. Lillebrors bil starta inte, men pappa sa att han skulle ladda batteriet ovh pröva sen igen.. Vill verkligen in och leka.. Så vi kanske tar bussen.. Men låter jobbigt det med, då vi egentligen ska på stan också.. Jaja vi får se. Ska senare åka med mamma och hämta ut paketet från Ellos :)
 
Just nu sitter jag och glor runt på internet och kollar in hms hemsidan och dom har fått in massa nytt.. Men jag är inter imponerad.. Alltså Hm blir i mina ögon bara sämre och sämre på att göra snygga barnkläder. medans Lindex och kappah (kappahl har jag alltid tyckt bäst om) bara blir bättre och bättre. För seriöst? Detta tycker inte jag är speciellt snyggt ! En (ursäkta) jävla flamingo mössa?
 
 
 
 
 
 

50 %

För någon dag sedan hittade jag en rabttkod som gav halva priset på hela beställningen! Nu när jag leta upp koden för att dela med mig såg jag att det bara gällde just den dagen.. Men jag hann göra en beställning allifall :)
 
l

Min kära bil..

God morgon!
 
Ja inte får vi igång min bil heller. Det har aldrig varit nå krångel med den förens iförrgår då den vägrar starta! Grr.. Tobias har stått ute två hela kvällar och hittar inget fel så vi ska lämna in den så får dom felsöka vad det kan vara, MEN är det något stort fel har dom inte tid att laga den förens om 3 veckor!!! Ska jag som bor på landet, 2 mil från stan vara utan bil i 3 veckor! Tror jag lånar brorsans som har en bil men inte fyllt 18 år än :) Tur man har en lillebror !
 

Tidiga mornar

God morgon!
 
Celine har nu i över en veckas tid bestämt sig för att vakna halv 5, hon somnar om med lite välling med det gör icke jag! Har så svårt att somna om om jag väl vaknat och klivit upp, speciellt när det är "vargtimmen".. Men har skjutsat iväg Maximilian på dagis och hunnit gett Celine lite gröt och nu sover hon igen.. Har vart ner i källaren och grundmålat lite saker svarta, som sedan ska bli vita.. Ni kanske får se när det är klart :)
 
Evelina och barnen kommer över senare allifall och leker en sväng. :)
 
Ha en fin dag !

Dåliga vanor

Ja jag vet inte hur jag ska bli av med mina dåliga vanor. Dom har liksom blivit en del av mig... Godisråttan och svärmorsan liksom!
 
Ja som sagt är jag beroende av GODIS och det går nog inte en dag utan att jag åtminstone stoppar i mig 1 eller 2 godis bitar. Det är ju så gott och när sötsuget kommer kan jag inte stå emot men jag måste nog behärska mig snart. Vem mår bra av att trycka i sig socker varje dag ? Men vet inte vart jag ska hitta moivationen och hur jag ska kunna lyckas stå emot  sötsuget.
 
Ja sen har vi den andra extremt dåliga vanan är att jag SVÄR svär i nästan varje mening när jag pratar, det bara kommer av sig själv och jag biter mig i tungan många gånger för barnen hör ju och tar efter.. Det är inte bara när jag är sur eller förbannad, utan jämt och ständigt. Gud hur man är :P
 

Old stuff

Detta är 3 av mina favorit detaljer i hemmet. "Old" stuff liksom.. Tycker om när det ser lite gammal och slitet ut. Jag blandar gärna Shabby chic, lantligt och romantiskt.. Som typ alla andra. :)
 
 
 
 
 

Nej tack!

God morgon!
 
Jag har chokad! Snö redan nu? Nej de här vill jag inte vara med om, Jag gillar verkligen inte snö utan är en riktigt sommartjej, som kan ligga och steka i solen i 24 timmar och allifall tycka det är hur härligt som helst. Så nej tack till snö!
 
 
Jag börjar få lite abstinens på att pyssla. Har beställt lite saker från panduro så jag och Evelina ska pyssla när det kommer. Men jag längtar så, blir så ivrig, allt ska ske på engång. Har planerat en tur till Erikshjälpen idag och leta lite saker vi kan pyssla med. Hoppas dom fått in nå roligt.. Såg lite saker förra gången som jag nog ska köpa nu om det finns kvar :)
 
 
Jag och lillgumman gjorde morgon redan halv 5 så nu börjar man bli skapligt trött och hungern börjar komma fram. Ska nog ta mig nått att äta strax. Så sähär här våran morgon sett ut :)
 
 
 
 
 

Middagstips!

En superenkel middag att göra när man inte har så mycket tid eller inspirationen är noll! Denna maträtt är verkligen supergod och tar inte alls lång tid.
 
Kebabgryta!

Du behöver:

  • 400 gram kebab
  • 1 stor gul lök
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk passerade tomater
  • 3 dl grädde
 
Stek på kebaben och den hackade löken för att sedan bara kasta i tacokryddan, passerade tomaterna och grädden för att sedan låta det koka upp så det blir varmt. Servera med ris !

Tradera

Igår var vi på vift halva dagen.. Pappa/morfar fyllde år så vi var dit och grattade honom och åt supergod smörgåstårta. Sedan for vi till Evelina.Fritz och barnen.. Evelina skulle lära mig att lägga ut annonser på tradera. och jag lärde mig fort för nu har jag lagt ut mina 3 första annonser. Krångligast var det där med frakten, men har bara lagt ut sånt som går ner i brevlådan än så länge.
 
Veckan ser ut att bli ganska lugn. Något besök på öppna förskolan blir det, fika hos Jenny, någon tur till Erikshjälpen och 50 tals fest. HJÄLP! Ingenting att sätta på mig! Men det löser väl sig det med.. Hoppas jag!
 
Har hämtat hem Maximilian från dagis och utfodrat barnen med lite lunch, så nu blir det att ta det lite lugnt en sväng :)
 
Ha en fin måndag!

Godis och sockerkick!

Igår kladdade vi med att göra lite eget godis.. Maximilian hade fullt upp med att äta upp det han hade gjort på engång istället för att låta det stelna och spara det.. Men roligt att kladda var det allifall :)
 
 
 
Mamma/mormor var här och hjälpe till att kladda, hon var här en bra stund.. Hon hann äta våran fina lördagsmiddag också. Pommes och korv. Sedan på kvällen kollade vi på nya Johan Falk.. Riktigt bra, men det tycker jag alla dom filmerna är.. Vi åt snacks och lite smågodis. Smågodis är nog bland det bästa jag vet, man kan ta hur mycket man vill av vad man vill, man väljer själv liksom istället för att köpa en färdig påse där dom alltid snålar på dom godaste ;p
 
Innan vi kollade på filmen hade Maximilian en sockerkick och flängde mellan golv och tak och drog och slet och härjade på med lillestyster så tyckte det var superkul (till en viss gräns) Men dom åkte på en varsin bil, eller lillgumman stod mest still och hoppade upp och ner och skrek och skrattade medans den andra vildningen åkte fortare än blixten fram och tillbaka här i huset.
 
 

Shopping med mamma och barnen.

Tog en tur till Bollnäs idag, tog med mig mamma och barnen och for på Erikshjälpen. Hittade en hylla jag ska måla lite. Maxis fick en hel påse plastdjur av mamma som han lekt flitigt med sen vi kom hem. Tog även en tur till Albert och Herbert (dom hade så mycket fint nu) men fick med mig en tavla allifall, som ska få plats här någonstans. Sprang även in på Rusta för att köpa tavellister, köpte träfärgade så jag kan måla så och slipa så det blir lite med Shabby chic över det hela. Älskar tavellister , där man kan ha massor av fotografier på barnen :) Hemmet blir mer personligt så.
 
Fick ett perfekt kort på Celine som ska förstoras. Försökte få ett på Maximilian också men han gjorde bara grimarser. Oturligt nog fick hon ett blåmärke i pannan precis innan. Men lika söt för det :)
 
 
 
 
 

Den eviga väntan

Igår när vi hade fredagsmys popade vi popcorn och vi popar nästan alltid själv.. Det är så roligt att vänta på popandet.. Men det är en evig väntan, det tycker allifall Maximilian.. Men sen när det väl börjar popa tjuter han av skratt! Det är liksom halva nöjdet :)
 
 
Är grymt sugen på Eriks hjälpen idag. Men vill inte åka själv. Så väntar på att Evelina ska svara på mitt sms och hoppas hon är lika sugen som mig :) (Det är den eviga väntan för mig) Annars så har vi planerat att göra lite eget godis idag jag och Maximilian. Tänkte köpa lite mörk choklad och smälta och doppa lite allt möjligt , choklad går alltid hem och tror inte han känner någon skillnad på ljus eller mörk, han äter nog bara man säger godis :) Tänkte doppa lite marshmallows, (stavning?) banan och lite flingor.. Kanske hittar något mer gott att doppa.
 
Ha en trevlig lördag!
 
 

Hobbysar!

Celine har en ny hobby. Man kan inte lämna dörren till badrummet öppen då är hon där på engång och drar ut allt toapapper och springer iväg så det hänger efter henne som en svans och det är typ det roligaste hon vet.. Men det är inte lika roligt för mamman att plocka ihop.. Det är papper överallt och hon blir tokig när man tar ifrån henne det. Hon har ett hett humör våran lilla dam. Hon skriker och vrångar sig om det inte blir som hon vill. Sätter sig Maximilian bredvid henne och det inte är bra skriker hon och sparkar honom.. Snacka om att hon redan tror att hon är lill bossen..  Ja ibland behöver man bara titta på henne så skriker hon.Bra att hon vet vad hon vill allifall, men ibland blir det lite väl! Men hon är ju bara för söt så man glömmer fort hennes humör!
 
 
Maximilians nya hobby är musik! Han har hela dagen sedan vi kom från öppna förskolan på sången sjungit: Det satt ett äpple på trädets gren, det växte och växte i solens sken. Men en dag sa det PANG! och äpplet ramla ner. Men jag tag upp det, och åt upp det! Sen sedan vi kommit hem har han lyssnat på en skiva som han fick i julklapp när han var 1 år som han nog aldrig lyssnat på förut.. Eller ja, han har hunnit varit ute och blåst lite såpbubblor också :) Sedan har han en ännu en liten rutin, så fort vi kommer hem ifrån någonstans så ska han sätta på sig pyjamas :) Vilka ideer ! Men han är så himla fin min stora"lilla" pojk!
 
 
Och pappan i husets hobby är tydligen är låsa ryggen :P Han kommer inte hem än på ett tag för han måsta iväg och få ryggen tillrätta.. Det är verkligen inte roligt med ryggproblem så hoppas det hjälper. Så jag och barnen får äta tjuvstarta fredagsmyset utan pappan i huset.
 
 
 

Happy Friday!

Idag har vi hängt på öppna förskolan som vanligt på fredagarna. Det känns som jag inte skulle vilja missa dessa besök för någonting annat i hela världen. Jag älskar verkligen att åka dit, både jag och barnen har utbyte av det. Massor av trevliga mamma och pappor och massor av busiga barn.
 
Sedan åkte vi på mobackes och glodde lite, köpte en till hjärtan på tråd  som jag donat med lite sen vi kom hem. Var även på stan en superduper snabbis, gick bara in på sax och tyger och köpte lite tygrosor. Älskar dom rosorna och skulle kunna ha dom överallt! :)
 
 
Har även ordnat lite med denna bricka. Är egentligen ett kak/brödbricka men vi har knappt använt det och jag tycker det är för fin för att stå instängt i ett skåp år efter år så nu tog jag fram det och ställde lite krimskrams på det istället..
 
 
 
Ska strax börja med middagen, men har idetorka. Känns väldigt lämpligt så här på en fredag när man gärna unnar sig nå extra gott. Sedan ska vi popa lite popcorn och ha fredagsmys! :) Ha en trevlig fredag alla där ute !
 
 

Underbara mössa

Idag när vi kommit hem från pannkakslunchen från mamma/mormors jobb så kollade vi posten och där låg ett paket jag väntat på i 2 veckor !  Wiee, slet upp det på engång och blev överförtjust.. Där låg den helt underbara mössa till Celine. Självklart måsta jag testa den på engång på lillgumman och den passa perfekt.. Den är fleecefodrad så passar perfekt nu till hösten.. Den finns att köpa här: http://mirasmamma.blogg.se/syblogg/
 
 
 
Denna modell heter Ellenmössan och jag valde som sagt med fleecefoder och spetskant (såklart) Den är så fiiin. Älskar dessa Thilda tyger som namnet är skrivit i. Precis i min smak, med pastellfärger och rosor. I LOVE IT!
 
 
 
 

LARM!

Igår hade vi en larmkille här som kopplade in ett larm på huset. Vi hade redan ett larm som redan satt på huset när vi köpte det, men det kunde vi inte använda ordentligt för katterna.. Men nu har vi ett riktigt larm och bra verkar det också vara.. Det varnar inte bara för inbrott om någon tränger sig in utan vi tog också rök och fukt detektor, så blir det fuktigt under diskbänken(där vi valde att sätta den) får vi ett sms där det står att fuktdetektorn varnar och blir det för mycket rök om det börjar brinna får vi också ett sms.. Sedan när barnen blir större kan man koppla in så att när dom slår sin kod eller drar sin tagg så får vi ett sms där det står.. Maximilian har larmat av, då vet vi att han är hemma :) Perfekt. Hoppas verkligen detta larm är bra för det kostade en del..VI ville inte ha något jävla skit larm som man köper på clas ohlsson eller biltema för typ 2000 kr som sedan är skit krångligt så man inte orkar knäppa på de, så vi valde ett litet dyrare och verkligen super lätt larm att kunna med ! Men det känns som man behöver det när det är inbrott i grannhusen..
 
Nej nu ska vi skjutsa Maximilian till dagis.. Sedan när vi hämtar honom ska vi luncha på mamma/mormors jobb. Det är ju torsdag, vilket betyder att det är pannkaka där :)

Aww

Det är nästan så jag får tårar i ögonen när jag inser att lillgumman snart inte kan ha kappahls kläder från Newbie.(ja jag vet, väldigt rörande att gråta för lite barnkläder, visst är man en riktig hårding) Dom har dom senaste veckorna kommit med så mycket fint! Dom borde börja göra den serien i större storlekar för dom verkar gå åt som smör i butikerna och det är oftast väldigt utplockat om man inte skyndar sig och lägger vantarna på sakerna. Newbie i mitt hjärta!
 
 Celine har fortfarande storlek 74(kan ha något i 68 fortfarande, och vissa i 80 ) fast hon snart är 11 månader, men jag tror hon är väldigt kort? Men vad vet jag, kommer inte ihåg vad Maximilian hade får storlekar när han var liten. Men dessa underbaringar  fanns bara från 86/92 och blir en perfekt storlek att få i julklapp . Tur hon är liten och inte förstår det där med mjuka och hårda paket än:) Till skillnad från brorsan som inte alls tycker det är lika kul med en tröja som med en bil eller traktor :) Men kläder är alltid välbehövligt och det tycker jag är suveränt att önska sig till barnen i julklapp av mormor,morfar, farmor och farfar.
Men visst är dessa söta?
 

Julklänning

Tror jag har hittat den perfekta julklänningen åt Celine. Tycker ju inte om när det blir för mycket rött, så tänk er denna underbart söta klänning med vita strumpbyxor, röda ballerinaskor och ett rött hårband ! Perfekt till jul!
 

Älskade barn..

Ångest

Ursäkta mitt dåliga bloggande men våran data börjar ge upp och jobbar ungefär lika snabbt som en snigel. Så allting tar super lååång tid då den ska stå och tugga och tänka i 100 år först.. Kanske dags att införskaffa sig en ny?
 
Har skjutsat Maximilian på dagis och nu är vi hemma och ska ta det lugnt. Ska göra lite lunch så det bara är att värma på när vi hämtat Maximilian. Blir nog pasta och köttbullar idag.. Det går alltid hem åt hungriga barn som lekt så dom är slut. Det är ju onsdag vilket innebär gympasalen för dom lite äldre barnen på dagis och det verkligen älskar Maximilian.. Han brukar säga att dom lekt hundar och krokodiler de ena djuret efter det andra eller att dom klättrat nästan enda upp i taket!
 
Färgade håret igår så nu är man lite rödlätt.. Drog i blonda slingor i före och färgade sedan i en färg som heter kastanj och jag blev faktiskt ganska nöjd även fast det blev rött.. De duger åt mig liksom..
 
Lillgumman tyckte de var jobbigt att lämna Maximilian på dagis så hon tog en tupplur. Älskade lillgumman som blir stor alldeles för fort. Hon fyller 1 år nästa månad! Gud, börjar få lite ångest hur jag ska göra med dagis och sånt där.. Vet inte hur jag ska göra.. Känns så där att börja skola in på vintern, men samtidigt börjar mina mammadagar gå mot sitt slut, har tagit ca 40 dagar av Tobias så jag kan vara hemma tills februari allifall..
 
 
 

Lekdag.

Bjöd över Evelina och barnen på lunch idag. Pasta och köttfärssås, det verkade gå hem då det inte blev så mycket kvar. Nu röjer barnen på som aldrig förr och det är leksaker överallt.. Precis som det ska vara när barn leker.
Lillgumman sover i detta väsen och jag förstår inte hur hon lyckas med det, som resten av gänget härjar.
Planerar morgondagen som ser ut att ska spenderas på öppna förskolan.
 
 
Har blivit bjuden på 50-tals fest! och vad fasen har man på sig då? Någon som har något hett tips på vad man kan ha för klädsel så lämna gärna en kommentar eller två..
 
 

Gårdagen

Gårdagen spenderade vi i Gävle och hade super mysigt. Grattade Meja och åt en underbart god kycklinggryta, som jag absolut ska prova mig på att göra.. Sedan go fika såklart ! Daim cheesecake, och cheesecake är min absoluta favorit i fikadjungeln och med daim smakade det ännu godare ! Måste prövas.
 
Meja hade lärt sig cykla utan stödhjul så vi var ut en sväng så hon fick visa oss på sin nya cykel. Så himla duktig! Tobias och hans pappa smet iväg på jula och biltema en sväng såklart.. Han köpte dubbelhäftande tejp åt mig bland annat, ska göra en sak åt en kompis, så kan tyvärr inte skirva ut det här än, men ni får se bild när det är klart :)
 

Katastrof.

Dagen spenderades på öpnna förskolan som vanligt på fredagarna, efter det for vi på stan och köpte present till en av barnens kusiner som har fyllt år och ska ha kalas i helgen.. Grattis Meja 5 år :) Så i morgon ska vi dra ner till Gävle på kalas.
 
Sedan har vi inte så mycket mera planerat i helgen.. Jo på söndag ska jag glo på TV. Missade både bonde söker fru och säsongstarten av Greys anatomy i onsdags! Katastrof. Så det är ett måste på söndag..
 
Har precis ätit, en av mina favoriträtter. Potatis, lax och romsås ! Verkligen så gott med lax. Om en stund ska vi krypa ihop oss i soffan med lite popcorn och fredagsmysa!
 
Ha en bra kväll allihopa!
 
 
 
 

Allt som är fint..

 
Man hittar så mycket fina saker man vill ha. Men man kan väl inte gå och köpa allt som är fint. Eller kan man det?

Är det nu det vänder?

 
Måste börja denna morgon med att beröma lillegumman för att hon sovit så bra på senaste tiden. Är det nu det vänder? Hon sov 3 nätter på rad utan att vakna en enda gång för att sedan vakna 1 gång natten därpå men sedan har hon sovit 2 hela nätter igen ! Vilken tjej !
 
Hade en superskojig kväll på tranan igår. Trevligt sällskap och gött käk. Kan man begära mera?
 
 
 
 
 
 

Nu drar jag

 
 
Nu drar jag på tranan ! Ha en fin onsdagkväll !

2 små burkar.

Har nu medans Celine sov lite middag och Maximilian åt lunch pysslat lite.. Det blev en makeover på två barnmatsburkar. Visst blev dom söta? Tänk vad mycket man kan göra med saker man redan har hemma.
 
 

Städ och smyckesträd.

Idag har jag haft en riktigt effektiv morgon. Gjort 20 portioner mat åt Celine, skrubbat hela köket från golv till tak! Och ja lovar att de behövdes. Tvättat 4 maskiner, dammsugit och torkat golv i hela huset typ.. Så nu är det rent och fräsch en stund allifall..
 
Ikväll ska vi ut och käka ett litet tjejgäng på tranan. Ska bli så mysigt :) Länge sedan jag var ut på någonting själv. Så ser verkligen framemot en trevlig kväll med fina flickor <3
 
Fixade mitt smyckesträd som tidigare har agerat "utsikt för katterna medans dom äter"  ja eller något liknande, den har allifall stått bakom kattmatskålarna.. Tills jag idag insåg att det faktiskt var ett smyckesträd. Nya platsen blev inne på badrummet.
 
 

Hjärtan på tråd

Piffade upp min enda levande blomma idag. Min älskade hjärtan på tråd.. Måste införskaffa mig ett dussin till tror jag, då dom är så fin. Den fick sig en makeover med lite rosor och vita stenar och så fick en ny plats på diskbänkeni köket..
 

Dagen miss

Alltså idag gjorde jag en grej som får mig att bli rädd.. Förstår inte hur jag lyckas alltså.. Tror jag börjar bli senil..
Det började med att så fort vi kom innanför dörrarna på öppna förskolan så slängde jag in Celins burkmat i micron för hon var panik hungrig sedan klädde vi av oss och vi bestämde oss för att äta på engång, då jag packar upp maten inser jag (eller tror jag) att jag glömt Celines mat hemma, springer ut till bilen och kollar, Nej har jag glömt den hemma !! Så jag får springa på statoil och köpa en ny burk! Sedan när jag ska värma den nya burken öppnar jag micron och ser en burk där och tänker: Vems är nu detta? (alltså inte ens då minns jag att jag att det är min) Jag kollar mig omkring och ingen ser ut att värma burkmat så jag tar ut den och ser att det står fiskgratäng och förens då inser jag att det är ju min burk som jag stoppade in och värmde det första jag gjorde !!! Alltså hur glömsk får man vara..
 
Hur som helst så hade vi skojigt på öppna förskolan men lillgumman blev så hostig och gnällig när vi var där så jag anada att något var på gång.. Sen när vi kommer hem har hon 39.9 i feber!! Stackars mammas hjärta<3
 
Celine vilade lite när vi kom hem så jag och Maxis bakade. Cake pops ! Så gott det är ! Skitdålig kamera bild men den får duga :)
 
 
 
 
 

2 fina ting

Här är två underbara tavlor jag skulle vilja ha upp på väggarna. ena är bara såå fin och den andra är så sann :)
 
 
Båda finns på ofeliashus.se

Lillgumman & Lillgubben

Ja på detta kort kan man verkligen kalla henne lillgumman. Hon ser ut som en liten gumma, nästan som en glad tant. Men så otroligt söt. Dessa små runda knubbiga kinder som man bara vill nypa tag i och den otroligt runda lilla näsan vill man helst bara äta upp. Är så otroligt stolt över dig lillgumman <3
 
 
Hittade detta kort på Maximilian och tyckte dom var lite lik varandra på dessa kort. Samma tänder och samma lilla goa runda näsa. Tycker ni inte? Så här gjorde Maximilian på nästan vartenda kort när han var mellan 2-3 år. Vilka ideer va? :) Men nu har han vuxit upp till världens goaste och tuffaste snart 5 åring. Så stolt över dig "lill"gubben <3
 

Klick Klick..

Har redan klickat hem massa julklappar till barnen. Anledningen till det var att gruopon.se hade värsta dealen att man fick köpa presentkort värt 500 kr men endast betala 249 kr på lekmer.se.. Så jag slog till på två stycken faktiskt, det blir ju julklappar för 1000 kr men har endast betalat 498 kr. Visserligen fick man bara beställa 1 gång per person men man fick köpa flera presentkort och ge bort, så jag "gav" bort ett till Tobias. Beställde visserligen för mer än 1000 kr men jag passa på när jag endå skulle beställa.
 
Själv tycker jag det var ganska svårt i år med vad barnen skulle få i julklapp.. Celine fyller år 1 månad före julafton och Maximilian 1 månad efter julafton.. Ganska tråkigt om jag får säga det själv.. Celine får mera "behöver" saker iår när hon endå inte förstår själva innerbörden med julklappar. Hon har ju så mycket leksaker efter Maximilian redan också och så fyller hon år 1 månad innan.. Sen tycker hon det är roligast att ta brorsans leksaker allifall :P Sedan ska dom få ett gäng med klädesplagg också..
 
Hur tänker ni när ni köper julklappar? Får barnen bara "vill ha" grejer eller får dom "behöver" saker också, om ni fattar vad jag menar :) Som Maximilian vill ju säkerligen inte ha en lampskärm i jullklapp, hur roligt är det med en sån när man snart är 5 år liksom :p och många barn tycker ju inte om att få såkallade "mjuka paket"..
 
 
 
Var bara "tvungen" att klicka hem denna underbara filt från Elodies details. Serien heter apple of my eye och jag har skrivit om den förut. Men jag är förälskad. Mönstret är så sjukt fint. Var bra länge sugen på en åkpåse men tänkte om då vi redan har en åkpåse(inte för att vi inte har filtar, men endå) och en filt använder man mera så det fick bli en sån tillslut :)

Veckans planer

Veckans planer

  • Ta det lugnt
  • Försöka måla lite
  • Ut och äta på tranan på onsdag
  • Göra redo ute i trädgården för vintern
  • Försöka göra en storstädning hemma
  • Öppna förskolan på fredag
 
Ja ungefär så ser våran "händelserika" vecka ut. Så om någon vill hitta på något så hojta till ! Vi blir lätt rastlösa.
 
Igår hade vi en riktigt söndagsdag.. Sprang runt i myskläder hela dagen. Allifall jag, Tobias och Maximilian åkte till Bollnäs och hjälpte hans föräldrar med någon bil, så jag och Celine hade lite tjejmys. Eller mys och mys, hon flänger runt mellan golv och tak och springer genom hela huset och ska alltid göra någonting. Så vi busade mest kan man väl säga :)
 
RSS 2.0